5G og bredbånd fra verdensrommet og fly

Kommer snart til en himmel nær deg! FCC godkjenner SpaceX Starlink trådløse satellitter og Airborne Wireless Network.

Satellitt bredbånd

Facebook bekrefter at det fungerer på en ny Internett-satellitt – 20. juli 2018

https://www.wired.com/story/facebook-confirms-its-working-on-new-internet-satellite/E-postene viser at det sosiale nettverket ønsker å lansere Athena, sin egen internettsatellitt, tidlig i 2019. Den nye enheten er designet for å “effektivt gi bredbåndstilgang til ubetjente og underbetjente områder over hele verden,” ifølge en applikasjon det sosiale nettverket ser ut til å ha arkivert til FCC under navnet PointView Tech LLC.Med innleveringen slutter Facebook seg til Elon Musks SpaceX og Softbank-støttede OneWeb, to godt finansierte organisasjoner som jobber med lignende prosjekter. Faktisk lanserte SpaceX de to første av det de håper vil være tusenvis av Starlink-satellittene i februar.

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/what-is-spacex-starlink/

FCC forteller SpaceX at den kan distribuere opptil 11 943 bredbåndssatellitter – 15. november 2018

https://arstechnica.com/information-technology/2018/11/spacex-gets-fcc-approval-for-7500-more-broadband-satellites/

https://arstechnica.com/information-technology/2017/05/spacexs-falcon-9-rocket-will-launch-thousands-of-broadband-satellites/

https://arstechnica.com/information-technology/2016/11/spacex-plans-worldwide-satellite-internet-with-low-latency-gigabit-speed/SpaceX mottok i dag amerikansk godkjenning til å distribuere 7.518 bredbåndssatellitter, i tillegg til de 4.425 satellittene som ble godkjent for åtte måneder siden.Den føderale kommunikasjonskommisjonen stemte for å la SpaceX skyte opp 4425 satellitter med lav bane i bane i mars i år. SpaceX søkte separat godkjenning for 7 518 satellitter som opererer enda nærmere bakken, og sa at disse vil øke kapasiteten og redusere ventetiden i tett befolkede områder. Det utgjør totalt 11 943 satellitter for SpaceX sin Starlink bredbåndstjeneste.SpaceX “foreslår å legge til en veldig lav jordbane (VLEO) NGSO [ikke-geostasjonær satellittbane]-konstellasjon, bestående av 7 518 satellitter som opererer i høyder fra 335 km til 346 km,” sa FCC i utkastet til ordren som den godkjente enstemmig i dag. De nylig godkjente satellittene vil bruke 

frekvenser mellom 37,5 og 42GHz for rom-til-jord-overføringer og frekvenser mellom 47,2 og 51,4GHz for jord-til-rom-sendinger , sa FCC.FCCs godkjenning i mars 2018 av SpaceXs første batch av satellitter krevde at SpaceX skulle skyte opp 50 prosent av de 4 425 satellittene innen mars 2024 og alle innen mars 2027.

FCC ØKER SATELLITT BREDBÅNDKONKIVITET OG KONKURRANSE I USA

https://www.fcc.gov/document/fcc-boosts-satellite-broadband-connectivity-competition

https://docs.fcc.gov/public/attachments/DOC-355102A1.pdf

Bredbånd for fly

Luftbårent trådløst nettverk

https://www.airbornewirelessnetwork.com/index.aspFor sitt Wholesale Carrier Network har AWN til hensikt å bruke kommersielle fly som “minisatelitter”. Selskapets primære kundebase vil være verdensomspennende leverandører av data- og kommunikasjonstjenester.

Ingen romsøppel
I motsetning til satellitter, som kan deaktiveres eller slås ut av bane av romsøppel, opererer AWNs system i et trygt og kontrollert miljø, typisk mellom 20 000 og 40 000 fot (6 000-12 000 m). Romsøppel har vært kjent for å forårsake alvorlig skade på kommersielle og militære satellitter. Den foreslåtte oppskytingen av flere tusen satellitter betyr enorme mengder ekstra romsøppel. Forskere anslår at innen 2025 kan over 2 milliarder stykker menneskeskapt romsøppel gå i bane rundt jorden, og sette den fremtidige bemannede romfart i fare.

Luftbårent trådløst nettverk

US Patent 6285878B1 – “Bredbånd trådløse kommunikasjonssystemer levert av kommersielle flyselskaper”

https://patents.google.com/patent/US6285878B1/en

https://www.airbornewirelessnetwork.com/awn-patent.pdf

Luftbårent trådløst nettverkspatent

The Atmosphere of the Earth – ClimateViewer 3D

SE KART: http://climateviewer.org/history-and-science/geoscience-and-oceanography/maps/the-atmosphere-of-earth/

atmosfære-av-jorden-spacex-starlink-luftbåren-og-trådløst-nettverk-på-climateviewer-3d

5G

Informasjon om 5G – Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/5G#New_radio_frequencies


Maksimal kanalbåndbredde definert for FR1 er 100 MHz. Merk at fra og med utgivelse 10 støtter LTE 100 MHz bæreraggregering (fem x 20 MHz-kanaler.) FR1 støtter et maksimalt modulasjonsformat på 256-QAM mens LTE har et maksimum på 64-QAM, noe som betyr at 5G oppnår betydelige gjennomstrømningsforbedringer i forhold til LTE i båndene under 6 GHz. Imidlertid bruker LTE-Advanced allerede 256-QAM, noe som eliminerer fordelen med 5G i FR1.

