Kina sine prosjekter innen værmodifisering.

Forskere diskuterer ‘luftkorridor' for vannavledning fra sør til nord

Av Guo Kai | chinadaily.com.cn | Oppdatert: 2016-09-12 11:11

Forskere diskuterer 'luftkorridor' for vannavledning fra sør til nord
Bildet tatt 17. august 2016 viser en del av den østlige grenen av South-to-North Water Diversion Project i Weishan, Shandong-provinsen i Øst-. [Foto/IC]  

Forskere brainstormer hvordan de kan utnytte vanndampen i luften for å oppfylle målet om å løse vannmangel i landets nordlige områder, rapporterte nyhetsbyrået Xinhua.

Fra 9. til 11. september deltok forskere i et møte for å diskutere “Tianhe-prosjektet”, eller Sky River-prosjektet, i Xining, hovedstaden i Qinghai-provinsen i Nordvest-Kina.

Prosjektet vil gjennomføre vannavledning i regioner i luften, og danne en “luftkorridor” av sør-til-nord-vannavledning, sa Wang Guangqian, president ved Qinghai-universitetet og en akademiker ved det kinesiske vitenskapsakademiet.

Ifølge observasjoner er det en stabil og ryddig passasje av vanndamptransport mellom det atmosfæriske grenselaget og troposfæren, som kan kalles «Tianhe», sa Wang.

Tianhe-prosjektet er den trans-regionale vannavledningsmodusen for å utnytte luftpassasjen for å oppfylle vannavledning i regioner, sa han.

Forskere vil analysere vanndampdistribusjonen og transporten i luften, og vil utføre manuelle intervensjonstiltak for å oppfylle omfordelingen av atmosfæriske og overflatevannressurser.

“Vi vil først overvåke vanndampmengden og “migrasjonsrutene” i luften for å mestre reglene for vanndamps “migrering”, og vil ta manuelle intervensjonstiltak i noen betingede regioner for å løse overflatevannmangelen i nord,” sa Wang.

De siste tre tiårene har avrenningen av hovedelver i landets nordlige del vært avtagende, ifølge autoritative rapporter basert på observasjoner, og innen 2025 vil den nordlige delen muligens stå overfor alvorlig vannmangel.

De østlige og sentrale grenene til det strategiske sør-til-nord-vannavledningsprosjektet er konstruert og har til en viss grad avhjelpet vannmangelen i nordområdene.

Den vestlige delen av prosjektet er imidlertid fortsatt under diskusjon, fordi grenen vil gå gjennom områder med høyere høyder, kompleks topografi og skjøre økologiske omgivelser.

Konseptet med luftkorridoren for sør-til-nord-vannavledning vil maksimere de økologiske effektene av Qinghai-Tibet-platået, og øke den økonomiske og sosiale utviklingen til hele landet, spesielt i de nordlige områdene, sa Bao Weimin, en romekspert fra China Aerospace Science and Corporation og en akademiker ved Chinese Academy of Sciences.

Tianhe-prosjektet forventes å bringe 2,5 milliarder kubikkmeter nedbør i Sanjiangyuan-området, 200 millioner i Qilian-fjellene og 120 millioner i Qaidam-området hvert år mellom 2016 og 2020, ifølge en plan.

Prosjektet tar sikte på å fullføre 5 milliarder kubikkmeter transregional vannavledning hvert år, et beløp som tilsvarer 350 West Lakes vannlager, i det mellomlange og langsiktige målet.

Fujian, Taiwan for å bygge vannavledningsprosjekt

Oppdatert: 2015-10-15

(chinadaily.com.cn)

Et vannavledningsprosjekt for å levere ferskvann til Taiwans Kinmen Island startet offisielt bygging i Longhu by, Jinjing by i Fujian-provinsen i Øst-Kina. Vann fra Jinjiang-elven vil bli lagret ved reservoaret før det pumpes inn i rørledningen og sendes til Kinmen, bare et dusin kilometer unna. Prosjektet skal være ferdig i 2017 og vil gi 34 000 kubikkmeter hver dag via et 27,6 km langt rør. [Foto/Xinhua]

Kina starter stort vannavledningsprosjekt

(Xinhua)Oppdatert: 2015-10-23 09:48

KommentarerSkrive utPostStorMediumLiten

WUHAN – Et stort vannavledningsprosjekt brøt torsdag i Hubei-provinsen i Sentral-Kina, som vil komme nesten 5 millioner mennesker til gode etter fullføring.

Den 270 km lange rørledningen vil lede 1,4 milliarder kubikkmeter vann hvert år fra Danjiangkou-reservoaret til byene Xiangyang, Suizhou og Xiaogan i Nord-Hubei.

