Litt om stoffer som sprayes…mao det JEG hele tidslinja har fokusert på: 

SOLID DRY ICE ER CARBON DIOXIDE (CO2), et registrert plantevernmiddel som også er brukt i skysåing. Dette er ikke det samme CO2, (karbondioksid) som luften utåndes, eller “ plantemat, ” som ikke er et farlig miljøgifter.

8 kjemikalier brukt i kunstig regn – skyfrø – AZ kjemi

FAKTA AT TØRRIS = FAST KARBONDIOKSID (CO2), MÅ INKLUDERES I CO2 KLIMATORI.

Tørr is (fast karbondioksid / CO2) Offentlige sikkerhetsfare:

Dry Ice – PubChem (nih.gov)

Tørris (solid karbondioksid) eksponering med katastrofale | QJM: An International Journal of Medicine | Oxford Academic (oup.com)

Saksrapport

En 62 år gammel kvinne ble evaluert for plutselig begynnelse av hoste, dyspné og svimmelhet antatt å være hjerteopprinnelse. Symptomene startet akutt mens hun kjørte kjøretøyet sitt med å transportere is på tørris i uforseglede containere. Vinduene var lukket med klimaanlegget på. Etter 15 minutter begynte hun å oppleve dyspné, hoste og letthet. Hun forsøkte å kjøre mot motorvei skulderen, men hadde da ikke ytterligere minne om hendelser. Hun våknet 30 minutter senere mer enn 5 km unna i det veltede kjøretøyet. Hun fikk senere vite at hun hadde truffet flere kjøretøy før hun veltet ved siden av en større kjørebane (Figur 1A og 1B). Redningsmannen hennes rapporterte at hun var bevisstløs med øynene rullende oppover og skummet ved munnen. Hun våknet kort tid etter at redningsmannen brakk bilvinduet for å trekke henne ut av kjøretøyet. Hun hadde ingen åpenbare skader, hadde ingen smerter og hadde ingen erindring av de foregående 30 minuttene. Hun hadde ingen historie med betydelig sykdom og brukte aldri tobakk, alkohol eller ulovlige stoffer. Evaluering i akuttmottaket (ED) avdekket normale fysiske tegn, normal avbildning av bryst og hjerne og normale rutinemessige blodundersøkelser. Et forhøyet troponinnivå påkalte den tiden mistanke om akutt koronarsyndrom. Hjertearbeid inkludert ekkokardiografi, stresstesting og Holter-overvåking utelukket myokardiell iskemi og patologiske arytmier.Figur 1

(A) og (B) Kjøretøyskader forårsaket av utilsiktet eksponering av tørris og toksisitet i karbondioksid.

Åpne i ny faneLast ned lysbilde

(A) og (B) Kjøretøyskader forårsaket av utilsiktet eksponering av tørris og toksisitet av karbondioksid.

Gitt scenariet konkluderte vi med at symptomene og resultatene som ble beskrevet var relatert til utilsiktet toksisitet av karbondioksid.

diskusjon

Vi fremhever en potensielt dødelig medisinsk nødsituasjon og offentlig som ikke er godt anerkjent og krever en høy indeks for mistanke. Tørris (fast karbondioksid) er mye brukt til å transportere frosne gjenstander. Kontakt med dette materialet kan forårsake frostskader og sublimering i et avgrenset rom kan føre til kvelning og eksplosjon. Karbondioksid er til stede i 0,04% konsentrasjon under omgivelsesforhold. Ved konsentrasjoner av 2% luftveisbesvær og anfall kan forekomme. Bevissthet og død kan forekomme i konsentrasjoner på 10% eller større.1 Eksponering for så høye mengder skadelig gass i et lukket rom og dets følgene er blitt beskrevet som ‘ Confined Space Hypoxic Syndrome ' (CSHS).2 Nylig estimerte Occupational Safety and Health Administration (OSHA) en forekomst på rundt 90 slike hvert år i USA alene.3 Rapporter om utilsiktet og suicidal tørris rus er publisert i litteraturen, men tilfeldig og utilsiktet eksponering som beskrevet i dette tilfellet kan lett overses og tilskrives andre årsaker.

I dette tilfellet kan vi ikke kvantifisere konsentrasjonen av karbondioksid som vår pasient ble utsatt for, men symptomer, rask oppløsning etter å ha brutt bilvinduet og fravær av hjerte- eller nevrologisk sykdom, favoriserer alle akutt toksisitet i karbondioksid.4

Forhøyede troponinnivåer i ED antydet akutt koronarsyndrom som en mulig årsak, men hypoksi og hypercapnia hos pasienter uten koronar hjertesykdom er blitt beskrevet i litteraturen som potensielle årsaker til forhøyet troponinnivåer.5

Gitt potensialet for uønskede hendelser, tørris er merket som farlig materiale, og spesifikke sikkerhetstiltak er anbefalt for luft- og sjøtransport av International Air Transport Association (IATA) og US Department of Transportation (DOT). Det er klart at i uregulerte miljøer som hjem og private kjøretøy blir disse risikoene ikke redusert. Både publikum og helsepersonell bør gjøres oppmerksom på risikoen og farene ved tørris i lukkede rom.

Interessekonflikt: Ingen erklært.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.