Rockefellers Standard Oil Trust begynte å belyse den nye verdenen med finansiering fra bankfamiliene Kuhn Loeb og Rothschild. Mens Rockefellers arbeidet den amerikanske siden av energimatrisen, konsoliderte Rothschilds sin kontroll over gamle verdens oljeressurser.

I 1892 begynte Shell Oil, under ledelse av Marcus Samuel, å sende søndre råolje gjennom den nye Suezkanalen for å forsyne Europas fabrikker. Shell tok navnet sitt fra overflod av skjell som kantet bredden av den nederlandske kontrollerte skjærgården som nå er Indonesia. Familien Samuel kontrollerer Londons største handelsbank Hill Samuel, sammen med handelshuset Samuel Montagu.

I 1903 kombinerte den svenske Nobel og den franske Rothschilds Far East Trading – finansiert av kong Wilhelm III – kombinert med Samuel og Oppenheimers Shell Oil for å danne Asiatic Petroleum Company.

I 1927 oppdaget Royal Dutch Petroleum olje ved Seria utenfor kysten av Brunei, hvis Sultan ville bli verdens rikeste mann som et resultat av hans lojalitet til Royal Dutch.

De nederlandske og britiske monarkene som kontrollerer Royal Dutch slo sammen selskapet med Oppenheimer og Samuels Shell Oil og Nobel og Rothschilds Far East Trading og Royal Dutch / Shell ble født. Dronning Beatrix fra Dutch House of Orange og Lord Victor Rothschild er dets to største aksjonærer.

I 1872 fikk baron Julius du Reuter sin 50 år lange konsesjon i . I 1914 tok den britiske regjeringen kontrollen over hans anglo-persiske selskap og omdøpte det til Anglo-Iranian, deretter British Petroleum, deretter BP. Storbritannias House of Windsor kontrollerer en stor eierandel i BP Amoco mens det kuwaitiske monarkiet eier 9,5%.

I 1906 beordret den oppløsningen av Rockefellers Standard Oil Trust og anklaget at Standard brøt med den nye Sherman Anti-Trust Act. 15. mai 1911 erklærte USAs høyesterett, “Syv menn og en bedriftsmaskin har konspirert mot sine medborgere. For republikkens forplikter vi nå at denne farlige konspirasjonen må avsluttes innen 15. november. ”

Men bruddet på Standard Oil langs statlige linjer tjente bare til å øke formuen til Rockefeller-familien, som beholdt 25% eierandel i hvert nytt selskap. Snart begynte de nye selskapene å integrere seg.

Den nye Standard Oil of New York fusjonerte med Vacuum Oil for å danne Socony-Vacuum, som ble Mobil i 1966. Standard Oil of Indiana kom sammen med Standard Oil of Nebraska og Standard Oil of Kansas og ble i 1985 Amoco. I 1972 ble Standard Oil of New Jersey til Exxon.

I 1984 ble Standard Oil of California sammen med Standard Oil Kentucky for å bli Chevron. Standard Oil of Ohio (Sohio) beholdt Standard-merket til det ble kjøpt av BP, som også kjøpte trust-baby Atlantic Richfield (ARCO). Dermed kom Rockefellerne til å eie en stor del av BP.

I 1920 dominerte Exxon, BP og Royal Dutch / Shell verdens blomstrende oljevirksomhet, med Rockefeller-, Rothschild-, Nobel- , Samuel- og Oppenheimer-familiene, sammen med britiske og nederlandske kongelige som eide hoveddelen av deres aksje.

To andre Rockefeller-babyer, Mobil og Chevron, var ikke langt etter de tre store. Familien Texas Murchison – selv beskyttet av Rockefellers – kontrollerte Texaco, mens Mellon-familien – med egne bånd til Rockefeller-formuen – kontrollerte den syvende søster Gulf Gulf Oil.

Det første kjente forsøket fra Seven Sisters til å kvele konkurransen kom i 1928 da Sir John Cadman fra British Petroleum, Sir Henry Deterding fra Royal Dutch / Shell, Walter Teagle fra Exxon og William Mellon fra Gulf møttes på Cadmans slott nær Achnacarry, Skottland. Her ble det oppnådd en avtale som skulle dele opp verdens oljereserver og markeder.

