Varsling! Nye “Redesignede GMOer” blir tvunget til bønder og forbrukereAv Julian RoseGlobal Research, 24. juli 2023

Innenfor de befestede korridorene for politisk-industriell makt i og i den hellige bastionen til EU-kommisjonen i Brussel, presses de samme mørke planene frem: å endre livets genetiske kode for å gjøre både mennesket og naturen patenterbare, kontrollerbare og servile til saken til den teknoindustrielle guden for ufølsom fremgang.
Den siste manifestasjonen av denne prosessen har nå dukket opp innen mat- og oppdrettssektoren og truer fremtiden sterkt for alle “GMO-frie” produkter og terreng. Den går under den bevisst uskyldige overskriften ‘New Genomic Techniques' (NGT).
Den amerikanske landbruksindustrien satte agendaen for genteknologi for landbruket for mer enn to tiår siden, da en dommer i en rettssal i New York uttalte at GMO og konvensjonelt dyrket mat var “uskillelig”. En dom som gikk i strid med de essensielle vitenskapelige bevisene og spilte inn i de glade hendene til bioteknologiindustrien. Det nøyaktige begrepet som ble brukt var “vesentlig ekvivalens”.
Dette gjorde at markedsføringen av amerikanske GMO-matvarer kunne fortsette uten merking for å advare forbrukerne om sammensetningen eller herkomsten, og dermed nektet dem retten til å velge.
Amerikanske bønder har likeledes blitt overlatt til å kjempe for retten til å selge frøene og kornene sine som «GMO-frie», ettersom Monsanto-selskapet ga seg selv myndighet til å bøtelegge enhver bonde som lider ulykken av å få avlingen kontaminert av falske GM-varianter hvis pollen ble båret av vind eller insekter til jordbruksland. Ja, tiltalt for å ha blitt funnet å ha en Monsanto-patentert GM-plante som vokser på åkeren deres!
Europeiske bønder og forbrukere motsatte seg fra begynnelsen sterkt forsøk på å få GMO inn i næringskjeden og ut på jordene. Kamper for å opprettholde suvereniteten til “ekte matvarer” og retten til at økologiske og tradisjonelle produkter skal være juridisk beskyttet mot GM-krysskontaminering, raste gjennom 1990-tallet og utover – helt frem til i dag*.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.