Denne røyken kan gjøre amerikanske tropper usynlige.

“Kodet synlighet” ville tillate vennlige tropper å se, men blokkere fiendens syn.AV KYLE MIZOKAMIPUBLISERT: 26. AUGUST 2022

massachusetts hærs nasjonalgarde soldater fra co c, 1. bataljon, 182. infanteri angrep objektiv tarantula gjennom en røykskjerm på fire dager, kompaniets kombinerte våpen live fire-øvelse utført på Peason ridge, la, fredag ​​15. juli 2016, live fire-øvelsen er fullført i tre faser treningsøvelse, kompaniøvelse og levende ild, og utfordrer sjefen til samtidig å fullføre to separate mål og samtidig opprettholde kommandoen og kontrollen over slagmarken, massachusetts infanterister sluttet seg til mer enn 5000 soldater fra andre statlige hærs nasjonale gardeenheter,aktive hær- og hærreservetropper som en del av den 27. infanteribrigadens kamplags arbeidsstyrke, vil soldatene finpusse ferdighetene sine og øve på å integrere kampoperasjoner som spenner fra infanteritropper som deltar i nærkamp med fienden til artilleri- og luftangrep, 9. juli 30, 2016 USAs hærs nasjonalgarde foto av sgt harley jelis

US Army National Guard-bilde av Sgt. Harley Jelis

  • DARPA undersøker å bringe “kodet synlighet” til slagmarken .
  • Partikler sådd i atmosfæren ville blokkere en motstanders visjon mens de fortsatt lar amerikanske tropper se.
  • Partiklene vil være trygge for amerikanske tropper å passere gjennom uskadd.

Pentagons gale vitenskapsavdeling jobber med en ny erstatning for et gammelt verktøy på slagmarken: røyk. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) leder et forsøk på å utvikle en ny røyklignende obskurant som vil hindre fiendtlige tropper i å se gjennom den. Vrien vil være at mens den nye røyken blokkerer motstandernes syn, vil den fortsatt tillate amerikanske og allierte styrker å se hele slagmarken.

✈︎ Ikke gå glipp av noen av våre beste militær- og forsvarsdekninger i klassen.Bli med i troppen vår .

Et av de mest nyttige verktøyene i krigføringens historie er røyk . Tette, bølgende røykskyer, skapt av brennende tre og andre brennbare materialer, blokkerer siktlinjer over slagmarken – for begge sider. Tidligere kan det ha involvert bruk av røykpotter for å forhindre at militser som forsvarer slott ser nærmer seg beleiringsvåpen, eller artillerigranater som styrter ned på slagmarken, og hindrer forsvarende infanteri fra å se fremrykkende stridsvogner.

MER FRA POPULÆRE MEKANIKEREMORE FROM POPULAR MECHANICS
Sovjetunionens hemmelige romkanon

Play Video

hærens manøvrerBritiske hærtropper dukker opp fra en røykskjerm under trening, 1947.George W. Hales // Getty Images

Problemet er at røyk virket mot begge sider. Røyk blir ofte behandlet som midlertidig terreng av militære styrker, og blokkerer synet like sikkert som et fjell eller en vegg av trær. Mens røyken til slutt avtar, kan den både hindre og hjelpe angripere eller forsvarere.

På 1980-tallet grep teknologien endelig inn for å gi en side en fordel: bruken av termiske nattsikter, som amerikanske og NATO-styrker brukte til å se og skyte gjennom røyk. Sovjet- og Warszawapaktens tropper brukte derimot mer primitive former for nattsyn. Dette ga amerikanske og NATO-tropper en enorm fordel, som nå kunne observere og skyte mot fiendtlige styrker som effektivt opererte blindt.Annonse – Fortsett å lese nedenfor

I dag har de fleste moderne hærer termisk nattsyn, som utjevner spillefeltet. DARPA vil ha denne fordelen tilbake, så den jobber med det den kaller Coded Visibility, som “tar sikte på å utvikle skreddersydde, justerbare, trygge obscurants som gir krigskrigere en asymmetrisk fordel, og forbedrer vennlige styrkers synlighet samtidig som de undertrykker motstanders syn og deteksjonssystemer,” ifølge til DARPAs nyhetsmelding .

kodet synlighetDenne illustrasjonen av DARPA viser en vennlig soldat til venstre som kan se gjennom en kodet synlighetsskjerm, og observerer soldaten til høyre.DARPA

DARPA vil utforske kodet synlighet ved å bruke to tilnærminger: passiv og aktiv asymmetri. Passiv asymmetri, sier programleder Rohith Chandrasekar i utgivelsen, “vil sannsynligvis kreve flere obskure materialer utplassert på spesifikke måter for å tillate enveissyn gjennom skyen.” Obscurants kan inkludere røyk, en flytende aerosolspray, eller kan til og med bety noe mer eksotisk, som metamaterialer – konstruerte kompositter designet for å samhandle med elektromagnetisk stråling for visse formål. I dette tilfellet kan en sky av metamaterialer brukes til å blokkere lys, eller la det bare komme inn fra visse vinkler.

DYKK DYPERE INN I MILITÆRTEKNOLOGIHISTORIER MED OSS

Aktiv asymmetri, på den annen side, vil kreve “et enkelt obskurt materiale, men et som kan stilles inn i sanntid” for å la tropper se gjennom det, sier Chandrasekar. Vennlige tropper kan være i stand til å kontrollere en gardin av aktiv asymmetrirøyk, ved å slå på – eller av – muligheten til å se gjennom den med nattsyn eller lignende midler. Noen ganger kan det være å foretrekke å blokkere alle fra å se gjennom kodet synlighet “røyk”, hvis fiendtlige tropper får denne evnen også.

en hvit fosfor rund luft brast over mål under 3. kampflybrigadens felles luftangrepsteam på fort stewart 22. mai jaat involverte luftforsvarets felles terminal angrepskontrollør som koordinerer artilleri og ah 64d helikoptre danner 3. infanteridivisjon sammen med en fa 18 fra marinen korpsfoto av spc scott lindblom, 3rd cab public affairsEn hvit fosforrund luft brast over mål under 3rd Combat Aviation Brigades Joint Air Attack Team på Fort Stewart 22. mai.Foto av Spc. Scott Lindblom, 3rd CAB Public Affairs/DVIDS

Kodet synlighet må også være trygt for mennesker å puste. Det amerikanske militæret bruker for tiden hvitt fosfor for å lage røykskjermer. Problemet er at hvitt fosfor (WP) er pyrofor, noe som betyr at det brenner ved kontakt med luft, og som sådan er det ekstremt farlig å være i nærheten. Amerikanske tropper er opplært til å bruke WP på en måte som minimerer faren for dem selv, men bruken på slagmarken kan utsette tropper for anklager om å sette sivile i fare. I 2017 advarte Human Rights Watch om at USA-ledede styrker som kjemper mot ISIS i Irak og Syria brukte WP , og risikerte skade på sivile. Ideelt sett kunne tropper og sivile gå ubeskyttet gjennom Coded Visibility-skjermer, og dukke opp uskadd.

DARPAs prosjekt er ambisiøst, men til slutt kan det ha begrenset nytteverdi. Hvis motstandere kan hacke en justerbar røykskjerm, kan de snu bordet mot vennlige styrker, noe som gjør skjermen ugjennomsiktig i kritiske øyeblikk. En motstander kan også blokkere de gode gutta med en egen kodet synlighet-skjerm. Vi kan se begynnelsen på et våpenkappløp med røykskjermer, med hvert militært kappløp for å sikre at dens side – og dens side alene – har uhindret utsikt over slagmarken.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.