Achnacarry-avtalen ble kjent av oljeindustriens innsidere som As Is-avtalen, fordi dens mål var å opprettholde et status quo under hvilket de syv søstre kontrollerte verdens olje gjennom markedsavtaler, deling av raffinering og lagringsanlegg, og ved å gå med på å begrense produksjonen for å holde prisene høye.

Big Oil signerte ytterligere tre avtaler i løpet av de neste seks årene. Memorandum of Understanding for European Markets fra 1930 ble fulgt av 1932 Heads of Agreement for Distribution og 1934 Draft Memorandum of Principles.

Mellom 1931 og 1933 kuttet Four Horsemen nådeløst prisen for Øst-Texas råolje fra $ 0,98 / fat til $ 0,10 / fat. Mange Texas wildcatters ble tom for virksomhet. De som ble igjen ble tvunget til å gå med på strenge produksjonskvoter som trues av ruinene av hovedårene – kvoter som fremdeles eksisterer frem til i dag.

Det er disse kvotene, ikke “miljøvernerne” (som reaksjonærretten hevder) som tjener til å holde USA avhengig av Persiske Golf-olje, der Big Oil dominerer spillet.

Ved å ta oljebransjen internasjonal – som krever milliarder av kapital –Fire ryttere holder uavhengige utfordringer for deres hegemoni i sjakk. De satte også tusenvis av amerikanske oljearbeidere ut av jobber i Texas og Louisiana.

John D. Rockefeller kontrollerte ikke selv råreserver. I stedet investerte han stort i å raffinere og kutte avtaler med Morgan-kontrollerte jernbaner for å redusere fraktkostnadene. Texas wildcatters måtte betale mye mer for å sende oljen sin. De hadde verken den esoteriske kunnskapen om raffinering av råolje, eller kapitalen til å bygge dyre raffinerier. Alle pengene deres var bundet opp i borerigger, som heller ikke var billige.

I dag investeres Rockefeller-familiens formue enda sterkere i oljedrift nedstrøms som petrokjemi og plast, så vel som i bransjer som er avhengige av olje som bank, luftfart og biler.

På 1980-tallet investerte lenge leder av Chase Manhattan, David Rockefeller, 35 milliarder dollar i Singapore, som siden har blitt et viktig raffinerings- og lagringssenter. Royal Dutch / Shells største enkeltraffineri er i Pulau Bukom, Singapore.

I 1991, da de asiatiske tigrene begynte å brøle, introduserte Exxon Mobil blyfri bensin til Thailand, Malaysia, Hong Kong og Singapore. Den produserer den på det gigantiske raffineriet Jurong i Singapore.

De fire ryttere har fulgt pengene nedstrøms. De er verdens største raffinører og markedsførere av råolje i alle sine forskjellige sluttproduktformer.

Royal Dutch / Shell er både den ledende markedsfører og raffinerer av råolje og er for tiden kilden til en av ti fat raffinert produkt i verden. Hovedpoenget har hatt stor fordel av dette nedstrøms trekket, med firmaet som viser rekordoverskudd fra 1988 og for mange år siden. Syttisju prosent av Shell-overskuddet kommer nå fra petrokjemi.

Shell eier også verdens største raffinerikompleks på de nederlandske Antillene øya Aruba, like ved den venezuelanske kysten. I 1991 solgte Shell et utdatert raffineri på naboøya Curacao mens han oppgraderte Aruba-anleggene.

Fullførelsen av dette massive komplekset fikk Venezuelansk råolje til å bli mye viktigere for den globale oljeforsyningen. Råvarer fra afrikanske nasjoner som Nigeria og Angola er også raffinert på Shell Aruba-anlegget, som ligger ved siden av et hulking Exxon Mobil-raffineri ved navn Lago, etter Venezuelas innsjø Maracaibo, hvor det meste av Venezuelas råolje er avledet.

Royal Dutch / Shell er for tiden fokusert på utvikling av naturgassmarkeder, og investerer mye i Middle Distillate Synthesis (MDS) anlegg som konverterer flytende naturgass til høykvalitets flytende produkter. I 1996 hadde de bygget MDS-anlegg i Malaysia, Nigeria og .

