WHO fordømmer drapet på sivile og WHO-ansatte i et komplekst hotellangrep i Somalia

Mogadishu, 11. juni 2023 – Verdens helseorganisasjon (WHO) fordømmer på det sterkeste det komplekse angrepet på Pearl Beach Hotel and Restaurant som ligger i Abdiaziz-distriktet i Mogadishu, Somalia, 9. juni 2023, som resulterte i av 16 uskyldige sivile, inkludert en nasjonal WHO-ansatt. Denne tragiske hendelsen førte også til at mer enn 10 personer ble skadet.

«Vi er rystet over det tragiske tapet av menneskeliv i dette meningsløse angrepet, inkludert døden til Nasra Hassan, en kvinnelig medarbeider i WHO. Nasra, 27 år gammel, sluttet seg til WHOs landskontor i Somalia for å tørkeberedskapsoperasjonene i Jubaland. Hun var kjent for sitt engasjement, ambisjon og engasjement blant sine kolleger. Vi uttrykker våre dypeste kondolanser til Nasras familie, så vel som til familiene og vennene til alle de som under angrepet, sier Dr Ahmed Al-Mandhari, WHOs regiondirektør for det østlige Middelhavet.

“Vi fordømmer på det sterkeste dette avskyelige angrepet på et hotell som krevde så mange liv, inkludert det dyrebare livet til en av våre kjære kolleger Nasra. Vi fordømmer alle angrep på uskyldige sivile og humanitære hjelpearbeidere og uttrykker vår dypeste medfølelse med familien. medlemmer av alle de som ble drept i dette angrepet, sa Dr Malik Mamunur, WHO-representant i Somalia.

WHO er forpliktet til å fortsette innsatsen for å bevare helse og svare på nødssituasjoner i Somalia. WHO bekrefter at sikkerheten og sikkerheten til de ansatte er en avgjørende faktor for å sikre pågående livreddende responsoperasjoner.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.