Dag Erik Karlsen.

Nesten en kvart million Astra Zeneca-vaksinedoser er allerede levert til Danmark, hvorav en stor del er gitt til danskene. Vaksinen er nå suspendert. for alvorlige bivirkninger: 142 000 allerede stukket. 11.03 2021.

Mette Frederiksen bekreftet på dørstokken torsdag morgen at vaksinen med Astrazeneca er satt på ventAv: James Kristoffer Miles

OPPDATERING: Artikkelen er oppdatert med SSIs siste oversikt over antall danskere som har mottatt AZ-vaksinen.

Vaksinen fra Astra Zeneca mot koronavirus er nå satt på vent i Danmark på grunn av frykt for mulige alvorlige bivirkninger med blodpropp.

Imidlertid har mer enn 225 000 doser av Astra Zeneca-vaksinen allerede blitt sendt i omløp i det danske vaksinasjonssystemet per år. 11. mars. Det viser et sammendrag av de leverte dosene fra Danske helse- og medisinmyndighetens oppdaterte vaksineringskalender.

Av disse er den siste oppdaterte figuren for hvor mange dansker som faktisk har blitt stukket med Astra Zeneca-vaksinen, 142.102 ifølge SSI

Det er først og fremst personer i helsesektoren i dette landet som har blitt vaksinert med doser fra Astra Zeneca.

Samtidig fremgår det av det danske legemiddelverkets rapporter at 2. mars hadde det vært 9 269 rapporter om mistanke om bivirkninger.

Dette tilsvarer bivirkninger som er rapportert for mer enn 10 prosent. av de gitte Astra Zeneca-dosene, da det danske legemiddelverket er basert på de mer enn 87 600 danskene som hadde fått vaksinen pr. 2. mars.

Imidlertid har det danske legemiddelverket bare klart å behandle 274 av disse. Det er ukjent på dette tidspunktet hva han vil gjøre etter at han forlater stillingen.

Dansk politikkSluttdatoen for vaksiner flyttes – igjen

Fire alvorlige bivirkninger
I den danske legemiddelverkets rapport om rapporterte rapporter fra 4. mars heter det imidlertid at det har vært fire alvorlige anafylaktiske reaksjoner.

På dette tidspunktet var det imidlertid ingen med vaksinen.

Nå er all vaksinasjon med den ellers godkjente vaksinen stoppet, opplyser helseminister Magnus Heunicke på . Årsaken er den mulige sammenhengen mellom potensielt dødelige blodpropper og den britisk produserte vaksinen.

Det er imidlertid viktig å understreke at ingen tilknytning ennå er etablert. I Storbritannia – landet med den høyeste utbredelsen av AZ-vaksinen – er det ikke funnet tegn på alvorlige bivirkninger.

Danmark har signert ordrer på totalt 2,6 millioner DKK. dose Astra Zeneca-.

SamfunnetBivirkninger ved vaksine: Når skal du kontakte lege?

Bivirkninger: Bør du kontakte legen din?

Smerter, hevelse og rødhet på injeksjonsstedetMild hodepineKvalme / kvalmeFeberFrysningerMuskel sårhetAllergiske reaksjonerUtslett overaltVoldsom oppkastAlvorlig hodepine i flere timer

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.