1944–1956: Radioaktive ernæringseksperimenter på forsinkede barn av Harvard og MIT

29. desember 2014

I desember 1993 avdekket Scott Allen, en journalist ved Boston Globe , dokumenter som viser år med etisk tvilsomme eksperimenter utført på Fernald Center-ungdom. Dagen etter jul publiserte han en artikkel, “Radiation Used on Retarded”, og bemerket at ” Records on the Fernald State School list them as” idiot “, men forskerne fra MIT og Harvard University kalte de retarderte tenåringsguttene som tok del i deres strålingseksperimenter ‘Fernald Science Club.’ ” Barn matet radioaktivt korn

Barn ved Fernald State School matet radioaktivt korn av forsker ved MIT & Harvard University

Utviklingshemmede barn ved Fernald State School og en State School i Waltham, Massachusetts ble utsatt for radioaktive ernæringseksperimenter sponset av AEC utført av Harvard University og MIT-forskere. Barna fikk mat Quaker Oats frokostblanding som inneholder radioaktive sporstoffer for å teste absorpsjon av plantemineraler og kalsium. Foreldre ble aldri informert om at radioaktive elementer var involvert i testene.

“I vitenskapens navn spiste medlemmer av klubben frokostblandinger blandet med radioaktiv melk til frokost eller fordøyet en serie jerntilskudd som ga dem stråleekvivalenten til minst 50 røntgenbilder fra brystet. Fra 1946 til 1956 spiste mange forsinkede tenåringer radioaktiv mat for å hjelpe forskerne bedre å forstå den menneskelige fordøyelsesprosessen. ”

“Det er absolutt ingen grunn til forsiktighet når det gjelder mengdene radioaktive stoffer som vi vil bruke i eksperimentene våre,” forsikret Massachusetts Institute of Technology biokjemiker Robert S. Harris Fernalds overordnede i et brev der han foreslo forskningen i desember 1945. I det minste noen samtykkeformer sendt hjem til foreldre eller foresatte nevner ikke stråling. ”

Basert på tall i en upublisert rapport om prosjektet ble barnens milter utsatt for mellom 544 og 1024 millirems stråling i løpet av syv måltider. Til sammenligning mottar den typiske amerikaneren omtrent 300 millirems stråling fra naturlige kilder hvert år. ”

“Eksperimentene ved Fernald School, som nesten helt sikkert ikke ville være tillatt i dag, er et av de mørkere hjørnene i Massachusetts’ atomarv. I tillegg til å være banebrytende innen nukleærmedisin, utsatte noen av statens ledende akademiske institusjoner og sykehus også dødssyke, eldre og andre for stråledoser som anses usikre i dag, ofte uten mulig fordel for testpersonene. ”

Selv om det aldri var hemmelig – forskere publiserte resultatene av Fernald-studiene i vitenskapelige tidsskrifter – detaljer om forskningsinnsatsen, delvis finansiert av Quaker Oats Co. og US Atomic Energy Commission, har sittet i en virvar av bokser i Fernald School-biblioteket til nå .

“Det er veldig viktig at publikum begynner å se at hemmelighold i bunnen er det som lar dette skje,” sa David Rush fra Tufts Universitys Human Nutrition Research Center, som har skrevet en bok om stråleeksponering for forsvarsarbeidere. Han kalte Fernald-eksperimentene “noe amerikansk medisin burde skamme seg over.”

Men Constantine Maletskos, en tidligere MIT-forsker som studerte hvordan tenåringer på Fernald metaboliserte radioaktivt kalsium, forsvarte eksperimentene og sa at de ga viktig informasjon om ernæring. “Jeg føler meg like bra med det i dag som den dagen jeg gjorde det,” sa han, “Forskernes holdning var at vi skal gjøre dette på en best mulig måte. . . . De ville få den minste strålingen de muligens kunne få og få eksperimentet til å fungere. “

Men Jacob Shapiro, direktør for strålevern ved Harvard University, nektet å si om eksperimentene var farlige, men han uttalte: “Jeg vil spørre en kollega av meg, vil du la barnet ditt få den dosen?”

Scott Allens artikkel antente ikke bare en nasjonal debatt om etikken i medisinsk forskning, men den inspirerte den føderale regjeringen til å iverksette en etterforskning av saken.

I sin artikkel, “In Debate on Radiation Tests, Rush to Judgment Is Resisted” , tok Gina Kolata fra The New York Times , en langt annen tilnærming til å rapportere om den uhyggelige utnyttelsen av hjelpeløse, sårbare barn i umoralske eksperimenter som ingen forsker ville utsette. sitt eget barn til.

Artikkelen hennes er bestemt mer sympatisk overfor forskerne som gjennomførte strålingseksperimenter så vel som de beryktede Willowbrook-eksperimentene, som hun krediterer med utviklingen av den kontroversielle Hepetitt B-vaksinen. Hun siterer Dr. Victor Bond, en medisinsk fysiker og lege ved Brookhaven National Laboratory, som forsvarte Fernald-eksperimentene og hevdet at:

“Det oppstod et spørsmål om kjemikalier i frokostblandinger forstyrret opptaket av jern eller kalsium hos barn. Svar var nødvendig.  En åpenbar måte å gjøre studien på, sa han, ville være å bruke radioaktivt merkede spormengder av jern og kalsium og følge skjebnen til disse mineralene i kroppen når barn spiste frokostblandinger. ” (Les Gina Kolata, The New York Times , 1. januar 1994) 

Forskere som forsvarer stråling og andre etisk tvilsomme menneskelige eksperimenter på personer som ikke er i stand til å nekte, gjør det fra en elitær overlegen posisjon. De fortsetter å huske den eugeniske ideologien som betrakter mennesker som ikke tilhører sin klasse, som middel til et mål.

“ Med referanse til hele serien med atomkrigseksperimenter i kald krig, tilbød Bond at” Selvfølgelig er det nyttig informasjon. Det er nyttig å vite hvilken dose stråling som steriliseres; det er nyttig å vite hva forskjellige stråledoser vil gjøre for mennesker. ”(Kolata, 1994)

Mot deres vilje

“De fortalte meg at jeg ikke skulle få barn, og at jeg ikke skulle gifte meg. De sa at jeg kanskje hadde en feil, at jeg hadde noe galt med meg. De sa ‘Du er ikke stabilisert, og du bør ikke få barn på grunn av det du har.’ Jeg visste ikke hva jeg hadde. Ingen har fortalt meg det. Jeg trodde jeg var som alle andre.

Men jeg var bare et barn. Jeg hadde ingen interesse i å gifte meg, jeg var bare fjorten år gammel. Og for å si sannheten, ville jeg bare ut derfra, “minnes Charles Dyer …  

“Først de siste tiårene har vi begynt å skinne et lys inn i det mørke skapet av medisinsk ignonomi og belyse de mange historiene om sårbare personer som ble valgt for deres opplevde mangler og handicap.”  

Les mer,  Mot deres vilje: The Secret History of Medical Experimentation on Children in Cold War America av Allen Hornbloom, Judith Newman og Gregory Dober, 2013.

Legg igjen en kommentar