Nye S-Band missilforsvarsradarer i Stillehavet (11. februar 2019)

USA er i ferd med å bygge (eller selge) en rekke nye rakettforsvarsradarer med fokus på dekning over Øst-Asia og Stillehavet. Alle disse radarene vil operere i S-Band, som strekker seg fra 2 til 4 GHz. Disse radarene er Long Range Discrimination Radar (LRDR), Homeland Defense Radar – (HDR-H), Homeland Defense Radar – Pacific (HDR-P), og Lockheed Martin Solid State Radars (SSRs) som Japan har til hensikt å kjøpe for sine to planlagte Aegis Ashore-anlegg. De fleste om ikke alle disse fasede radarene vil bli bygget av Lockheed Martin ved å bruke relativt ny Gallium Nitride (GaN) . Det er lite offentlig tilgjengelig informasjon om disse radarene, så det vil ikke være mye i veien for tekniske detaljer i dette innlegget.

Langdistansediskrimineringsradaren (LRDR)

Et tidligere innlegg diskuterer LRDR frem til april 2015. Denne diskusjonen fortsetter der den slapp.

I oktober 2015 tildelte Missile Defense Agency (MDA) Lockheed Martin en kontrakt på 784 millioner dollar for å utvikle, teste og bygge LRDR. [1]   Målet var å ha LRDR operativt ved Clear Air Force Station i det sentrale Alaska innen 2020. Militære byggekostnader (inkludert et skjermet oppdragskontrollanlegg, skjermet kraftverk, radarfundament og et vedlikeholdsanlegg) vil gi ytterligere 329 millioner dollar, som bringer de totale kostnadene for å bygge LRDR til over 1,1 milliarder dollar. [2]  Imidlertid er det vanligvis beskrevet i pressen som et prosjekt på 1,2 milliarder dollar. Byggingen av LRDR i Alaska startet i september 2017. [3]Fra mars 2018 var “initial felting” av LRDR forventet i 2020 med “operativ beredskap aksept av krigsfighteren i 2022-tidsrammen.” [4]

I følge MDA: “LRDR er en midtkurssensor som vil forbedre BMDS-måldiskrimineringsevnen samtidig som den støtter mer effektiv bruk av GMD-avskjærerbeholdningen.” [5] [BMDS = ballistisk missilforsvarssystem; GMD = Ground-Based Midcourse Defense, USAs nasjonale missilforsvarssystem] LRDR vil også bli brukt til romovervåking.

LRDR vil være en veldig stor faseradar som opererer i S-bånd (2-4 GHz), selv om det faktiske frekvensområdet den vil operere over ikke er offentlig kjent. (Til sammenligning, US Navy's SPY-1 radar brukt i deres Aegis kampsystem, som også er en S-Band radar som brukes til missilforsvar (selv om den bruker annen radarteknologi), opererer mellom 3,1 og 3,5 GHz.) Mitt innlegg fra januar 30, 2019diskuterer hvorfor S-båndet ble valgt fremfor X-båndet (8-12 GHz, som kan muliggjøre større diskrimineringsevne); det var i utgangspunktet et spørsmål om kostnad. Båndbredden og rekkeviddeoppløsningen til LRDR er heller ikke offentlig kjent; det ser ut til at rekkeviddeoppløsningen kan være så lav som 0,5 m eller noe mindre. Som med TPY-2 X-band-radaren og Aegis SPY-1, vil LRDR helt sikkert ha muligheten til å bruke Doppler-målinger for å danne todimensjonale (eller muligens til og med tredimensjonale) bilder.

LRDR vil også bruke dobbel polarisering, som også potensielt kan brukes til å få informasjon om et måls form. [6] (For eksempel har fallende regndråper generelt form av oblate sfæroider og deres eksentrisitet øker med regndråpenes størrelse. Værradarer med dobbel polarisasjon kan dermed bruke forholdet mellom vertikale og horisontale radarrefleksjoner for å få informasjon om størrelsen på regndråpene .)

