Snart blir det masse liv her igjen, for til helga arrangeres Strømsfossdagene.

Til helga arrangeres Strømsfossdagene igjen, og programmet er fylt opp.

Hans Kristian Stensrud

VELKOMMEN: Denne gjengen har vært med å planlegge Strømsfossdagene. F.v. Christina Westerveld Haug, Anne Sande, Anita Lervik, Robby Gundersen og Harald Nilsen. (Foto: Privat)

VELKOMMEN: DENNE GJENGEN HAR VÆRT MED Å PLANLEGGE STRØMSFOSSDAGENE. F.V. CHRISTINA WESTERVELD HAUG, ANNE SANDE, ANITA LERVIK, ROBBY GUNDERSEN OG HARALD NILSEN. (FOTO: PRIVAT)

Svært mange har et forhold til Strømsfoss, og Strømsfossdagene. Lørdag og søndag er det igjen duket for liv helt nord i Aremarksjøen. Sjøen og slusene blir sentrale helga gjennom.

Fredningsarrangement

– Hovedprogrammet på lørdag, er fredningsarrangementet for DS Turisten.

Det sier Terje Kristiansen i Haldenkanalen. Han har vært med å planlegge dagene sammen med en rekke andre. Det blir taler ved blant annet ordfører , fylkesråd Siv Henriette Jacobsen og Riksantikvar Hanna Geiran. I tillegg blir andre diverse innslag rundt dampskipet før den setter kursen mot Ørje med inviterte gjester.

Det er da Strømsfossdagene virkelig kommer i gang.

– Det blir veteranbilutstilling på Kanaltangen, M/S Brekke kommer, og blir stående som restaurantbåt ut helga, amcar-kolonne fra Grensetreffet kommer innom, og parkerer på Kanaltangen, ramser Kristiansen opp. For dette er bare noe.

Noe for alle

Gjennom hele helga er det mulig å være med og sluse med D/S Tryg og M/S Thor.

– Søndag er det frimarked på Kanaltangen. Til nå er det rundt 25 aktører som har sagt de kommer, det er fritt fram for alle som har lyst til å komme og selge et eller annet.

Det blir noen for alle og enhver, uansett alder. Møllerens Hus og Strømsfoss Handel holder åpent, så hele Strømsfoss er med. Øverst på Kanaltangen står den nyrestaurerte Fløterhytta, og her vil historielag være gjennom helga. Maten som selges er også lokal, Bjørnstad Catering sender opp mat med MS Brekke, og Mellom Fange Gård kommer med sine egne produkter.

I Strømsfoss Mølle vil det også rulle og gå helga gjennom. Den lokale kunstutstillingen ruller og går som vanlig.

– I tillegg vil vi ha stands i Mølla med rammemaker Steinar Borgen og Lykke by Julie, forteller Robby Gundersen.

Han driver Strømsfoss Mølle, men har i tillegg vært med å planlegge årets store «happening» i Strømsfoss.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.