Aktiv fornektelsesteknologi

Hva er det?

Active Denial (ADT) produserer en fokusert stråle av rettet energi (DE) for å gi Joint Force en mulighet til å stoppe, avskrekke og snu mistenkelige individer med minimal risiko for skade. ADT er en mellomkraftsevne designet for å bygge bro mellom tilstedeværelse og dødelig kraft uten å forårsake unødvendig ødeleggelse eller tap av liv. 

Hvordan virker det?

Når du reiser med lysets hastighet, engasjerer en usynlig DE-stråle med radiofrekvente millimeterbølger motivet og trenger gjennom huden til en dybde på bare 1/64 tomme – tilsvarende tre ark med skriverpapir. Denne frastøtende effekten produserer en utålelig varmefølelse, og tvinger det målrettede individet til instinktivt å bevege seg. Den opphører umiddelbart etter at personen beveger seg ut av strålen eller når operatøren slår av ADT-systemet. Det er minimal risiko for skade på grunn av den grunne energipenetrasjonen av huden, normale menneskelige instinktive reaksjoner og systemtekniske kontroller.

Operasjonell påvirkning

Active Denial Technology-systemer produserer reversible effekter på avstander opp til og utenfor rekkevidde for håndvåpen, og gir amerikanske styrker ekstra tid og plass til å bestemme seg for at en oppfattet fiendtlig hensikt/handling faktisk er fiendtlig. ADT kan brukes til å komplementere styrkeanvendelse og styrkebeskyttelsesoppdrag, for å inkludere manøver-, patrulje- og konvoibeskyttelse, perimetersikkerhet og andre defensive og offensive operasjoner fra faste eller mobile plattformer.

Eldre konfigurasjon

Fra 2002 til 2007 har Active Denial System Advanced Concept Technology Demonstration integrert og pakket Active Denial Technology i to systemkonfigurasjoner. System 1, teknologiprototypen, integrerte teknologien i et multifunksjonskjøretøy med høy mobilitet. System 2 ble bygget som et pansret, containerisert system som kunne transporteres med taktiske kjøretøy. Begge systemene fullførte vellykket en serie land- og maritime-baserte militære nyttevurderinger. I 2014-2015 ble System1 pusset opp til et mer robust og mobilt system fraktet av en Marine Corps MTVR-lastebil.

Begge prototypene er systemer med lang rekkevidde, store punktstørrelser og er tilgjengelige for tjeneste- eller stridskommandoøvelser og er egnet for operativ ansettelse.

Menneskelige effekter

Demonstrasjon og testing av den store versjonen av ADT inkluderte mer enn 12 000 eksponeringer på frivillige i statiske miljøer og realistiske driftsvurderinger. Laboratorieforskning og fullskala testresultater viste at det er mindre enn en tiendedel av én prosent sjanse for skade fra systemeksponering. Forskning på sikkerheten og effektiviteten til 95 gigahertz millimeter bølgerettet energi har blitt fagfellevurdert i en rekke fagtidsskrifter og uavhengig gjennomgått av et rådgivende panel for menneskelige effekter. 

Teknologidemonstrasjoner

På grunn av den nye karakteren til den ikke-dødelige effekten av Active Denial Technology, har Joint Non-Lethal Weapons Program hatt en proaktiv strategi for å øke bevisstheten om fordelene, sikkerheten og effektiviteten til denne nye teknologien. Flere store journalister for kringkasting og trykte medier har deltatt på teknologidemonstrasjoner, noe som gir mulighet for førstehåndsberetninger om å oppleve effekten av System 1 eller 2. Active Denial Technology har vært omtalt på CBSs 60 Minutes , Discovery Channels Future Weapons – program og History Channels Moderne Marvels- programmet. En US Marines-produsert Active Denial Technology-video kan sees her .

Neste generasjons ADT-konfigurasjon

Fra 2010 til 2015 ble en betydelig mer kompakt (mindre enn to tonn), kortere rekkevidde, solid-state teknologibasert ADS bygget i samarbeid med den amerikanske hæren, og er også tilgjengelig for testing og evaluering. 

En video om en av disse nye teknologiene kan sees her .

Fremtidig innsats

En tredje konfigurasjon av ADT utnytter ytterligere fremskritt innen solid-state galliumnitrid (GaN) monolittiske mikrobølgeintegrerte kretser. Den amerikanske hæren ønsker å forbedre størrelse, vekt og strømkostnad/kjøling (SWAP-C2) for integrering i ulike mobile plattformer. GaN er mye mer effektivt enn silisium for integrerte kretser og er en av kjerneteknologiene som letter SWAP-C2-forbedringer.

Ytterligere innsats inkluderer:

 • Driftsvurderinger
 • -kasusstudier
 • Reduser størrelse og vekt i:
  •  førsteklasses kraftproduksjon
  • kjølealternativer
  • antenne design
  • pansring
 • Inkorporer ADT med andre teknologier som et system-of-system for bredere applikasjoner
 • Utnytt forskning på menneskelige effekter for å informere om optimale systemdesignparametere
 • W-bånd gjennomsiktig rustning 

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.