LRDR vil ha to antenneflater, og vil derfor sannsynligvis ha et asimutalt synsfelt på omtrent 240°. Se figur 1 nedenfor. Som diskutert i mitt innlegg fra 30. januar 2019, har LRDR et “bredt øyeblikkelig synsfelt for å muliggjøre forsvar for store områder.”

NewSBand1

Figur 1. LRDR Site Model. Fra Richard Hagy (direktør, forretningsutvikling, Lockheed Martin), “LRDR Program Overview,” 8. mars 2017. Online på: https://ptacalaska.org/wp-content/uploads/2012/09/Lockheed-Martin-LRDR -Prosjekt-Oppdatering-Richard-Hagy.pdf .

En artikkel fra 2017 uttalte at LRDR vil ha to 3000 kvadratfot antenner (3000 sq-ft = 279 m 2 ). [7]   Ifølge Chandra Marshall, Lockheeds LRDR-programleder, vil LRDR være omtrent 25 ganger større enn en SPY-1-antenne. [8]   Forutsatt at denne sammenligningen gjelder hver side av radarene, siden en SPY-1-antenne har en blenderåpning på ca. 12 m 2 , gir dette en blenderåpning på ca. 300 m 2 for LRDR. Dermed ser det ut til at hver antenneflate til LRDR er større enn den til den havbaserte X-bandradaren (SBX, 249 m 2 ), men mindre enn de til de oppgraderte tidligvarslingsradarene (UEWR-er, 384-515 m 2 ) eller den oppgraderte Cobra Dane-radaren (660 m 2) allerede i bruk med det amerikanske GMD nasjonale missilforsvarssystemet. [9]   Antennen er fylt med T/R-moduler som bruker relativt ny Gallium Nitride (GaN) teknologi, som gir høyere kraft og bedre effektivitet til lavere kostnad enn moduler basert på Gallium Arsenide (GaAs) som de i dagens TPY-2 radarer.

Ifølge Carmen Valentino, Lockheed Martins visepresident for Naval Radar and Future Systems, vil LRDR kunne se tusenvis av kilometer, «flere ganger» lenger enn de to amerikanske TPY-2 X-Band radarene i Japan. [10]

Lockheed Martin bygde en nedskalert versjon av LRDR på Solid State Radar Integration Site i New Jersey. [11]   Se figur 2. I følge Marshall er dette testanlegget representativt for ett radargruppepanel, mens selve radaren vil ha ti arraypaneler. [12]   Se figur 3. I oktober 2018 sporet testanlegget et satellittmål. [1. 3]

NewsBand2

Figur 2: Nedskalert (en tidel av antenneområdet) versjon av LRDR bygget for testformål. Bildekilde: https://news.lockheedmartin.com/2018-10-16-Lockheed-Martin-Reaches-Technical-Milestone-for-Long-Range-Discrimination-Radar .

NewSband3

Figur 3. Illustrasjon som viser hvordan LRDR-antennen består av ti stablede antennepaneler. Bildekilde: https://www.portlandbolt.com/about/projects/government-and-military/long-range-discrimination-radar-equipment-shelter/ .

LRDR-antennen består av et antall selvstendige sende- og mottatte enheter som er gruppert sammen i blokker. Selv om størrelsen og antallet av disse blokkene ikke er offentlig kjent, vil LRDR bruke tusenvis av slike blokker. [14]   Denne tilnærmingen gjør at radaren kan betjenes ved å fjerne og erstatte en blokk mens resten av antennen fortsetter å fungere. [15] Denne tilnærmingen reduserer ikke bare potensiell nedetid for radaren, men bidrar også til skalerbarheten til LRDR-teknologien. Alle de andre Lockheed Martin-radarene som er omtalt i dette innlegget er basert på denne LRDR-teknologien.

