Rapport: 5G For Å Øke Strømforbruket Med 61 GANGER Fra 2020 Til 2030

April 2021

Byer OG hele land har iverksatt tiltak for å forby, forsinke, stoppe og begrense installasjonen av 5G SELV som utstede moratorier på grunn av økonomiske, miljømessige, helsemessige og offentlige sikkerhetsrisikoer .rapporter 5g for å øke strømforbruket med 61 ganger fra 2020 til 2030

Bilde: Pixabay

Økt energiforbruk er både en økonomisk og miljømessig bekymring. 5G krever millioner av små celler og / eller antenner for å fungere.

Nylig kunngjorde Kina å ha nærmere 800 000 5G-tårn i drift. Frankrike kunngjorde å ha 22 000+.  170 byer og kommuner i Tyskland har 5G.

Selvfølgelig er det ikke de eneste stedene der 5G har blitt distribuert (se 1 , 2 , 3 , 4 ). Poenget er at eksperter fortsetter å påpeke at 5G trenger mye mer energi for å fungere (se 1 , 2 , 3 , 4 ). Noen mennesker er veldig opptatt av det.Fra Environmental Health Trust:

ABI Forskningsmelding: 5G Og Energiforbruk

En Hvitbok fra ABI Research DataCenter Forum fra 2020 Miljømessig bærekraftig 5G Deployment rapporterer at 5G kan øke strømforbruket med 61 ganger fra 2020 til 2030. Dette er en av mange  næringsrapporter som sier at 5G og den fenomenale veksten i internettrafikk fra internett av ting vil øke energiforbruket dramatisk.

Environmental Health Trust har utarbeidet en liste med stortingsmeldinger og forskningsrapport som dokumenterer det økte energiforbruket fra 5G og trådløse nettverk. Last ned EHTs liste over studier om 5G og økt energibruk og EHTs faktaark om 5G og klimaendringer

Utdrag fra hvitboken:

“Ettersom 5G bruker LTE, forventes energiforbruket å øke 61 ganger mellom 2020 og 2030 på grunn av energibehovet til kraftige nettverkselementer som massive MIMO- og kantservere, spredningen av 5G-cellesider og fleksibiliteten til 5G-nettverk i begge forbrukere. og virksomhetsbruk ”

“Det forventes at strømforbruket til 5G-nettverket vil øke kraftig på grunn av aktive nettverkselementer som energisultne basebåndsenheter, fjerntliggende radiohoder, små celler og kjernenettverk”

“Ettersom 5G-distribusjonen fortsetter å få fart, vil energiforbruket til mobilnettverket overgå energiforbruksveksten i mange land. Det vokser med 9% CAGR, og det forventes at mobilnettverket vil vokse i samme takt som fremtredende fremvoksende økonomier i verden, som Vietnam og Bangladesh.

“Innen 2030 vil det globale mobilnettet bryte inn i topp 20-rangering for det globale husholdningenes eller innenlandske energiforbruk rangert etter land, og forbruke 51,3 Mtoe per år, eller omtrent samme mengde energi som alle husholdningene i Australia og Storbritannia. ”

“Sluttapparater som utgjør 37% av det totale energiforbruket i mobilnettet innen 2030”

Environmental Health Trust jobber for at miljøavtrykket til 5G og fremtidige nettverk skal vurderes.  Streaming med trådløs fører til høyere klimagassutslipp sammenlignet med sikrere, raskere og sikrere fiberoptiske forbindelser med ledning / kabling. Løsningen er to ganger.

Bedrifter må ikke bare aktivt administrere og redusere karbonutslippene med mer energieffektive nettverk, enhetsmaskinvare / programvareendringer, grønnere datasentre og miljømessig bærekraftige produksjonsprosesser.

Enda viktigere, må samfunnene prioritere kablede tilkoblinger i boliger og bygninger samt design sluttbruker enheter med enkel å bruke plug and play kablet evner.

Rapporten dokumenterer “viktige trinn for å gjøre 5G grønnere” og sier at “Telefonica hevder at de har oppnådd en global reduksjon på nesten 50% av sine CO2-utslipp siden 2015.

