HVORDAN CIRRUSSKYER DANNES OG HVA ER DERES ROLLE. …………DETTE ER DIREKTELØGN!

Cirrusskyer kan observeres i fint vær. Noen av artene deres informerer oss om at en varm solrik dag snart vil bli ganske dårlig. Dette er hvite filamentære “fibre” som himmellegemer som månen og solen alltid skinner gjennom.

Image

De er synlige og veldig lyse stjerner. På en klar dag reduserer cirrusskyer på ingen måte lyset. De ligger i øvre nivå av troposfæren. Høyden deres varierer vanligvis fra 6 til 12 kilometer. De består av iskrystaller som er dannet av kjølende vanndråper. Merk at nedbør ikke faller ut av dem!htt

Forskere har studert atlasen til skyer og har funnet ut at de har en direkte innvirkning på klimatiske forhold av global karakter. Ved å reflektere solstrålingen som kommer i deres retning, kjøler de planeten vår, og forsinker den utgående varmen og varm den opp. Til dags dato har ikke forskere undersøkt dem fullt ut, men når dette skjer, vil cirrusskyer være en utmerket hjelp for meteorologer.

Hvordan dannes disse skyene?

Etter et langt og møysommelig arbeid, konkluderte forskerne med at dannelsen av skyer av cirrus-type oppstår på grunn av støv og kombinasjoner av metallpartikler, som utgjør deres base – krystaller.

Image

Hva betyr dette? Fakta er at enhver sky (ikke bare cirrus) består av små vanndråper dannet fra vanndamp, som igjen stiger opp til himmelen med oppvarmet luft. Allerede på toppen begynner denne luften å kjøle seg, og dampen kondenserer. Men for at hele denne prosessen skal skje, trenger dråper veldig små partikler som lar dem feste seg. I denne rollen virker støv. Det vitenskapelige navnet på en slik “union” er “kondensasjonskorn”. En slik oppdagelse er det største gjennombruddet i skyvitenskapen. For øvrig er det en mening om at cirrusskyer kan dannes gjennom menneskelig aktivitet. Men hvilken? Inntil dette er avklart, vil ikke versjonen finne sin bekreftelse.

Hvordan dannes tåke?

Dette er veldig enkelt. Dråpene som vi skrev om ovenfor kondenserer nær bakken. Det unike med dette fenomenet er at når vi kommer inn i tåken, passerer vi faktisk gjennom skyen! Samtidig, på klær, i ansiktet og hendene, føler vi fuktigheten. For øvrig forklarer dette lett dannelsen av luft som utåndes av oss om vinteren: når du puster ut blir den fuktig og varm, og når den kommer i kontakt med frost, blir den umiddelbart til små tåke skyer.Advertisementhttps://6b55c7ac0327fcffbe62a3c475caa126.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Image

“slektninger”

Svært ofte er cirrusskyer kombinert med sine “slektninger” – cirrostratus og cirrocumulus. De kalles “blandet.” Cirrostratus som minner om et tynt gjennomsiktig slør, på bakgrunnen som fargede ringer ofte danner rundt månen eller solen. Dette er resultatet av brytede og reflekterte lysstråler i iskrystaller,

hvorav faktisk cirrusskyer er sammensatt. Cirrus cumulus ligner lam eller fiskeskala i utseende. De kan observeres parallelt med cirrusskyer. De er viktige for planeten vår, og forhindrer nedgang i temperaturen på jordoverflaten.

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.