The Homeland Defense Radar – Hawaii (HDR-H)

Amerikanske militære tjenestemenn har alltid insistert på at Hawaii er beskyttet av de eksisterende sensorene og bakkebaserte interceptorer (GBIs) i GMDs nasjonale missilforsvarssystem. [16]   En titt på en hvilken som helst jordklode gjør det imidlertid klart at det vil være betydelige hull i radardekningen til et missil som flyr fra Nord-Korea til Hawaii, og GMD-systemets GBI-er i Alaska og California vil ha lange flyouts for å nå avskjæringspunkter. (Det havbaserte X-båndet opererer fra Honolulu, men har en rekke alvorlige begrensninger, inkludert tvilsom pålitelighet og et svært begrenset elektronisk synsfelt. I tillegg må det dokkes for en omfattende overhaling i det ikke altfor store området. fjern fremtid. [17]) Sammen med det faktum at Hawaii er betydelig nærmere Nord-Korea enn noen annen del av USA (bortsett fra Alaska), har denne situasjonen ført til hyppige oppfordringer om å forbedre Hawaiis forsvar ved å utplassere enten interceptorer eller en ny radar (eller begge deler) ) der.

Interceptorer kan utplasseres på Hawaii i nær fremtid enten ved å stasjonere et THAAD-batteri der eller ved å konvertere det eksisterende Aegis Ashore-testanlegget til et operativt system utstyrt med SM-3 Block IIA-interceptorer. SPY-1-radaren til Aegis Ashore-området er imidlertid utilstrekkelig til å Block IIA-avskjærere, og som diskutert nedenfor, anser MDA tilsynelatende heller ikke THAADs TPY-2 X-band-radar som tilstrekkelig for å forsvare Hawaii. Så langt har det ikke blitt tatt noen beslutning (eller i det minste offentlig kunngjort) om å utplassere noen avskjærere på Hawaii, selv om 2019 Missile Defense Review ga mandat til en studie av muligheten for å operasjonalisere Aegis Ashore-området og utviklingen av en nødaktiveringsplan for å gjør det.

For å vurdere sine fremtidige sensorbehov, gjennomførte MDA en sensoranalyse av alternativer. Funnene av denne analysen ble presentert for Missile Defense Executive Board i oktober 2016. [18]   I følge MDA-direktør generalløytnant Samuel A. Greaves:

“Sensoranalysen av alternativer (AOA), utført av avdelingen for å vurdere de mest kostnadseffektive alternativene for forbedret sensorkapasitet for å øke bakkebasert interceptor-kapasitet mot fremtidige, komplekse , fremhevet den operasjonelle verdien av å plassere ytterligere diskrimineringsradarer i Stillehavet . Basert på Sensor AOA-funnet, fullførte MDA stedsundersøkelser for Homeland Defense Radar – Hawaii (HDR-H) i FY 2017.” [19]

Sensor AOA (eller muligens en påfølgende studie) konkluderte med at en TPY-2-radar ikke ville være tilstrekkelig for Hawaiis forsvarskrav. [20]   I følge Gary Pennet, MDA-direktøren for operasjoner, vil HDR-H “antagelig ikke være helt skalaen til en LRDR, men definitivt noe mer enn en AN/TPY-2. [21]

I følge MDA:

“HDR-H-radaren vil gi en vedvarende langdistanseinnsamlings- og diskrimineringsevne, forsterket av andre sensorer, for å dempe effektene av utviklende trusler mot BMDS. HDR-H optimerer diskriminering i Stillehavsarkitekturen og øker GBIs evne til å forbedre av Hawaii. Radaren støtter også flere oppdragsområder, inkludert Space Situational Awareness.» [22]

Merk at selv om denne beskrivelsen av HDR-Hs formål bare refererer til støtte for GBI-er, vil den også kunne støtte alle SM-3- eller THAAD-avskjærere som er utplassert på Hawaii.

Den totale kostnaden for HDR-H forventes å være rundt 1 milliard dollar, med 763 millioner dollar for å designe og bygge radaren og 32I millioner dollar for design og konstruksjon. HDR – H er den første av det som kan være så mange tre hjemlandsforsvarsradarer, som koster totalt 4,1 milliarder dollar. [23] Den andre radaren vil være $1,3 milliarder HDR-P, som vil bli diskutert i neste avsnitt. Jeg har ikke sett noen diskusjon om hva og hvor en potensiell tredje HDR kan være.

