Alarming News for Shingle Vaccine Mottakere

Vaksinen kan føre til en gjentakelse av okulære helvetesild.

Del dette:

publisert For 15 timer siden 

på 3. mars 2024

Av vnninfluencers

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp på The Epoch Times og ble utgitt på nytt med tillatelse.

Gjestepost av Marina Zhang

Å få den rekombinante zoster (helvetesild) vaksinen (RZV), eller Shingrix, hvis du har hatt en okulær helvetesildhendelse, kan øke risikoen for å oppleve en annen hendelse, viser en fersk undersøkelse.

Okulære helvetesild refererer til alle helvetesild som manifesterer seg i øyeområdet. Mildere tilfeller av okulære helvetesild forekommer vanligvis i nærheten av øyelokkene, mens mer alvorlige tilfeller kan forårsake betennelse i øynene og potensielt føre til blindhet.

Forskere ved University of California (UC) – San Francisco fant det, sammenlignet med uvaksinerte mennesker med en historie med okulære helvetesild, har de som mottar RZV 1,64 ganger risikoen for å utvikle okulære helvetesild igjen.

“ Det er ikke en enorm økt risiko, ” hovedforfatter Dr. Nisha Acharya, direktør for Uveitis and Ocular Inflammatory Disease Service ved UC – San Francisco, fortalte The Epoch Times.

“ Så vidt jeg vet, er det de første dataene vi har om risiko for reaktivering etter zostervaksinasjon for denne pasientpopulasjonen som allerede har sykdommen. Jeg tror det reiser noen spørsmål. ”

Reaktivering av okulære helvetesild kan ikke være viral reaktivering

Helvetesild er forårsaket av vannkopper (varicella) viruset. Etter at en person får vannkopper, trekker viruset seg tilbake i nervene i kroppen og blir sovende. Hvis viruset ligger sovende i nervene som går inn i øyet, kan det senere forårsake okulære helvetesild under viral reaktivering.

Omtrent 10 prosent til 20 prosent av mennesker som trekker sammen helvetesild vil utvikle okulære helvetesild, ifølge American Academy of Neurology.

Mens helvetesild gjentakelse på huden er vanlig og vanligvis et tegn på at det latente viruset virker opp, kan det være en annen mekanisme for å forklare noen okulære tilbakefall: “ immunforsvaret ditt reagerer mot en viss rest av den forrige infeksjonen, ” Dr. Sa Acharya.

Fordi vaksinen aktiverer immunforsvaret, kan det føre til at kroppen reagerer og retter seg mot viralrelaterte rester i øyet, noe som kan føre til en gjentakelse av okulære helvetesild, sa hun.

“ Det er kanskje ikke aktivt, replikerende lenger, men du kan noen ganger ha betennelse fordi immunforsvaret ditt reagerer mot det vi kaller virale antigener, eller deler av viruset eller segmentene relatert til den tidligere infeksjonen, ” Dr. Sa Acharya.

Hva dette betyr for vaksineanbefalinger

Dr. Acharya sa at det fortsatt er for tidlig å konkludere om gjeldende vaksineanbefalinger bør endres.

Siden 2020 har RZV vært den eneste helvetesildvaksinen som er tilgjengelig i USA.

U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler at alle mennesker over 50 år og immunkompromitterte personer over 19 år skal vaksineres, selv om de har en historie med helvetesild.

“ Det har egentlig ikke vært noen overbevisende bevis på at det å ha en episode av zoster vil forhindre deg i å få en påfølgende episode, ” Dr. Rafael Harpaz, en pensjonert epidemiolog for smittsom sykdom fra CDC, som spesialiserte seg i herpes zoster og varicella-virus, fortalte The Epoch Times.

“ I så henseende, siden vaksinen definitivt forhindrer zoster, er den mer effektiv enn å faktisk få zoster selv. ”

Fordi det ikke finnes noen data om RZV- hos pasienter med en historie med okulære helvetesild, har noen øyeleger vært motvillige til å anbefale vaksinasjoner til pasienter med okulære helvetesild, forfatterne diskutert i studien sin.

Dr. Acharyas team evaluerte mer enn 16 400 pasienter med okulære helvetesild i databasen. De som fortsatte med å få RZV- ble sporet i opptil 90 dager og sammenlignet med de med en historie med okulære helvetesild, men som ikke ble vaksinert.

Bare de foreskrevne medisinene på grunn av en tilbakevendende diagnose av okulære helvetesild ble ansett for å være tilbakevendende tilfeller. Forfatterne rapporterte at tilbakefall av okulære helvetesild åtte uker etter vaksinasjon “ var 37,7 per 1000 årsverk sammenlignet med 26,2 per 1000 årsverk i [uvaksinert] gruppe. ”

Les hele historien på The Epoch Times.

Del dette:

Relatert

CDC vil ikke at du skal se disse dataene23. februar 2024I “Featured”

Hydrogel-lignende stoff funnet i vaksine-skadet sykepleierens blod25. september 2023I “Helse”

‘ Et veldig farlig medisinsk eksperiment ': CDC utvider vaksineplaner for barn, gravide og mest voksne30. januar 2024I “Bidragsytere”

RELATERTE EMNER:

OPP NESTE

Neocon Nikki Haley tar sin første “ Victory ” i D.C. Sump GOP Primær

IKKE GÅ GLIPP AV

‘ En komplett katastrofe for den tyske regjeringen ”: Scholz lover sonde til lekket innspilling av plan for å ødelegge Krimbroen

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.