Virkelig grunn til at luftforsvarets (USAF)B-52 bombefly ikke blir pensjonert når som helst snart

  • Publisert: 17. februar 2022

B-52 er et ikonisk kaldkrigsbombefly som vil være i tjeneste i nesten 100 år.

B-52-bluss

B-52 Bomber vil sannsynligvis være det første flyet i historien som har en levetid på nesten 100 år, og det har fortsatt mye å tilby.

Siden den første flyvningen har B-52 vært avgjørende for USAF, og tjenesten har blitt utvidet til 2044, nesten et århundre i tjeneste.

Den har opplevd flere kriger fra Vietnam til Afghanistan, og vil fortsette å fly. Men kan B-52 seire i dronenes og stealth-flyenes tidsalder? Er det ikke for gammelt for USAFs høye standarder?Annonser

B-52 er et ultraeffektivt bombefly

B52 fly
B-52-fly fra 596th Bombardment Squadron flyr i øvelse Proud Shield '88 av Tom Guminsky. Offentlig domene.

Boeing B-52 Bomber Stratofortress er et strategisk bombefly for interkontinentale flyvninger som bærer en massiv nyttelast. Boeing bygde dette flyet for i 1955, og hovedoppgaven var å slippe atombomber på sovjetisk territorium så effektivt som mulig.

Videre ble B-52 laget for å erstatte den mindre effektive og gamle B-36 bombeflyet . B-52 kan bære opptil 70 000 pund (31751 kilo) og har en kamprekkevidde på over 8800 miles (14162 kilometer). I tillegg er B-52 rimelig med tanke på vedlikehold, noe som gjør den ganske allsidig og et fantastisk våpen til en rimelig pris.

Et enkelt å oppdatere kaldkrigsfly

Boeing B 52 slipper bomber
Boeing B-52 slipper bomber av USAF, offentlig eiendom

Til tross for at dette flyet ble utviklet under den kalde krigen, er det fortsatt i drift og vil bli operert til minst 2040.Annonser

For en mer effektiv drift har den opplevd mange endringer i blant annet klimaanlegg, ledninger, mekanikk, nødstrømsystem.

  • Høyde: 40 fot 8 tommer (12,4 meter)
  • Lengde: 159 fot 4 tommer (48,5 meter)
  • Maks hastighet: 650 mph (1046 k/t)
  • Rekkevidde: 8800 miles (14162 kilometer)
  • Mannskap:   5 (flysjef, pilot, radar-navigatør, navigatør og elektronisk krigføringsoffiser)

B-52 er ikke et gammelt bombefly, men et oppdatert flygende monster

B 52 Stratofortesses ankommer
B-52 Stratofortress ankom av Christopher Quail. Offentlig domene.

B-52 var så banebrytende for sin tid at mange fortsatt fløy med den originale flyrammen. Nå vil de nye B-52-versjonene utstyres med et nytt satellittkommunikasjons- og datalinksystem.

Dette systemet vil gjøre det mulig å introdusere oppdragsendringer i sanntid, og levere en taktisk fordel som det ikke hadde før. Den vil også utstyre B-52 med de nødvendige verktøyene for å møte krigføring i det 21. århundre og for å være et effektivt bombefly for det amerikanske luftvåpenet.Annonser

Kraftige, pålitelige og kostnadseffektive fly

B52 Stratofortress
B52 Stratofortress av Pixabay

Langt fra pensjonisttilværelsen kommer dette bombeflyet til sitt syvende tiår med uavbrutt tjeneste, og forbedringsplanen lover forbedringer av cockpiten, flyelektronikkoppgraderinger og en utvidelse av nyttelast og motoreffektivitet.

Med denne serien av bemerkelsesverdige oppgraderinger vil flyets kapasitet bli kraftig forbedret, og driftskostnadene vil bli redusert til under $70 000 per time, halvparten av B-2 Spirit.

B-52 er et USAFs symbol som vil forbli i minst 2 tiår til!

B-52 har vært et av de mest vitale flyene for USAF, og med forbedringene og oppgraderingene vil det eksistere i noen tiår til, og bevise sin verdi og ødeleggende kraft i himmelen rundt om i verden.Annonser

Dette bombeflyet er fantastisk og vil sannsynligvis nå 100 års tjeneste for det amerikanske , som aldri har vært sett i noe annet fly . Dette gjør B-52 til et spesielt og bemerkelsesverdig fly som vil etterlate et varig inntrykk på militærhistorien, og en inspirasjon for designere av nye bombefly.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.