I desember 2018 tildelte MDA Lockheed Martin en kontrakt på 585 millioner dollar for å designe og bygge HDR-H. [24] HDR-H vil være en nedskalert versjon med ett ansikt av LRDR. Se figur 4 nedenfor. HDR-H forventes å fullføre “initial fielding” i FY 2023 for “BMDS-systemintegrasjon, testing og beredskap for operasjoner.” [25]

NewSBand4

Figur 4. Artistens gjengivelse av HDR-H? En pressemelding fra Lockheed Martin 18. desember 2018 inneholdt en artists gjengivelse av HDR-H. [26]  Dette bildet ble deretter fjernet fra den publiserte pressemeldingen, og en merknad ble lagt til som lyder: «I den originale versjonen av denne utgivelsen publiserte Lockheed Martin en gjengivelse av Homeland Defense Radar – Hawaii (HDR-H). Lockheed Martin ble ikke autorisert av Missile Defense Agency til å publisere denne gjengivelsen, og den bør ikke betraktes som en nøyaktig representasjon av det endelige prosjektet. Den fremtidige siden til HDR-H er ikke valgt. Gjengivelsen er fjernet og Lockheed Martin beklager feilen.» Figur 4 ser ut til å være den fjernede gjengivelsen, ettersom den vises på flere nettsteder sammen med noe av eller hele Lockheed Martin-pressemeldingen. Bildekilde i figur 4: “Lockheed for å designe, utvikle og levere US Homeland Defense Radar på Hawaii,” www.everythingrf.com, 20. desember 2018. Online på: https://www.everythingrf.com/News/details/7382-Lockheed-to-Design-Develop-Deliver-US-Homeland-Defense-Radar-in-Hawaii .

MDA har begrenset utplasseringsstedet for HDR-H til tre mulige steder på nordvestkysten av Oahu. Se figur 5 nedenfor.

NewSBand5

Figur 5. Mulige utplasseringssteder for HDR-H. To av stedene er i den amerikanske hærens Kahuku treningsområde og den tredje er ved siden av det amerikanske flyvåpenets Kaena Point satellittsporingsstasjon ved Kuaokala Ridge. Bildekilde: Missile Defense Agency, “HDR-H EIS Posters,” Online på: https://www.mda.mil/global/documents/pdf/HDR_H_EIS_Posters_5June2018.pdf .

Homeland Defense Radar – Pacific (HDR-P)

Den andre radaren som kommer ut av Sensor Analysis of Alternatives er HDR-P. Den 7. desember 2018 tildelte MDA tre selskaper (Lockheed Martin, Northrup Grumman og Raytheon) $250 000 kontrakter for å analysere HDR-P ytelseskrav, med resultatene forfall i april 2019. [27] Mulige lokasjoner for HDR-P hadde allerede blitt valgt, men ble klassifisert. [28]

I følge MDA: “HDR-P gir vedvarende diskriminering i midtbanen, presisjonssporing og treffvurdering for å støtte forsvaret av hjemlandet mot langdistansemissiltrusler.” [29]   Som med LRDR og HDR-H, kan den også brukes til romovervåking.

I desember 2018 ble det rapportert i japansk presse at USA vurderte å distribuere HDR-P i Japan fra og med 2023. [30]   En japansk avisartikkel fra januar 2019 indikerte at den ennå ikke hadde bedt om japansk tillatelse til å distribuere radaren i Japan, men hadde tenkt å så snart. [31] Den la også til at USA hadde til hensikt å dele informasjon fra radaren med det japanske .

HDR-P vil være dyrere enn HDR – H, og koste over 1,3 milliarder dollar, med 1,0 milliarder dollar for radaren og 321 millioner dollar i militære byggekostnader. Dermed vil det i hovedsak koste det samme som LRDR.

