Contrails v Chemtrails

Hva er egentlig Contrails?

Contrails er kondensstriper som vi ser blir etter enkelte fly.

Kondensstripene oppstår på 2 måter

  1. Luften som strømmer ut av en flymotor er fuktig og kan dermed passere doggpunktet. Da oppstår det kondensasjon, og kondensasjonsstripene tar form.Flydrivstoff som bensin (stempelmotor) eller parafin (jetmotor) består hovedsakelig av hydrokarboner. Når drivstoffet brenner, går karbonet sammen med oksygenet og danner karbondioksid. Hydrogenet går også i sammen med oksygenet og danner vann, som en ser igjen som damp i eksosen.For hver liter med drivstoff som blir brent, blir det produsert omtrent en liter vann, i tillegg til vannet som allerede utgjør fukten i luften som blir brukt til å brenne drivstoffet. I store høyder slipper denne dampen ut i kalde omgivelser (når høyden øker faller temperaturen i troposfæren) som avkjøler dampen til den kondenserer til ørsmå vanndråper og/eller desublimerer til is. Millioner av ørsmå vanndråper og/eller iskrystaller utgjør kondensstripene.Avkjølingen (og derfor tiden og avstanden) dampen trenger for å kondensere gjør at kondensstripene først oppstår et lite stykke bak flymotorene.Det meste av innholdet i disse stripene kommer fra vann i den omkringliggende luften. Ved store høyder krever underkjølt vanndamp en utløsningsmekanisme for og desublimere. Eksospartiklene fungerer som denne mekanismen, og får vanndampen til å raskt omformes til iskrystaller. Kondensstriper oppstår bare hvis temperaturen på utsiden av flyet er lik eller lavere enn -57°C.
  2. Vingene på et fly fører til et fall i luftrykket i nærheten av vingen (det er delvis årsaken til at et fly i det hele tatt kan fly). Dette fallet i lufttrykket fører med seg et fall i temperaturen, og dette kan igjen føre til at vann blir kondensert ut av luften og danne kondensstriper, men bare i store høyder. Ved lavere høyder er dette fenomenet kjent som ektoplasma.Ektoplasma er oftere observert i forbindelse med manøvre som krever mye energi, for eksempel et jagerfly eller store jetfly under take-off og landing. Fenomenet kan ses i områder med lavt trykk, som over vingene eller rundt luftinntaket på jetmotorene.

Vi kan nå være enige om at kondensasjonen kommer fra de glovarme flymotorene som slipper ut vannmolekyler som blir omgjort til iskrystaller i en kald atmosfære. Hvordan har det seg da at disse iskrystallene ikke fordamper? Slik normal kondens ville oppført seg? Det ville vært som en kald vinterdag og røyken som kom ut av munnen din ikke dampet bort men ble hengende i lufta som en sky. Ville ikke det vært oppsiktsvekkende hvis alle gikk rundt og pustet ut skyer?

Kondensasjonsstriper kan oppstå rundt vingene men det skjer kun ved landing og take-off. Heller ikke er det et normalt fenomen at kondenseringen starter og stopper på marsjhøyder (8000-12000 moh) som sett i samme video. Den eneste naturlige forklaringen på dette ville vært at flyets motorer stoppet opp for så å starte igjen. Dette har jeg observert flere ganger i løpet av en dag. Hvis et fly mister motoren sin 8000moh vil jeg vedde på at det ville vært et nyhetsoppslag i avisene og skrekkhistorier fra skremte passasjerene. Og flere på samme dag? Det er nemlig on/off-knappen som skrus av og på.

En annen forklaring ville vært at flyet passerte skiftende luftlag og fuktigheter, men hovedprinsippet for at kondensasjonstriper kan oppstå avhenger av temperaturen. Og i atmosfæren opplever vi temperaturfall på 6-7 minusgrader for hver 1000 meter et fly stiger. Det vil da bety at flyet har stupt flere tusen meter for så å ha klatret opp igjen. Dette er helt absurd og piloter kan bekrefte at dette bare ikke skjer.

UAE har startet en ny kampanje som bruker innovative nye skyssåmaterialer for å skape mer nedbør i landet.

Det nye initiativet som ble lansert av UAEs forskningsprogram for regneforbedringsvitenskap inkluderer av raffinerte nanomaterialer gjennom flyvninger i skyene for å øke vannkondensasjonen. I kampanjen ledet av National Center of Meteorology (NCM), en skreddersydd Learjet-forskningsflyging med sensorer og måleprober for å samle data, blir

distribuert til skyformasjoner over Nord-Emirater og østlige regioner. Spesialdesignet skallkompositt nanomateriale blir deretter frigjort i skyene gjennom fakler, opplyser NCM i en uttalelse.

Linda Zou, professor ved Khalifa University og en av de tre tildelte prisene for programmets første tilskuddsrunde i 2016, sa nanoteknologi kunne gi bedre resultater.

“Nanoteknologi åpner for muligheten for å konstruere unike partikler til skyfrø for å effektivisere prosessen med vannkondens og regnfelling.

Testene vil avgjøre om de nye materialene vil virke i virkeligheten.

Til nå har saltkrystaller blitt brukt med en viss suksess. Men eksperimenter har antydet at materialet har en “mye høyere evne til å sette i gang kondensering av vanndamp og dråpevekst” i skyene enn saltkrystallene som for tiden er brukt, sa NCM.

Dr. Abdulla Al Mandous, direktør for NCM og presidenten for den regionale foreningen II i Asia-regionen, sa: “Det svært kreative arbeidet som er utført av professor Zous team har kommet til den grad at det banebrytende materialet som er utviklet er klart for feltprøving og potensiell storstilt produksjon. ”

“Dette resultatet demonstrerer hvordan NCM gjennom programmet lykkes med å tiltrekke betydelig deltakelse fra ledende internasjonale vitenskapelige eksperter og bidra til å øke vannsikkerheten for de som er utsatt for hele verden,” la han til.

I følge NCM har skyfroing bidratt til å øke sjansen for regn i landet opp til 30 prosent. Den utfører skyfrø om sommeren også.

“Skytypene er forskjellige om vinteren, men det er ruvende skyer over Al Ain, Ras Khaimah og Fujairah som vi kan bruke til skyssåing. Vi sporer skyene for å forsikre oss om at vi treffer den til rett tid og rett sted, slik at det kommer regn i UAE, ”sa Khalid Mohamed Al Obeidli, skysseier ved NCM i juni.

UAEs skyfrøprogram startet på 1990-tallet.

UAEs forskningsprogram for regneforbedringsvitenskap overvåker et prosjekt på $ 5 millioner for å oppmuntre innovative ideer til å utvikle teknikker for å forbedre effektiviteten og forutsi evnene til målrettede skyfrøoperasjoner.

Link til full artikkel

Hva er egentlig .

Videoen over her viser/forklarer det meste. Se den før dø leser videre.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.