Havvindsprekk på 50 prosent: Rainer Prang 01.06 2023.

DET ER IKKE PENGER DET STÅR PÅ

…. når Jonas Gahr Støre skal blidgjøre sine venner i Europa. Hans regjering består stort sett av folk som stikker fingeren opp i lufta og derfra og ut “føler” hva prisen kommer til å bli på havvindsatsingen mange kunnskapsrike mennesker advarer mot, og når det pekes på hvor ekstremt mange milliarder i subsidier det kommer til å ryke med for oss skattebetalere.

I et nytt brev til Stortinget skriver olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) at taket bør økes til 23 milliarder kroner for havvindsatsingen:

“Det estimerte støttebehovet ut ifra auksjonsrådgivernes oppdaterte forslag til reservasjonspris kan være et fornuftig tak å sette. Dette gir i så fall et tak på 23 milliarder kroner.

Denne økningen reflekterer kostnadsutviklingen for mange sentrale komponenter innen havvind. Samtidig setter den en helt tydelig grense for statens forpliktelser.”

Det betyr at havvindprosjektet har fått en 50 prosent kostnadssprekk på bare to måneder.

Et tall på rundt 50 milliarder kroner i havvindsubsidier har også vært nevnt, og hvor dette ender hen vet ihvertfall ikke regjeringen Støre noe om.

ET MISFOSTER AV EN REGJERING

Jonas Gahr Støres regjering har fra første dag i 2021 vært et misfoster av en politisk sammensetning mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet støttet av SV.

Det er nesten ikke mulig å få det til verre enn dette, og det kan se ut til at regjeringen Støre jobber for å avvikle Norge.

*Økte strømpriser

*Økte renter

*Økte skatter og avgifter

*Økte drivstoffpriser

*Økte matvarepriser

*Økning i konkurser

*Økning i fattigdom

*Sterk fallende norsk krone

*Økende antall rike flytter til Sveits (som etterlater digre hull i skatteinntektene i flere kommuner)

*Fravær av utenlandske investorer (med mindre de subsidieres)

Og det stopper altså ikke med den ovennevnte elendigheten, for den formidable økningen i pengebruk på vindkraftsubsidiering og annet knyttet til et påstått nødvendig grønt skifte er helt ute av kontroll, og det er norske skattebetalere som må finansiere det hele.

Kan være et bilde av 4 personer og tekst

Alle reaksjoner:

25John Brungot og 24 andre

12 kommentarer

13 delinger

Liker

Kommenter

Del

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.