Japans Aegis Solid State Radar (SSR)

I juni 2017 kunngjorde Japans forsvarsdepartement planer om å utplassere to Aegis Ashore ballistiske missilforsvarsanlegg på japansk territorium. USA har utplassert et Aegis Ashore-anlegg i Romania, bygger et i Polen, og har et Aegis Ashore-testanlegg på Hawaii. Se figur 6 nedenfor. Det japanske forsvarsdepartementet uttalte at det hadde valgt Aegis Ashore fremfor det potensielle alternativet Terminal High Altitude Area Defense (THAAD)-systemet først og fremst på grunnlag av kostnad. Å dekke hele Japan mot nordkoreanske ballistiske missiler vil kreve to Aegis Ashore-anlegg som koster rundt 720 millioner dollar hver (ikke inkludert SM-3 Block IIA-avskjæringsmissilene), mens seks THAAD-batterier, til en pris av 900 dollar hver (denne prisen ser ut til å inkludere avskjæringsmissiler), ville være nødvendig for samme dekning.[32] Se figur 7 nedenfor. I desember 2017 godkjente den japanske regjeringen formelt kjøpet av de to Aegis Ashore-systemene. [33] På den tiden skulle planene for begge systemene være utplassert innen utgangen av 2023.

NewSBand6

Figur 6. Dekkshuset til US Aegis Ashore-anlegget i Romania. To av de fire SPY-1 radarantenneflatene er synlige. Bildekilde: Missile Defense Agency.

NewSBand7

Figur 7. Planlagte lokasjoner og tenkt dekning av Japans Aegis Ashore-områder. Bildekilde: Kunihiro Hayashi, Haruna Ishikawa, Hirotaka Kojo og Shinichi Fujiwara, “Prefectures Now Question Need for US Missile Defense System,” The Asahi Shimbun, 25. juni 2018.

Det japanske forsvarsdepartementet vurderte to forskjellige radaralternativer for deres Aegis Ashore-systemer. Den ene var SPY-6 Air and Missile Defence Radar (AMDR) som etter planen skulle begynne utplassering på US Navy Aegis Flight III destroyere med start i 2023. AMDR er en fire-facet, solid-state S-Band phased-array radar produsert av Raytheon . AMDR er en betydelig kraftigere radar enn SPY-1-radaren på nåværende amerikanske Aegis-skip (se neste avsnitt). Den andre radaren som ble vurdert var Solid State Radar (SSR), en Lockheed Martin-radar som bruker samme S-Band-teknologi som LRDR, selv om SSR åpenbart er mye mindre enn LRDR. I januar 2018 kunngjorde Lockheed Martin at de med suksess hadde demonstrert å koble en radar ved hjelp av LRDR-teknologi til et Aegis Ashore-system. [34]I samme pressemelding uttalte det at “Lockheed Martin SSR, inkludert svært robust deltakelse fra japansk industri, er et av konfigurasjonsalternativene tilgjengelig for Japan for sine kommende Aegis Ashore-installasjoner.”

I juli 2018 kunngjorde Japan at de hadde valgt SSR som radaren for Aegis Ashore-systemene. [35]   Deteksjonsrekkevidden til radaren var angivelig den avgjørende faktoren for valg av SSR, selv om livssykluskostnaden også var en faktor. [36]   Deteksjonsrekkevidden til SSR ble sagt å være langt mer enn 1000 km. [37] Muligheten for at SSR-en kan være tilgjengelig for eksport fra USA før AMDR-en har blitt tatt opp som en mulig faktor i radarvalget. [38]

I midten av 2018 hadde kostnadene for de japanske Aegis Ashore-anleggene økt betydelig, hovedsakelig på grunn av de større kostnadene for SSR i forhold til AMDR. Hvert nettsted var nå forventet å koste rundt 1,2 milliarder dollar, ikke inkludert SM-3 Block IIA-avskjærerne og deres bæreraketter. [39]   Tretti års vedlikehold og drift vil gi ytterligere 0,9 milliarder dollar per sted. I tillegg ser den første operasjonen av det første Aegis Ashore-stedet nå ut til å ha blitt forsinket til rundt 2025 på grunn av tiden det tar å levere radaren. [40]   Den 29. januar 2019 godkjente utenriksdepartementet salget av de to Aegis Ashore-systemene til Japan. [41]

