Fly som benyttes av USA og Nato til spraying av kjemikalier.

Planespotting Ramstein | EC-130H, KC-135R, KC2 Voyager, KC-10, E-8, C-5, C-17,…

20. jun. 2021

Denne Airforce C17 bruker Qatar Airways Livery – Her er hvorfor

  • avChris Loh
  • 15. januar 2020
  • 72 aksjer72
  • 2 minutters lesing

“Hvorfor har Qatar Airways en Boeing C17 Globemaster i flåten?” Det er det mange spør når de ser flyet. Det er også blitt diskutert flere ganger på fora. Vel, Kuwait Aviation Show skjer akkurat nå, og vi hadde en sjanse til å gå rett til kilden og bekrefte hva folk sier på internett . Her er hva vi fant ut …

Qatar C17 dukker opp på Kuwait Aviation Show. Foto: Chris Loh / Simple Flying

Det er ikke en del av Qatar Airways

Denne C17 drives faktisk ikke av Qatar Airways . Men flyet har samme eier som Qatars flåte: Den katariske regjeringen. Bekreftet i sin finansielle rapportering , er Qatar Airways Group heleid av staten Qatar.

Så hvis Qatar Airways ikke opererer dette flydyret, hvem gjør det da? Svaret er Qatar Emiri Air Force. Faktisk opererer Qatar Emiri Air Force åtte C17-er i henhold til Planespotters.net . Men ikke alle luftforsvarets C17-er ser slik ut.

De andre har en mer standard mørk grå, som det er vanlig med de fleste fly som brukes til militære operasjoner. Levert i 2009 var flyregistrering MAB luftforsvarets andre C17 fra Boeing .

Flyet har registreringen ‘MAB'. Foto: Chris Loh / Simple Flying

Hvorfor leveringen?

Til slutt – svaret du har ventet på.

For det første er det svaret vi fikk i dag på Kuwait Aviation Show. Et besetningsmedlem fortalte oss at visse sivile flyplasser rundt om i verden (London ble brukt som et eksempel) begrenser fly som er synlig fra . Derfor, når dette flyet tar på seg et kommersielt flyselskaps liv, er det lov å lande mens andre militære fly kanskje ikke er tillatt.

Utsikt over lastområdet fra bakruten i cockpiten. Foto: Chris Loh / Simple Flying

Selv om dette er en ganske autoritativ kilde, kunne vi ikke finne noen informasjon på nettet for å bekrefte dette. Vi sendte også en e-post til London Heathrow Airport for å se om de ville være villige til å bekrefte at en slik politikk eksisterte. Det ble ikke mottatt noe svar på tidspunktet for publiseringen av denne artikkelen.

Det andre svaret, funnet i Boeings pressemelding fra 2009, er som følger:

“Denne unike C-17 malingsplanen – den første i sitt slag – er ment å øke bevisstheten om Qatars deltakelse i operasjoner over hele verden” -Brig. General Ahmed Al-Malki, leder for Qatars utvalg av luftfartsutvalg

Og dette er fornuftig når du leser resten av pressemeldingen og hva disse flyene gjør. Disse C17-ene er ment å bistå med “humanitær hjelp, katastrofebistand og fredsbevarende oppdrag”. Kort sagt, malingsjobben brukes til å heve Qatars profil og projisere et positivt bilde på den globale scenen uansett hvor den flyr. Vi antar at dette spesielle flyet og dets prangende levetid ikke vil bli brukt i kampoperasjoner i motsetning til resten av Qatari C17-flåten.

Et spesielt oppsett midt i lastområdet for (man antar) høytstående Air Force-ledere å strategisere. Foto: Chris Loh / Simple Flying
Nok et lavvinkelskudd av C17-interiøret. Foto: Chris Loh / Simple Flying

Konklusjon

Selv om dette ikke er så involvert i verden av kommersiell luftfart, trodde vi at du kan synes det er interessant, ettersom svært få luftvåpenfly over hele verden tar på seg det nasjonale flyselskapet.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.