Frekvensområde 2 (24–86 GHz)
Maksimal kanalbåndbredde definert for FR2 er 400 MHz, med to-kanals aggregering støttet i 3GPP Release 15. Maksimal phy-rate som potensielt støttes av denne konfigurasjonen er omtrent 40 Gbit/s. I er 24,25–27,5 GHz det foreslåtte frekvensområdet

Wi-Fried! Mobiltelefoner, WiFi og EMF helseeffekter

https://climateviewer.com/emf/

Hva kan jeg gjøre med EMF-eksponering?

  1. Begrens bruken din! Slå av eller koble fra mobiltelefoner, WiFi og Bluetooth-enheter om natten. Ikke bruk mobiltelefoner i bilen. Bruk kablet og telefonenheter i stedet for trådløse enheter.
  2. JORDING! JORD DEG! – Plasser BARE føtter på våt jord, gjørme eller skitt. Dette vil tillate overflødig elektrisitet å passere fra kroppen din. Nyere vitenskapelige studier har bekreftet det innfødte stammer har visst i århundrer: Jorden helbreder. Gjørmegroper, nedgravning av kropper til nakken og lignende har lenge vært brukt for å kurere plager. Det ser ut til at denne eldgamle terapien har en moderne bruk. Få jordet.

Chevalier, Gaétan et al. 

“Jording: helsemessige implikasjoner av å koble menneskekroppen til jordens overflateelektroner.” Journal of Environmental and Public Health 2012 (2012): 291541. PMC. Web. 17. november 2017.

Wi-Fried!  Mobiltelefoner, WiFi og EMF helseeffekter

Romavfall

FCC LANSERER GJENNOMFØRING AV REGLER FOR SATELLITTORBITALDEBRISREDNING I NY ROMALDER

https://docs.fcc.gov/public/attachments/DOC-355099A1.pdf

SpaceBook® satellittsporing – Operasjonelle satellitter

http://apps.agi.com/SatelliteViewer/?Status=Operational

operative satellitter SpaceBook

ESRI Space Junk Map

https://maps.esri.com/rc/sat2/index.html#

ESRI Space Junk Map

Project West Ford – 480 000 000 kobbernåler skutt opp i verdensrommet, 1963

https://weathermodificationhistory.com/project-west-ford-space-needles/

Kart over ting i verdensrommet

West Ford Needles: http://stuffin.space/?search=westford

SpaceX Rocket Bodies: http://stuffin.space/?search=falcon

SpaceX rakettkropper - Stuff In Space Map

NASA Astromaterials Research & Exploration Science – Orbital Debris Program Office

https://www.orbitaldebris.jsc.nasa.gov/photo-gallery.html

Active Space Debris Removal 3 ACT-Madrid Ion Beam Shepherd

https://www.youtube.com/watch?v=47_bPyYh6kI“Active Space Debris Removal 3 ACT-Madrid Ion Beam Shepherd” • Se denne videoen på YouTube

Ny romsøppelløsning ville rydde opp rusk med ionestråler

https://www.popularmechanics.com/space/satellites/a23490588/new-space-junk-removal-system/Romsøppel er et økende problem, og med den private romfartsindustrien som kjemper for å gjøre turisme i Low Earth Orbit (LEO) vil det bare bli mer presserende. Den europeiske romfartsorganisasjonen estimerte i 2017 at det var 19 894 stykker romsøppel som sirklede rundt jorden, og kom til en samlet vekt på minst 8 135 tonn. Et internasjonalt forskningsprosjekt fra Japan og Australia tilbyr en ny potensiell løsning: en ion beam shepherd (IBS), en fortsatt hypotetisk kontaktløs tilnærming opprinnelig designet for asteroideavbøyning.IBS er et relativt nytt konsept, formelt introdusert for verden i en akademisk artikkel i 2012. Oppgaven var opprinnelig pitchet for asteroideavbøyning, og beskriver den som en stråle som “kan genereres med toppmoderne ionmotorer fra en svevende romfartøy uten behov for fysisk tilknytning eller gravitasjonsinteraksjon med himmellegemet.”Med en satellitt som skyter ut en plasmastråle og flere fremdriftssystemer som holder den på plass, kan systemet hypotetisk flytte store asteroider. Og nå, sier forskere, kan den brukes til å rydde ut romsøppel som går i bane rundt jorden. I stedet for å skyve en asteroide til siden, ville den presse rusk mot jordens atmosfære, og la den brenne opp ufarlig.

Plasma Thruster: Ny teknologi for fjerning av romskrot

https://www.tohoku.ac.jp/en/press/space_debris_removal_technology.html

Dette eksperimentet med fjerning av romsøppel vil harpunere og nettavfall i bane

https://www.space.com/40221-space-junk-debris-sweeper-experiment.html

SpaceX rakettkropper - Stuff In Space Map

RemoveDebris-oppdraget vil skyte et nett mot en målsatellitt (vist her med målet) for å teste hvordan man drar romsøppel fra bane. Kreditt: University of Surrey

Ødelagte lenker

Hvis noen av koblingene ovenfor ikke fungerer, kopier URL-en og lim den inn i skjemaet nedenfor for å sjekke Wayback Machine for en arkivert versjon av den nettsiden.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.