I 1993 gikk Shell sammen med Mitsubishi og Exxon Mobil i et naturgassprosjekt på 3 milliarder dollar i Venezuela og startet en petrokjemisk utvidelse på 1,1 milliarder dollar i Brasil. Samme år oppdaget BP Amoco store oljefelt i nabolandet Columbia.

I 1969 eide Exxon 67 oljeraffinerier i 37 land. Over 60% av Exxons overskudd fra 1991 kom fra nedstrømsvirksomhet. Bare i første kvartal samme år tjente Exxon en fortjeneste på 2,4 milliarder dollar, det høyeste kvartalsvise overskuddet siden Rockefeller grunnla Standard Oil of New Jersey i 1882.

Det var ikke tilfeldig at Gulfkrigen ble rettsforfulgt i løpet av denne tiden, med Exxon som møtte mye av etterspørselen generert av det amerikanske og dets allierte.

På begynnelsen av 1990-tallet kjøpte Exxon plastdivisjonen av Allied Signal og inngikk joint ventures med både Dow og Monsanto innen det termoplastiske elastomerområdet.

I følge Exxon Mobils innlevering av 10K fra 2001 til SEC nettet selskapet 17 milliarder dollar i år 2000. Fra 2003-2006, under den amerikanske okkupasjonen av Irak, slo selskapet jevnlig sin egen rekord for største kvartalsvise fortjeneste av noe selskap i USAs historie.

Nylig har de fire hestene svømt tilbake oppstrøms og blitt de fire største forhandlerne av gass i USA. De eier hver eneste store rørledning i verden og de aller fleste oljetankere. Royal Dutch / Shell har 114 skip i sin armada.

Nylig la selskapet til syv gigantiske flytende naturgasstankskip. Shell har 133 000 ansatte over hele verden, og i 1991 skrøt det av eiendeler på 105 milliarder dollar. Shells Bullwinkle oljeplattform i Mexicogulfen er høyere enn verdens høyeste bygning.

Exxon Mobil er ledende når det gjelder å produsere smøremiddelbasislager, og forskerne oppfant butylgummi. Den har virksomhet i 200 land og er det eneste firmaet som opererer i det tøffe Beauforthavet, der det bygde 19 øyer av stål å bore fra. Exxon eier det meste av landet i Jemen (5,6 millioner dekar), Oman og Tsjad. Eiendelene i 1991 var på 87 milliarder dollar.

Den siste bølgen av fusjoner i oljeindustrien begynte på begynnelsen av 1960-tallet. Åtte av de øverste tjuefem oljeselskapene i 1960 hadde fusjonert innen 1970. Exxon kjøpte Monterey Oil og Honolulu Oil. Chevron hentet opp Standard Oil of Kentucky. Atlantic Oil fusjonerte med Richfield Refining for å danne ARCO, som deretter surret opp Sinclair. Marathon Oil kjøpte Plymouth Refining.

En annen fusjonsbølge fulgte på 1980-tallet. Chevron kjøpte Gulf i 1984. Texaco kjøpte Getty Oil. Mobil kjøpte Superior Oil. BP tok tak i både Britoil og Sohio (Standard Oil of Ohio). ARCO kjøpte City Services.

US Steel kjøpte Marathon Oil. Oppdagelsen av Nordsjøolje i 1984 befester posisjonen til Big Oil – spesielt Royal Dutch / Shell og Exxon – hvis joint venture Shell Expro ble tildelt de viktigste konsesjonene.

I 1985 kjøpte Shell Occidental Petroleum sine colombianske interesser. I 1988 overtok Tennecos eiendeler i det landet. På 1990-tallet sank Amoco (Standard Oil of IN) sine vogner til BP for å danne BP Amoco. I 1999 kjøpte BP Amoco ARCO, og ga selskapet 72% eierskap i Alaskan Pipeline.

Exxon kjøpte Texaco Canada og Mexicos Compania General de Lubricantes i 1991. Conoco ble kjøpt av DuPont. I mars 1997 slo Texaco og RD / Shell sammen sine amerikanske raffineringsoperasjoner.

