Vitenskapen om AI med Yejin Choi

Av Bill Gates | 16. november 2023
Jeg har brukt mye av 2023 på å tenke, lese og snakke om kunstig intelligens. Mens noen av egenskapene er sjokkerende imponerende, stiller den til tider forvirrende oppførselen mange spørsmål om vitenskapen bak den. Hvordan virker det? Hvorfor er det lettere for maskiner å etterligne menneskelig tenkning enn menneskelig bevegelse? Er kappløpet mot større AI-modeller den rette tilnærmingen, eller finnes det bedre veier fremover? Og hva er det neste i horisonten?
For å snakke gjennom disse svarene og mer, satte jeg meg ned med Yejin Choi for den siste episoden av Unconfuse Me . Få mennesker er bedre til å forklare vitenskapen om kunstig intelligens enn hun er. Hun er professor i informatikk ved University of Washington, senior ressurssjef ved Allen Institute for AI og mottaker av et MacArthur-stipend. Jeg syntes TED-talen hennes tidligere i år var utrolig informativ.
Jeg følte det på samme måte etter å ha chattet med Yejin personlig. I løpet av samtalen snakket vi om hvordan man trener en stor språkmodell, hvorfor det er så vanskelig for roboter å plukke verktøy ut av en boks, og hvilken rolle universiteter bør spille i fremtiden for AI-forskning. Som alle mine tidligere gjester, tok hun også med seg en plate å spille – en sang kalt «Virtual Insanity» (passer for en frem og tilbake på AI) som hun pleide å lytte til mens hun jobbet for Microsoft på begynnelsen av 2000-tallet.
Jeg håper du vil sjekke denne episoden. Du kan finne den – og få med deg en hvilken som helst episode av Unconfuse Me du kanskje har gått glipp av – på Spotify , Apple Podcasts , YouTube eller hvor du enn finner podcastene dine.
Takk for at du lyttet, og takk for at du er en Insider.

Regningssignatur

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.