Tredje COVID-bølge vil drepe eller innlegge 60 til 70% personer som tok begge vaksinedosene, sier offisiell britisk regjeringsmodell

26. april 2021

I følge fremskrivninger fra Storbritannias toppmodellbyrå vil flidbølgen av spike innlegge og drepe 60 til 70% av de menneskene som tok begge vaksinedosene . Papiret antyder at gjenoppblomstringen i både sykehusinnleggelser og vil dominere av de som har fått to doser av vaksinen, som utgjør henholdsvis rundt 60% og 70% av bølgen.

Tredje COVID-bølge vil drepe 60 til 70% mennesker som tok begge vaksinedosene, sier offisiell britisk regjeringsmodell

Modelleringen (lest nedenfor i sin helhet) ble presentert for Storbritannias beste vitenskapelige rådgivende organ Sage av en av dens undergrupper, Scientific Pandemic Influenza Group on Modelling, Operational (SPI-MO).

Denne komiteen for akademikere har utført modelleringsarbeid gjennom hele pandemien og har sett på hvilken innvirkning vaksinasjonen vil ha på innleggelser på sykehus, infeksjoner og dødsfall.

Funnene antyder at en tredje bølge er uunngåelig, men at størrelsen på spissen i tilfeller avhenger av effektiviteten til , hastigheten som begrensninger lindres på og effekten nye varianter har på overføring og sykdom.

Det antyder at gjenoppblomstringen i både sykehusinnleggelser og dødsfall vil bli “dominert av de som har fått to doser av vaksinen”.

ABONNER PÅ GREATGAMEINDIA

Skriv inn e-postadressen din for å abonnere på GGI og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Epostadresse

Abonnere

Å opprettholde en stor reduksjon i overføring fra slike tiltak etter trinn 4 [Englands planer om å fjerne alle restriksjoner fra 21. juni] er tatt, er nesten sikkert å redusere størrelsen på den påfølgende gjenoppblomstringen.

Denne siste modelleringen forsterker dette funnet, da lavere overholdelse av grunnlinjetiltak og den resulterende økte overføringen kan føre til en topp i skala til den som ble sett i januar 2021. ”

Avisen ser på en rekke muligheter hva vi kan forvente av Covid når vi letter begrensningene utover sommeren.

Det tar hensyn til en rekke forskjellige kilder, inkludert modellering fra University of Warwick, Imperial College London og London School of Hygiene & Tropical Medicine. 

“Scenarier med liten overføringsreduksjon etter trinn 4 [fullstendig oppheving av restriksjoner som er planlagt i juni i England] eller med pessimistiske, men plausible antagelser om vaksineeffekt, kan resultere i gjenoppblomstringer på sykehusinnleggelser av tilsvarende skala som januar 2021.”

Avisen antyder at gjenoppblomstringen i både sykehusinnleggelser og dødsfall vil dominere av de som har fått to doser av vaksinen, som utgjør henholdsvis 60% og 70% av bølgen.

“Oppblomstringen i både sykehusinnleggelser og dødsfall domineres av de som har fått to doser av vaksinen, som utgjør henholdsvis rundt 60% og 70% av bølgen.

Dette kan tilskrives det høye nivået av opptak i de mest utsatte aldersgruppene, slik at immuniseringssvikt utgjør en mer alvorlig sykdom enn uvaksinerte
individer. “

Tredje COVID-bølge vil drepe 60 til 70% mennesker som tok begge vaksinedosene
Resultater av det sentrale scenariet i Warwick-modellen, som viser alder og vaksinestatus
for de som ble innlagt på sykehus (venstre) eller døende (høyre) over tid. Toppdiagrammer er absolutte tall, bunnplott er proporsjoner.

Så snart modellen ble offentliggjort, prøvde faktakontrollere å avkrefte og bagatellisere det faktum at 60-70% av de som tok 2 doser på vaksinene, vil dominere den tredje bølgen.

Her er dommen av Grace Rahman fra Full Fact:

Modellering antyder at når en tredje bølge oppstår, vil sykehusinnleggelser og dødsfall for det meste være hos de som har blitt vaksinert. Dette er fordi så mange sårbare mennesker vil ha blitt vaksinert da, ikke fordi vaksinen skader dem.

Og likevel insisterer faktakontrollen på at vaksiner ikke har noe med tredje bølge å gjøre.

Imidlertid vil vi la leserne bestemme. Gi oss beskjed om hva du synes i kommentarene nedenfor.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.