Brann ved Apollo-hoteller – nordmenn kan måtte evakuere

Flere norske turister står i fare for å evakueres, etter at en brann brøt ut like ved to av Apollos hoteller på Rhodos i Hellas søndag kveld.

Publisert:

Oppdatert for mindre enn 1 time siden

Flere greske medier melder om , som skal være forårsaket av en brann i en motorsykkel og deretter spredt seg til vegetasjonen.

Apollos kommunikasjonssjef Beatriz Rivera bekrefter at brannen er i nærheten av to av deres hoteller på Rhodos, Levante og Mythos Beach Resort.

Klokken 23.20 opplyste Rivera at det var snakk om at Levante måtte evakueres. Foreløpig kan imidlertid gjestene bli, opplyser Apollo i 23.30-tiden.

Norske Kim Skogland Pedersen er gjest på førstnevnte.

– Vi kom i dag, så det ble litt av en start, sier han på telefon fra Rhodos.

Pedersen forteller at alle gjestene først ble fra rommene og samlet i resepsjonsområdet. Etter hvert skal gjestene ha blitt evakuert til en strand ved hotellet, forteller han.

https://www.finn.no/distribution-front/703027/external?channel=vg.no&pos=netboard_article&rec=false&limit=100&distribution=JOB,REALESTATE,REALESTATE_LEISURE,CAR&requireImage=true&theme=light&userCId=vg.no-qzmx8hocwb-1644310678022&pageloadEventId=02727086-7927-4acd-a5e3-add486a0262c

– Vi fikk bare grabbet med oss passene, resten ligger på rommet.

Liberal skriver at det er sterk vind i området, og brannen ligger i nærheten av hoteller og boliger, men at disse ikke er direkte truet. Pedersen forteller at vindretningen gjør at det er mye røyk og aske ved hotellet.

– Vi lukter brannen godt inne på hotellet her, det er mye røyk som blåser rett inn mot oss. Det er litt spesiell stemning, folk blir litt urolige, sier han.

Rivera i Apollo bekrefter at gjestene på Levante er blitt evakuert ned til stranden og at gjestene har fått utdelt ansiktsmasker. Hun legger til at busser står klare for ytterlige evakuering, dersom det skulle bli aktuelt.

– Vi venter på informasjon fra lokale myndigheter. Hvis de mener vi må evakuere gjør vi det. Vi må følge situasjonen nøye, sier kommunikasjonssjef i Apollo Beatriz Rivera.

Malvin Øvrelid holder til på Mythos Beach Resort, som ligger vegg i vegg med Levante. Han forteller at de foreløpig ikke har blitt sendt ut av hotellet, slik som nabohotellet.

– Vi vurderer å gå og legge oss, det virker som har snudd.

Når VG snakker med han på telefon søndag kveld, høres høye sirener i bakgrunnen. Han er imidlertid ikke bekymret.

– Det bekymrer meg ikke så mye. Litt dramatisk var det jo da vi så at flammene kom, det var litt guffent.

Foto: Malvin Øvrelid

Publisert:

Publisert: 25.06.23 kl. 22:39

Oppdatert: 25.06.23 kl. 23:30

  • Kopier lenke
  • Del på Facebook
  • Del med e-post

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.