600 000 doser med koleravaksine ankommer Libanon mens utbruddet er i utvikling

PDF
600 000 doser med koleravaksine ankommer Libanon mens utbruddet er i utvikling

Beirut, 10. november 2022 – Verdens helseorganisasjon (WHO) har støttet Libanons folkehelseminister for å sikre en kritisk forsendelse av 600 000 doser koleravaksine fra International Coordination Group (ICG) som administrerer den globale forsyningen av koleravaksiner.

Vaksinene ble levert til Folkehelsedepartementets sentrale legemiddellager for bruk under en vaksinasjonskampanje som skal lanseres lørdag 12. november 2022. Kampanjen vil målrettes mot alle flyktninger og vertssamfunn i alderen 1 år og oppover, med mål om å nå 70 % av målpopulasjonen med et ukentlig mål om å administrere 200 000 doser i løpet av de neste tre ukene.

“Disse vaksinene vil være et nøkkelverktøy for å øke responsen vår ettersom kolerautbruddet sprer seg raskt i landet. Ankomsten av disse vaksinene til landet er betimelig og takket være vår kollektive innsats med Libanons folkehelsedepartementet, FN-byråer og våre partnere på bakken, sier Dr Abdinasir Abubakar, WHO-representant i Libanon.

WHO dekker hele kostnadene for de 600 000 dosene fra ICG, som forvalter det globale orale koleravaksinelageret, og gir teknisk veiledning om valg av målområder, utvikling av mikroplaner og opplæring av implementeringspartnerne som er ansvarlige for vaksinen. utplassering.

WHO og partnerne fortsetter også å støtte vaksinasjon mot kolera ved å bruke Shanchol-vaksinen donert av Sanofi for bruk med fanger og helsepersonell.

“Koleravaksiner er et kritisk verktøy for å beskytte mennesker og begrense spredningen av utbruddet, men de er ikke det eneste verktøyet vi har for å bekjempe kolera. Vi kan forebygge kolera effektivt ved å forbedre tilgangen til trygt vann, riktige sanitærforhold og hygienepraksis. La oss også sikre at folk har tilgang til disse intervensjonene, legger Dr Abubakar til.

Ettersom den nasjonale planen for oral koleravaksine blir implementert i faser, starter med denne batchen, vil WHO også støtte folkehelsedepartementet med å fullføre en andre ICG-søknad for de ytterligere to millioner dosene oral koleravaksine som trengs for fase 2 av kampanjen.

Merknad til redaktørene 

Det nåværende kolerautbruddet i Libanon er det første på over 30 år, og gjenspeiler den pågående forverringen i den økonomiske situasjonen og dårlig tilgang til rent vann og skikkelige sanitærtjenester over hele landet. 

Fra 7. november 2022 ble 2722 mistenkte koleratilfeller (hvorav 448 er laboratoriebekreftet) og 18 assosierte dødsfall (CFR 1%) rapportert over hele landet. Av disse tilfellene er 25 % under fem år. 

Relatert lenke

WHO krever 10,2 millioner dollar for den helserelaterte responsen på det pågående kolerautbruddet i Libanon . 

Legg igjen en kommentar