Andre store CSP-er, som BT Group, Deutsche Telecom, Orange, Verizon og Vodafone har gitt lignende løfter om å aktivt håndtere og redusere karbonutslippet. ” Rapporten slår fast at trinn som nå tas, inkluderer:

 • som kjemper for adopsjon av fornybar energi
 • forbedre energieffektiviteten til nettverkselementer og brukerenheter gjennom forbedring av dataoverføring, reduksjon av kontrollsignaleringskostnader og forbedring av koblingstilpasning
 • grønnere datasentre med effektiv kjøling som involverer luftstrømdesign og styring
 • påvirke interessenter i bransjens verdikjede til å vedta lignende standarder og bidra til å få ned det totale karbonavtrykket.

Disse trinnene er imidlertid ikke nok. Rapporten sier at “ettersom stadig flere 5G-nettinfrastrukturer blir utplassert, må det utvikles mer aggressive energioptimaliseringsmetoder og teknologier for å imøtekomme økningen i karbonavtrykk.” ABI anbefaler følgende handlinger:

 • mer energieffektive basebåndsenheter og antenner med selektiv utkobling av visse aktive RAN-komponenter. Basestasjoner og små celler kan settes dynamisk i hvilemodus når det ikke er trafikk.
 • påskynde integrasjonen av AI-algoritmer for å redusere unødvendig utstyr for energiforbruk som er inaktiv under scenarier med lite trafikk.
 • akselerere bruken av fornybar energi og passiv kjøling av utstyret.
 • sanntidsstatusovervåking hjelper deg med å redusere vedlikeholdsarbeidet i avsidesliggende landlige områder.

Anbefalinger til produsenter av enheter for å redusere karbonavtrykket inkluderer:

 • Administrer strømforbruket av forskjellige maskinvare- og programvarekomponenter i en enhet.
 • Gjør strømeffektivitet som et viktig krav i anskaffelse av skjermer og skjermbehandlingsenheter.
 • Mer energieffektiv videooverføring
 • Bedre batteriteknologi

“Vi må ta hensyn til miljøavtrykket, i tillegg til den teknologiske effekten, for å sikre at 5G og fremtidige generasjoner av trådløs teknologi eksisterer og trives i en ansvarlig og energistabil verden.” – Henry Tirri, Chief Technology Officer, InterDigital. ( Miljømessig bærekraftig 5G-  implementering HVITT PAPIR  / NOV2020  /  ABI, BÆREKRAFT ).Environmental Health Trust har utarbeidet en liste med stortingsmeldinger og forskningsrapport som dokumenterer det økte energiforbruket fra 5G og trådløse nettverk. Last ned EHTs liste over studier om 5G og økt energibruk og EHTs faktaark om 5G og klimaendringer .Siden 2017 har leger og forskere bedt om 5G-moratorier på jorden og i rommet (se 1 , 2 ). Siden 2018 har det vært rapporter om mennesker og dyr som opplever symptomer og sykdommer etter installasjon (se 1 , 2 , 3 , 4) . De fleste forskere over hele verden er imot utplassering. Leger, forskere og varsler om telekom har også godkjent en boikott på 5G-telefoner .

Emosjonell Georgia-Mor Ber Skolestyret: ‘Ta Disse Maskene Av Barnet Mitt’ – ‘Skam Oss’Forrige InnleggEr ‘Leaked Email’ Som Skisserer Trudeaus Crazy COVID-Plan For 2021 Ekte?Neste Innlegg

Relaterte Artikler

oss stater nære massevaksinasjonssentre på grunn av fallende etterspørsel

KORONAVIRUSNYHETERVAKSINER

Amerikanske Stater Lukker Massevaksinasjonssentre På Grunn Av Fallende Etterspørsel

HAFHAF25. April 2021

tusenvis av anti-lockdown-demonstranter overtar London

KONTROLLKORONAVIRUSINSPIRASJONNYHETER

TUSENER Av Anti-Lockdown-Demonstranter Tar Over London

HAFHAF24. April 2021

covid-saker vokser mest i låste stater

KORONAVIRUSHELSEVESENNYHETER

COVID-Tilfeller Vokser Mest I Låste Stater

HAFHAF22. April 2021

12 år gammel jente er lammet under covid 19 rettssaker

KORONAVIRUSHELSEVESENNYHETERVAKSINER

12 År Gammel Jente Er Lammet Under COVID-19-Prøver

Legg igjen en kommentar