EU ‘utarbeider planer om å blokkere Storbritannias ENERGY -forsyninger og føre handelskrig’ hvis Nord -Irlands protokollavtale blir avvist – ettersom Brexit -minister Lord Frost holder samtaler i Brussel og advarer europeiske dommere MÅ miste makten

  • Lord Frost møter EUs Maros Sefcovic for samtaler om Nord -Irlands protokoll
  • EU har lagt fram forslag, men Storbritannia har advart europeiske dommere må miste makt
  • Påstår at blokken utarbeider gjengjeldelse hvis Storbritannia suspenderer regler etter Brexit

Av JAMES TAPSFIELD, POLITISK REDAKTØR FOR MAILONLINE

PUBLISERT: 10:56 BST, 15. oktober 2021 | OPPDATERT: 10:56 BST, 15. oktober 2021

1,4kSe kommentarer

Lord Frost er klar til et oppgjør i Brexit i dag blant påstander om at EU forbereder gjengjeldelse, inkludert blokkering av energiforsyninger på tvers av kanaler hvis Storbritannia avviser en avtale om Nord-Irlands protokoll.

Det sies at Frankrike , Tyskland og Nederland presser på for et hardt svar hvis Storbritannia følger opp truslene om å suspendere skilsmissevilkårene. 

Tiltakene som flyter inkluderer å dempe britisk tilgang til energiforsyning, innføre tollsatser eller til og med å akseptere handelsavtalen, ifølge Financial Times. 

Saber-rasling kommer da Lord Frost advarte om at EU-domstolen må fratas makten over Nord-Irland.

Kabinettministeren vil holde samtaler med EU-kommisjonens visepresident Maros Sefcovic i Brussel senere når de søker et gjennombrudd.  Maros Sefcovic+4Lord Frost+4

Lord Frost (til høyre) vil holde samtaler med EU-kommisjonens visepresident Maros Sefcovic (t.v.) i Brussel senere når de søker et gjennombrudd+4

RELATERTE ARTIKLER

DEL DENNE ARTIKKELEN

Dele

Optimismen har økt etter at EU la frem en rekke forslag som tar sikte på å redusere byråkratiet for å flytte varer fra det britiske fastlandet til Nord -Irland.

Planen tok imidlertid ikke for seg Domstolens rolle – som i økende grad ser ut som det viktigste stikkpunktet.

I forkant av lunsjmøtet i Brussel sa Lord Frost til Politico at Storbritannia studerer EU -forslagene “konstruktivt”.

‘Tydeligvis har de foreslått noen endringer; vi trenger å forstå den detaljen, og vi har begynt den samtalen, men det er ganske langt igjen, sa han.

Som svar på påstander om at Storbritannia prøver å rive opp en internasjonal traktat, inkludert påstander fra tidligere sjef i Downing Street -rådgiver Dominic Cummings om at det alltid var meningen å droppe protokollen, sa Lord Frost at regjeringen visste at noen elementer i ordningene ville muligens være vanskelig å få til å fungere i praksis ‘, og de ble alltid sett på som' litt foreløpige og åpne for anmeldelse ‘.

Han insisterte på at bevegelse på EU -domstolen er nødvendig.

‘De må hvis vi skal finne en løsning, det må skje betydelige endringer hvis vi skal få en avtalt løsning,' sa han.

Brexit -ministeren avviste en påstand om at Storbritannia opptrer i ond tro, og la til: ‘Selve det faktum at protokollen har en samtykkemekanisme (i Stormont -forsamlingen) i den i fire år, viste at vi erkjente at det kan være nødvendig å fornye eller på annen måte samtykke for disse ordningene.

‘På den måten har de alltid vært litt foreløpige og åpne for anmeldelse.'

Sefcovic sa at EU har gått så langt som mulig på jakt etter kompromisser, men insisterte på at han ikke har mandat til å reforhandle protokollen.

“Nå burde vi virkelig gjøre den siste milen, jobbe konstruktivt med alle forslagene vi la på bordet, legge det til slutt i seng,” sa han til BBC Northern Ireland's The View -programmet i går kveld.

‘Jeg tror at vi kan være i hjemmet med forslagene våre på bordet, og som sagt, la oss prøve å løse alle disse problemene før jul fordi jeg tror det ville være den beste julegaven vi kan gi til folket i Nord-Irland.'

Han la til: “Jeg har ikke noe mandat til å reforhandle protokollen … Tilbaketrekksavtalen, protokollen og handels- og samarbeidsavtalen, vi signerte den, vi ratifiserte den, det er folkerett, og jeg tror vi bør respektere den.”

Lord Frost har advart Storbritannia kan gå til å suspendere deler av protokollen, ved å utløse artikkel 16 -mekanismen, hvis et akseptabelt ikke kan oppnås.

Et slikt grep kan imidlertid føre til gjengjeldelse av handel fra EU.

Diplomater sa til FT at medlemslandene ledet av Frankrike, Tyskland og Nederland – og støttet av Italia og Spania – ønsket at Sefcovic skulle utarbeide et “juridisk forsvarlig, forholdsmessig og robust svar”. 

‘Frost vet at han leker med ild. Men når du leker med ild, blir du brent. EU har en bred palett med alternativer for å slå tilbake mot Storbritannia: for eksempel energiforsyning, sier en diplomat.

DUP -leder Sir Jeffrey Donaldson sa at han håper medlemslandene ikke vurderer en handelskrig.DUP -leder Sir Jeffrey Donaldson sa at han håper medlemslandene ikke vurderer en handelskrig+4

DUP -leder Sir Jeffrey Donaldson sa at han håper medlemslandene ikke vurderer en handelskrig

– Jeg vet ikke i hvilken grad dette stiller seg fra noen av EUs medlemsland i forkant av forhandlingene, men husk at EU har et massivt handelsoverskudd med Storbritannia, sier han til Times Radio.

‘De selger langt flere varer til landet vårt enn vi selger til dem. Vi er et marked på 60 millioner, det nest største markedet i . Er disse landene, spesielt de mindre medlemslandene, seriøst at de ikke vil selge varer til oss lenger, at de ønsker en handelskrig? Jeg håper det ikke er tilfelle.

‘Jeg kan ikke se hvordan det er i deres interesse å gjøre det, og det vi trenger nå er å fokusere på forhandlingene. Vi tenker ikke på fiasko, vi vil se suksess. Men vi er klare på at hvis EU ikke går opp og er rimelig når det kommer til et overnattingssted, så forventer vi at den britiske regjeringen vil ta skritt for å beskytte integriteten til sitt eget marked. ‘

Sir Jeffrey ble også presset på påstanden om at Boris Johnson signerte en avtale han visste at han kom til å bryte.

“Jeg har ingen kunnskap om det,” sa DUP -lederen til Times Radio.

‘Det har absolutt aldri blitt sagt til meg, og jeg var veldig involvert på den tiden. Vi var i en tillits- og forsyningsordning med regjeringen.

‘På intet tidspunkt sa noen regjeringsminister inkludert statsministeren til meg det du har beskrevet.'

DUP -lederen indikerte også partiets trussel om å kollapse powersharing i Stormont hvis endringer i protokollen ikke er sikret fremdeles.

“Vår posisjon er klar,” sa han.

‘Jeg håper vi kan få en løsning, men vi kommer ikke til å fortsette å implementere noe som skader Nord -Irland.'

Del eller kommenter denne artikkelen: 

EU ‘utarbeider handelskrigsplaner' hvis NI -protokollavtalen mislykkes

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.