Amerikanske hærs nye våpen vil ta ut droner ved hjelp av mikrobølger

PHASER tar ut droner ved hjelp av mikrobølger

Annonse

Pentagon er virkelig interessert i å komme med en teknikk for å ta ut droner. Ganske nylig varslet det Kongressen om kjøpet av et mikrobølgevåpen-system – PHASER – som er designet for å ta ut grupper av fiendtlige droner ved bruk av energipulser.

PHASER tar ut droner ved hjelp av mikrobølger

Kjøpet er gjort med den hensikt å distribuere PHASER-systemet utenlands for en vurdering som vil vare i ett år. Dette vil gjøre PHASER-systemet til det aller første rettede energiforsvarsvåpenet som noensinne er felt.

Det amerikanske flyvåpenet har brukt totalt 16,28 millioner dollar på et enkelt prototype PHASER mikrobølgeovnssystem for mikrobølgeovn for en “feltvurdering for eksperimenteringsformål” på et ikke avslørt sted utenfor USA. Testen vil bli avsluttet innen 20. desember 2020. The US Air Force er opptatt med å kjøpe en rekke rettede -systemer som er beregnet for å brukes i områder der fiendens droner blir en trussel.

Michael Jirjis, leder av PHASER-eksperimentet, sa: ‘For øyeblikket har vi tildelt flere DE-systemer for bruk i vår feltvurdering i utlandet og jobber for å flere baser og ansvarsområder. Vi kan ikke si hvilke spesifikke steder på dette tidspunktet. ‘ Kjøpsinnsatsen har pågått en god stund nå per tjenestemenn i og Raytheon.

Det var det nylige svermeangrepet på saudiarabiske oljeanlegg som har brakt risikoen for rampelyset, og dermed klart å få et raskt svar fra Pentagon. Jirjis sa: ‘Dette er ikke reaksjonen på bare noen få hendelser, men realiseringen av et økende behov de siste årene.' Don Sullivan, som er sjefsteknolog for rettet energi mot Raytheon-missilsystemer, sa: ‘Det er en bemerkelsesverdig tilfeldighet fordi dette har vært i arbeidene mellom Luftforsvaret og Raytheon i det vesentlige siden et eksperiment på White Sands [Missile Range] sent i fjor. ‘

Sullivan sa videre: ‘Det er ganske nylig hendelser, for eksempel i Yemen der en veldig stor drone med høy eksplosiv nyttelast drepte rundt 40 mennesker, på en bedeplass alle steder. Og det var på YouTube. Det var en skikkelig øyeåpner. Det som skjedde i Saudi i løpet av helgen var liksom hevet til n.grad. ‘

PHASER-systemet er avhengig av bruken av mikrobølger for å deaktivere klasse 1 og klasse to-droner – dronene som veier inn under 25 kg mens de flyr i høyder fra 1200 til 3500 fot i hastigheter som varierer mellom 100 og 200 knop. PHASER er del av en større tilnærming som er rettet mot å ta ut ubemannede lufttrusler.

Sullivan sa: ‘Frem til ganske nylig har det hovedsakelig vært et teknologipush fremfor et brukertrekk. Det var ikke tilstrekkelig brukertrekking før UAS, og spesielt svermer av UAS, har oppdrettet de stygge hodene sine som en virkelig trussel. ‘ PHASER er i utgangspunktet en mikrobølgeovn med høy kraft som er i stand til å sende ut radiofrekvenser i en konisk bjelke. Det ødelegger eller forstyrrer i utgangspunktet kretsene til droner ved bruk av en overflødig energi.

PHASER tar ut droner ved hjelp av mikrobølger

Sullivan sa: ‘Det er ikke en termisk effekt, det er en elektrisk felteffekt som i utgangspunktet blir pålagt elektronikken for å enten opprøre eller skade dem permanent. Og effekten er i det vesentlige øyeblikkelig. Hvis du kunne se mikrobølgene, ville det sett veldig ut som et strobelys. ‘ Operatører må identifisere seg før de kan skyte våpenet. Prosessen begynner med deteksjon fra radar og deretter et kamera eller en annen sensor. PHASER-antennen er deretter avhengig av disse innsamlede dataene for å sikte mot måldronen.

En rapport fra Congressional Research Service fra 2018 sa: ‘Det amerikanske har en lang og komplisert historie med å utvikle rettede energivåpen. Mange tidligere anstrengelser har mislyktes av forskjellige årsaker, og ikke alle feil ble tilskrevet vitenskapelige eller teknologiske utfordringer. For tiden begynner en rekke amerikanske militære DE-våpenrelaterte programmer å vise løfter, som Navy's (), det første noensinne Department of Defense-laservåpenet som blir distribuert og godkjent for operativ bruk. ‘

Sullivan sa: ‘Vi er bare utrolig fornøyde. Vi har en reell følelse av suksess og oppnåelse av at systemet vårt vil være det første av sitt slag til å reise utenlands. ‘

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.