Belgia Må Løfte “Alle COVID-19-Tiltak” Innen 30 Dager, Domstolens Regler I Brussel

12. April 2021

Den belgiske staten har fått ordre om å oppheve “alle koronavirustiltak” innen 30 dager, ettersom det juridiske grunnlaget for dem er utilstrekkelig, slo en domstol i Brussel fast på onsdag.

Belgia må løfte 'alle covid 19-tiltak' innen 30 dager, bestemmer domstolen i Brussel

League for Human Rights hadde anlagt søksmålet for flere uker siden og utfordret Belgias system for å iverksette tiltakene ved bruk av ministerdekret, noe som betyr at det gjøres uten noen innspill fra parlamentet.

Dommeren ga den belgiske staten 30 dager på å gi et forsvarlig juridisk grunnlag, eller utsettes for en straff på € 5000 per dag som denne perioden overskrides, med en maksimumsgrense på € 200.000, rapporterer Le Soir .

De nåværende koronavirustiltakene er basert på Civil Safety Act of 2007, som gjør det mulig for staten å reagere raskt under “eksepsjonelle omstendigheter”, men dommeren har nå bestemt at disse lovene ikke kan tjene som grunnlag for ministerdekretene.

“Dommeren bestemte at lovlighetsprinsippet er brutt fordi den nåværende måten å arbeide på ikke er forutsigbar nok,” bekreftet Kati Verstrepen fra Human Rights League overfor VRT , og la til at konsekvensene er “ikke så dramatiske” at fra en dag til neste vil tiltakene ikke lenger være gyldige.

Foreløpig vil ikke de nåværende koronavirustiltakene endres, og dommen studeres for tiden av kontoret til innenriksminister Annelies Verlinden, melder De Standaard .

Det er fremdeles mulig å anke domstolsavgjørelsen, men da det dreier seg om en sammenfattende dom, vil en anke ikke suspendere fullbyrdelsen av dommen.

Onsdag ettermiddag vil kammeret diskutere Belgias kommende pandemilov , som skal gi “et permanent rettslig grunnlag for å ta denne typen restriktive tiltak under en pandemi.”

Flere juridiske eksperter presset allerede på den belgiske staten for å fremme loven så snart som mulig for å unngå at dommere opphever bøter som er skrevet ut for brudd på tiltakene, og denne kjennelsen øker bare presset for raskt å vedta det.

Av Maïthé Chini & Lauren Walker, The Brussels TimesEn Annen Covid-Myte Dør: CDC Oppdaget Risikoen For Infeksjon Ved Å Berøre En Overflate Er Ekstremt SjeldenForrige InnleggStater Med Høyest Mulig Vaksinasjons- Og Maskeoverensstemmelse Som Føler Seg Tyngst Av Nye Tilfeller Til SykehusinnleggelseNeste Innlegg

Relaterte Artikler

studie fra tel aviv universitet coronavirus variant påvirker vaksinerte mennesker 8 ganger mer enn uvaksinert

KORONAVIRUSHELSEVESENNYHETERVAKSINER

Studie Fra Universitetet I Tel Aviv: Coronavirusvariant Påvirker Vaksinerte Mennesker 8 Ganger Mer Enn Uvaksinert

HAFHAF13. April 2021

Tyskland har 170 byer og kommuner nå 5g

5G FARERNYHETER

Tyskland: 170 Byer Og Kommuner Har Nå 5G

HAFHAF13. April 2021

alltid planen darpa avslører at de jobber med et menneskelig implanterbart biometrisk mikrochip for å bekjempe covid-viruset

KORONAVIRUSFALSKE FLAGGIMPLANTAT MED MIKROCHIP

Alltid Planen: DARPA Avslører At De Jobber Med Et Menneskelig Implanterbart Biometrisk Mikrochip For Å Kjempe Mot COVID-Viruset

HAFHAF12. April 2021

verdens økonomiske forum vil at du skal ha en mikrochipdrevet smart maske som forteller deg når du har lov til å ha frisk luft

KORONAVIRUSTYRANNI

World Economic Forum Vil At Du Skal Bruke En Mikrochipdrevet Smartmaske Som Forteller Deg Når Du Har Lov Til Å Ha Frisk Luft

HAFHAF12. April 2021

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.