Anbefalinger annonsert for influensavaksinesammensetning for influensasesongen 2024-2025 på den nordlige halvkule

23. februar 2024

Verdens helseorganisasjon (WHO) kunngjorde i dag anbefalingene for den virale sammensetningen av influensavaksiner for influensasesongen 2024-2025 på den nordlige halvkule . Kunngjøringen ble gjort på en informasjonssesjon etter et 4-dagers møte om sammensetningen av influensavirusvaksiner. Møtet holdes to ganger årlig, en gang for den sørlige og en gang for den nordlige halvkule.

WHO organiserer disse konsultasjonene med en rådgivende gruppe av eksperter samlet fra WHO Collaborating Centers og WHO Essential Regulatory Laboratories for å analysere influensavirusovervåkingsdata generert av WHO Global Influenza Surveillance and Response System (GISRS). Anbefalingene som gis brukes av de nasjonale vaksinetilsynsmyndighetene og farmasøytiske selskaper for å utvikle, produsere og lisensiere influensavaksiner for den påfølgende influensasesongen.

Den periodiske oppdateringen av som finnes i influensavaksiner er nødvendig for at vaksinene skal være effektive på grunn av den konstante utviklingen av influensavirus, inkludert de som sirkulerer og infiserer mennesker.

WHO anbefaler at trivalente  for bruk i influensasesongen 2024-2025 på den nordlige halvkule inneholder følgende:

Eggbaserte vaksiner

  • et A/Victoria/4897/2022 (H1N1)pdm09-lignende virus;
  • et A/Thailand/8/2022 (H3N2)-lignende virus; og
  • et B/Austria/1359417/2021 (B/Victoria-avstamning)-lignende virus.

Cellekultur- eller rekombinantbaserte vaksiner

  • et A/Wisconsin/67/2022 (H1N1)pdm09-lignende virus;
  • et A/Massachusetts/18/2022 (H3N2)-lignende virus; og
  • et B/Austria/1359417/2021 (B/Victoria-avstamning)-lignende virus.

For kvadrivalente egg- eller cellekulturbaserte eller rekombinante vaksiner for bruk i influensasesongen 2024-2025 på den nordlige halvkule, anbefaler WHO inkludering av følgende som B/Yamagata-avstamningskomponenten:

  • et B/Phuket/3073/2013 (B/Yamagata-avstamning)-lignende virus.

Relaterte linker:

LIVE: WHO-informasjonsmøte, influensavirusvaksinesammensetning for 2024-2025 nordlige halvkule (youtube.com)

Globalt influensaprogram (who.int)

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.