Den siste og mest dramatiske konsolideringsbølgen fikk Exxon til å fusjonere med Mobil i november 1999. Samme år kjøpte Chevron Thailands Rutherford-Moran Oil og Argentinas Petrolera Argentina San Jorge. I juli 2000 fusjonerte Chevron sin petrokjemiske virksomhet med Phillips for å danne Chevron Phillips Chemical Company. Samme år bandt Chevron knuten med Texaco.

30. august 2002 ble Conocos fusjon med Phillips Petroleum godkjent og opprettet Conoco Phillips, som i 2005 kjøpte kulltitan Burlington Resources. I 2002 kjøpte Royal Dutch / Shell opp tidligere fusjonerte Pennzoil / Quaker State samt Storbritannias største gjenværende uavhengige oljeselskap – Enterprise Oil. I 2005 kjøpte Chevron Texaco Unocal. Og fire ryttere syklet videre.

De fire rytterne har sammenvevende direktorater med de internasjonale megabankene. Exxon Mobil deler styremedlemmer med JP Morgan Chase, Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Canada og Prudential. Chevron Texaco har interlocks med Bank of America og JP Morgan Chase. BP Amoco deler styremedlemmer med JP Morgan Chase. RD / Shell har bånd med Citigroup, JP Morgan Chase, NM Rothschild & Sons og Bank of England.

Tidligere styreleder for Citibank Walter Shipley satt i Exxon Mobils styre, det samme gjorde Wayne Calloway fra Citigroup og Allen Murray fra JP Morgan Chase. Willard Butcher of Chase satt i styret for Chevron Texaco. Tidligere Fed-styreleder Alan Greenspan kom fra Morgan Guaranty Trust og fungerte i styret for Mobil. BP Amoco-direktør Lewis Preston ble president i Verdensbanken.

Andre BP Amoco-direktører har inkludert Sir Eric Drake, den andre mannen hos verdens største portoperatør P&O Nedlloyd og en direktør i Hudson Bay Company og Kleinwort Benson. William Johnston Keswick, hvis familie kontrollerer Hong Kong kraftverk Jardine Matheson, satt også i styret for BP Amoco. Keswicks sønn er direktør ved HSBC. Hong Kong-forbindelsen er enda sterkere ved RD / Shell.

Lord Armstrong fra Ilminster satt i styrene i RD / Shell, NM Rothschild & Sons, Rio Tinto og Inchcape. Cathay Pacific Airlines eier og HSBC-innsider Sir John Swire var direktør i Shell, og Sir Peter Orr, som tiltrer Armstrong i Inchapes styre. Shell-direktør Sir Peter Baxendell tiltrer Armstrong i styret for Rio Tinto, mens Shells Sir Robert Clark sitter i styret for Bank of England.

Som et resultat av deregulerings-mani i de amerikanske selskapene trenger ikke lenger å rapportere sine øverste aksjonærer til SEC. I henhold til 10K-rapporter fra 1993, innlevert av Four Horsemen, kombinerer Rothschild, Rockefeller og Warburg banken fortsatt Big Oil.

Rockefellers utøver kontroll gjennom megabanker i New York og Banker's Trust, som i 1999 ble kjøpt av Warburg-kontrollerte Deutsche Bank i sitt forsøk på å bli den største banken i verden.

Fra og med 1993 var Bankers Trust nr. 1 aksjonær i Exxon. Chemical Bank ble nr. 4 og JP Morgan nummer 5. Begge er nå en del av JP Morgan Chase. Banker Trust var også ledende aksjonær i Mobil.

BP noterte Morgan Garanti som sin største eier i 1993, mens Amoco noterte Bankers Trust som sin # 2 aksjonær. Chevron noterte Bankers Trust som sin 5-aksjonær, mens Texaco noterte JP Morgan som sin 4-eier og Banker's Trust som # 9.

Dermed har Deutsche Bank og JP Morgan Chase – bankene i Warburg og Rockefeller – økt andelene i Exxon Mobil, BP Amoco og Chevron Texaco. Rothschild-kontrollerte Bank of America og Wells Fargo utøver vestkysten kontroll over Big Oil, mens Mellon Bank også er fortsatt en stor aktør. Wells Fargo og Mellon Bank var begge topp 10 aksjonærer i Exxon Mobil, Chevron Texaco og BP Amoco fra og med 1993.

