*ACER, IKKE ACER? *NASJONALKONSERVATIV, IKKE NASJONALKONSERVATIV? Rainer Prang 05.05 2021.

Frp slår seg sammen med Rødt, SV og Sp i omkampen mot Acer, som Fremskrittspartiet var med og stemte for å melde Norge inn i for bare tre år siden. Nå har de ombestemt seg og er imot en tilknytning til EUs energibyrå.I Stortingets energi- og miljøkomite kom det tirsdag fram at også Frp stiller seg bak forslaget til Sp og Rødt om å si nei til videre norsk tilpasning til Acer.– Acer var noe vi gikk med på som et kompromiss i regjering på samme måte som man inngår andre kompromisser. Nå ønsker vi å trekke Norge ut av Acer og sikre nasjonal råderett over ressursene, sier Gisle Meininger Saudland (Frp) i komiteen til NTB.Med andre ord har det gått opp for Fremskrittspartiet at det de var med på å stemme for var helt feil og uheldig for nordmenn. Når vindmøllene står stille i Europa er det vi nordmenn som må betale med vannkraften vår for høye priser på det europeiske kontinentet. Er det flere ting Fremskrittspartiet ikke har skjønt mens de satt i regjering og som de stemte for?LÅTER HULT OG POPULISTISKDet er ikke mange ukene tilbake at dronningen av Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug, kunne fortelle at hun fikk frysninger av ordet “nasjonalkonservativ” og hun sammenlignet dette med Adolf Hitlers “nasjonalsosialisme” . Det gikk ikke mange minuttene før folk reagerte med å melde seg ut og ta avstand fra den tidligere heltinnen Listhaug og Fremskrittspartiet.Demokratene vokste og Fremskrittspartiet krympet, og det er langt igjen for Fremskrittspartiet til å kunne nå frem til populariteten fra de årene Carl Ivar Hagen styrte. Da satt Fremskrittspartiet aldri i regjering, men allikevel fikk Frp flyttet politiske debatter i sin retning og lå på en popularitet i meningsmålingene på rundt 30 prosent. Nå er det altså slik at det er helt kurant å være “nasjonalkonservativ” i Fremskrittspartiet og selvfølgelig har det med det å gjøre at mange personer mener det er helt riktig å sette Norge foran utenlandske interesser i ett og alt. Det er for eksempel ingen grunn til å sitte i en regjering, der man inngår kompromisser i øst og vest for å nå frem med noe av det man selv ønsker, mens man må gi etter på svært mange valgløfter og dermed også svikte velgerne sine. Fremskrittspartiet kommer ikke utenom det faktum at de satt i regjering fra etter valget i 2013 fram til januar 2020, og i løpet av den tiden fikk partileder Siv Jensen mengder av kritikk fra personer på grasrota, som mente at hun sviktet Fremskrittspartiets politikk om å sette Norge og nordmenn først.Dette Frp-utspillet angående Acer låter like tomt og intetsigende som snakket om “å få lov til å være nasjonalkonservativ i Fremskrittspartiet”. Dette Acer-utspillet låter lite hult og intetsigende som snakket om at når “vi er i mindretall i en regjering må vi inngå kompromisser”.Da må man heller gå ut av regjeringen og det gjorde Fremskrittspartiet først, da en enkelt IS-kvinne med påstått sykt barn skulle bringes hit til landet. I mellomtiden var det inngått ekstremt mange kompromisser, som var på tvers av hva grasrota i Fremskrittspartiet satte pris på. Det er ca 4 måneder igjen til neste stortingsvalg nå, og Frp forsøker nå å fremstå som et parti for norske interesser. Men for egen del må jeg konstatere at jeg ikke føler meg beroliget, og jeg lar meg heller ikke forføre av det som ser ut til å være “valgflesk” fra Frp enda en gang.

Kan være et bilde av 3 personer, folk som sitter, kontor og tekst

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.