Norges kronprinsesse Mette-Marit “Regrets” -møte med Jeffrey Epstein

Den kongelige møtte Epstein flere ganger mellom 2011 og 2013 — etter at han var en domfelt sexforbryter.Hodeskudd av Chloe FoussianesAV CHLOE FOUSSIANESPUBLISERT: 3. DESEMBER 2019LAGRE ARTIKKEL

kronprinsesse mette marit norge

CHRIS JACKSON//GETTY IMAGES

For mindre enn to uker siden, i kjølvannet av et katastrofalt intervju om hans forhold til Jeffrey EpsteinStorbritannias prins Andrew kunngjorde at han gikk tilbake fra sine kongelige plikter. Nå er en annen europeisk kongelig under gransking for hennes tilknytning til den kriminelle.

Som svar på norsk avis Dagens Næringsliv‘nylig rapport som avslører at kronprinsesse Mette-Marit hadde bånd til Epstein, hun tilbød en uttalelse til DN om hennes forhold til ham. “Jeg ville aldri ha assosiert med Mr. Epstein hvis jeg hadde vært klar over alvoret i forbrytelsene han begikk,” sa Mette-Marit. “Jeg burde ha undersøkt fortiden hans grundigere, og jeg beklager at jeg ikke gjorde det.”

DN rapporterer at kronprinsessen møtte “flere ganger” med Epstein mellom 2011 og 2013 — år etter hans domfellelse i 2008 og påfølgende registrering som sexforbryter.

Norges kongelige palass bekreftet at Mette-Marit “møtte sosialt” med Epstein, “mest i USA.” Guri Varpe, palassets kommunikasjonssjef, fortalte DN,“Et av møtene fant sted hjemme hos Mr. Epstein. Kronprinsessen hadde også et kort møte med Mr. Epstein mens han var i . Det var andre mennesker til stede på alle møtene.” Varpe la til at i årene da Mette-Marit møtte Epstein, var den kongelige “ikke klar over omfanget, og heller ikke karakteren av forbrytelsene han ble dømt for, og deretter sonet tid i fengsel.”

Det ble også bekreftet at kronprins Haakon, Mette-Marits mann og arving til den norske tronen, kort hadde møtt Epstein. “Da kronprinsessen og kronprinsen var på ferie i St. Barts i 2012 løp de inn på Mr. Epstein på gaten. Kronprins Haakon møtte deretter Epstein for første og eneste gang, “sa Varpe.

Varpe bemerker også at Mette-Marit avbrøt forholdet til Epstein i 2013, delvis fordi “hun følte at Mr. Epstein forsøkte å handle om forholdet han hadde til kronprinsessen, og bruk den til egen vinning i andre forhold.”

RELATERTE HISTORIER

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.