Informasjon om RD / Shell er vanskeligere å få, siden de er registrert i Storbritannia og Holland og ikke er påkrevd å sende inn 10K-rapporter. Det eies 60% av Royal Dutch Petroleum of Holland og 40% eies av Shell Trading & Transport i Storbritannia.

Selskapet har bare 14 000 aksjonærer og få styremedlemmer. Konsensus fra forskere er at Royal Dutch / Shell fortsatt kontrolleres av familiene Rothschild, Oppenheimer, Nobel og Samuel sammen med British House of Windsor og Dutch House of Orange.

Dronning Beatrix fra Dutch House of Orange og Lord Victor Rothschild er de to største aksjonærene i RD / Shell. Dronning Beatix ‘mor Juliana var en gang den rikeste kvinnen i verden og en patronesse av den høyreorienterte okkulte bevegelsen.

Prins Bernhard, som giftet seg med Juliana i 1937, var medlem av Hitler Youth Movement, nazisten SS og en ansatt i nazistene kombinere IG Farben [som kjøpte ofre for konsentrasjonsleirer i WWII , og nylig har kjøpt Monsanto ]. Han sitter i styrene i over 300 europeiske selskaper og grunnla Bilderbergers .

Når du blir frastjålet, er det alltid en god idé å kunne identifisere perpene. Hvis vi bare kunne få politiet til å ta dem med …

Av Dean Henderson , er gjesteskribent

Dean Henderson forfatteren av Big Oil & They Bankers i Persiske Gulf: Fire ryttere, åtte familier og deres globale intelligens, narkotika og terror nettverk ogDen takknemlige unrich: revolusjon i 50 land . Copyright © Dean Henderson, Global Research.
I 1975 belønnet den britiske forfatteren Anthony Sampson The Seven Sisters , og ga et samlingsnavn på et skyggefullt oljekartell, som gjennom sin historie har forsøkt å eliminere konkurrenter og kontrollere verdens oljeressurs. Sampsons navn “Seven Sisters” kom fra den uavhengige italienske oljemannen Enrico Mattei.

På 1960-tallet begynte Mattei å forhandle med Algerie, Libya og andre nasjonalistiske OPEC-stater som ønsket å selge oljen sin internasjonalt uten å måtte forholde seg til de syv søstre.

Algerie hadde en lang historie med å trosse Big Oil og ble en gang styrt av president Houari Boumedienne, en av de store arabiske sosialistiske lederne gjennom tidene, som satte i gang de opprinnelige ideene for en mer rettferdig “New International Economic Order” i brennende taler ved FN , der han oppmuntret produsentkarteller som ble modellert på OPEC som et middel til frigjøring av den tredje verden.
????
I 1962 Mattei i en mystisk flyulykke. Tidligere fransk etterretningsagent Thyraud de Vosjoli sier at fransk etterretning var involvert. William McHale fra Time-magasinet, som dekket Matteis forsøk på å bryte Big Oil-kartellet, døde også under underlige omstendigheter.

En tidevannsbølge av fusjoner ved årtusenskiftet forvandlet Sampsons syv søstre – Royal Dutch / Shell, British Petroleum, Exxon, Mobil, Chevron, Texaco og Gulf – til et mer tett kontrollert kartell som i min bok Big Oil & They Bankers …, Jeg betegner de fire hestene : Exxon Mobil, Chevron Texaco, BP Amoco og Royal Dutch / Shell.

På slutten av 1800-tallet John D. Rockefellerhadde blitt populært kjent som “The Illumination Merchant” i en tid da olje drev leselampene til hvert amerikansk hushold. Rockefeller fant ut at det var raffinering av olje til forskjellige sluttprodukter og ikke faktisk råproduksjon som holdt nøkkelen til kontrollen over industrien.

I 1895 eide hans Standard Oil Company 95% av alle raffinerier i USA mens han utvidet virksomheten utenlands. Når han oppsummerte sin holdning til sitt nye oljemonopol, uttalte Rockefeller en gang: “Kombinasjonsdagen er her for å bli. Individualisme er borte for aldri å komme tilbake ”.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.