Med en investering på nesten 18 milliarder yuan (2,8 milliarder amerikanske dollar), vil det største vanndistribusjonsprosjektet i Hubei ta tre år og ni måneder å fullføre.

Etter ferdigstillelse vil det komme 4,82 millioner mennesker til gode og vanne 310 000 hektar land samt industri langs ruten, sa Wang Zhongfa, leder for Hubei Provincial Water Resources Department.

En pålitelig vannforsyning vil garantere urban vannforsyning, sikre kornproduksjon, forbedre det regionale miljøet og med fattigdomsbekjempelse, sa minister for vannressurser Chen Lei.

Danjiangkou-reservoaret er også kilden til den midterste ruten til det enorme sør-til-nord-vannavledningsprosjektet. Den midterste ruten tar vann til nordlige provinser eller byer, inkludert Beijing og Tianjin.

Vannavledningsprosjekt hjelper en tørst Guizhou

Av Ou Xinfa og Li Yang ( chinadaily.com.cn )

Oppdatert: 2015-06-23

Skrive utPostStor Middels Liten

Ji Yajun kjører lastebilen sin langs den humpete, svingete veien gjemt i fjellene i Guizhou-provinsen, iført standard sikkerhetshjelm og på vei til kilden til Qianzhong-vannavledningsprosjektet, slik han rutinemessig gjør for å sjekke utstyret der, fordi prosjektet vil ta vare på 7 millioner mennesker i provinsen.

En provinsiell rapport sa at Qianzhong-området, som har 3,62 millioner mennesker, kan stå overfor en vannmangel på så mye som 550 millioner kubikkmeter innen 2020 og 610 millioner kubikkmeter innen 2030, selv om Guizhou har en overflod av vannressurs og en stor drenering fra de høye, men store vannbrattene i fjellene har blitt til en stor, men bratt utbygging. Men når prosjektet er fullført, bør mengden vann som er tilgjengelig fra området møte etterspørselen, med minst 856 millioner kubikkmeter omdirigert.

Arbeidet med dette første store tverrregionale hydrauliske ingeniørprosjektet startet i september 2009, og berørte 49 townships og omdirigerer 741 millioner kubikkmeter vann årlig til nesten 44 000 hektar jordbruksland.

I 2011 fikk Ji, som nå er 41, en nøkkelrolle i prosjektet da han ble betrodd den viktige jobben med å overvåke vannkilden. Han har vært hydrolog i 18 år etter uteksaminering fra college og sier at faren også var hydrolog og hadde stor innflytelse på ham, og forklarer deretter: “Vårt oppdrag er å bygge et automatisert vannprognosesystem med 16 overvåkingsstasjoner og et kontrollsenter på Sancha-elven,” legger så til: “Noen ganger kjeder arbeidet meg virkelig, men jeg har også utviklet et vedlegg til det.”

Den provinsielle vannressursavdelingen diskuterte først prosjektet med å avlede vann fra elvene Wujiang og Sancha for urban vannforsyning, irrigasjon og elektrisitet tilbake på 1950-tallet, og visedirektøren for Guizhou Water Investment Group, i sin kommentar til ideen, sier: “Nå, 50 år senere, er arbeidet med den første fasen av prosjektet i gang med utviklingen, og det er bærekraftig i utviklingen av regionen.”

En demning med en kapasitet på 1,09 kubikkmeter ble bygget for vannsparingsprosjektet Qianzhong for å generere 360 ​​millioner kw/t elektrisitet til byene Guiyang, provinshovedstaden Anshun og Liupanshui, fra to kraftstasjoner, og Ji har levert hundrevis av vannprognoser og en enorm mengde data fra overvåkingsstasjonene på fire år.

Han bemerker: “I løpet av de fire lange årene med arbeid var det mest imponerende som skjedde bare i fjor,” fortsetter han med å beskrive den ekstraordinære flommen 15. juli, som satte millioner av dollar i fare, og hvordan han ga viktige data for et flomkatastrofeteam under den betingelsen at den automatiske vannregimeovervåkingen ble ødelagt av flommen.

Han fortsetter, “Jeg har tilbrakt fire vårfestivaler her på stedet fordi jeg trenger å lage rapportene mine på daglig basis,” mens han slukte ned de alltid tilstedeværende instant-nudlene, og deretter: “Dammen ble sjekket og klar for vannlagring, 12. – 13. april, og er mer enn 80 prosent fullført.” Ji sier med et skyldig blikk i ansiktet at han føler seg dårlig over at han ikke får tid til familien og at sønnen hans gikk i andre klasse da han dro hjemmefra, og går nå allerede i sjette klasse. Men prosjektet nærmer seg slutten, og han vil snart reise hjem igjen.

Relaterte historier

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.