Luft- og missilforsvarsradaren (AMDR)

AMDR er et nytt radarsystem som skal utplasseres på den amerikanske marinens nye Flight III Aegis destroyere med start ca 2023. AMDR består av Raytheons S-Band SPY-6(V)1 radar for luft- og missilforsvar, en mindre X-band radar for overflate- og horisontsøk og felles kontrollsystem. Jeg vil ikke diskutere X-band radaren her og vil bruke begrepene AMDR og SPY-6(V)1 om hverandre. Mitt blogginnlegg av 30. januar 2013 beskriver AMDR, og denne diskusjonen oppdaterer det innlegget.

I Stillehavet blir amerikanske Aegis-destroyere hjemportert ved fire baser: Pearl Harbor (Hawaii), Yokosuka (Japan), San Diego (California) og Everett ().

I likhet med SPY-1-radaren den vil erstatte, vil AMDR operere i S-bånd (det nøyaktige frekvensområdet er ikke offentlig tilgjengelig) og vil ha fire antenneflater for å gi 360° dekning. I motsetning til SPY-1, som bruker sentrale vakuumrørbaserte sendere for å drive en eller flere hele antenneflater, vil AMDR (som LRDR og de andre radarene som er diskutert ovenfor) være en solid-state aktiv array-radar, med hver antenneflate fylt med et stort antall sende-/mottaksmoduler (T/R). I likhet med de andre radarene som er diskutert ovenfor, bruker AMDRs T/R-moduler relativt ny GaN-teknologi.

Hver antenneflate på AMDR har en diameter på ca. 14 fot (4,3 m), noe større enn den til SPY-1-antennen som har dimensjoner på ca. 3,8 mx 3,7 m. [42]   Selv om en rekke marinestudier indikerte at det var nødvendig med en større og kraftigere radar for å møte fremtidige krav, konkluderte marinen med at radaren med en diameter på 14 fot var den største som ville passet på et Aegis-destroyerskrog. [43]

AMDR-antennen er bygget opp ved å kombinere en rekke radarmodulære sammenstillinger (RMA'er), som Raytheon beskriver som: «Hver RMA er en selvstendig radar i en 2'x2'x2′ boks. RMA-ene kan stables sammen for å danne en rekke størrelser for å passe oppdragskravene til ethvert skip.” [44] AMDR bruker 37 RMA-er som kan sees i figur 8 nedenfor. Dermed er antennearealet til en enkelt AMDR-antenne omtrent 37 x 2′ x2′ = 148 kvadratfot = 13,8 m 2 . (Til sammenligning er antennearealet på forsiden av SPY-1 ca. 12 m 2 . [45] )

NewSBand8

Figur 8. Et AMDR-radarflate i full størrelse bygget for testformål. Konturene av de 37 to fots kvadratiske RMA-ene er godt synlige. Raytheon-fotografi fra Richard Scott, “Beneath the Skin: US Navy DDG-51 Flight III Guided Missile Destroyer,” Jane's Defense Weekly (forhåndsvisning av innhold). Online på: https://www.janes.com/images/assets/731/51731/US_Navy_DDG_51_Flight_III_guided_missile_destroyer.pdf .

Følsomheten til AMDR har blitt beskrevet av marinen som “SPY + 15.” [46]   Dette betyr at følsomheten til AMDR er 15 desibel (dB) høyere enn for gjeldende SPY-1-versjon (SPY-1D(V)). Siden 15 dB = 32, blir AMDR ofte beskrevet som å være omtrent 30 ganger mer følsom enn den nåværende Aegis SPY-1. Alternativt beskrives AMDR som å være i stand til å oppdage et mål med halvparten av radartverrsnittet på to ganger avstanden i forhold til gjeldende SPY-1 radar. Nylig har det vært noen indikasjoner på at AMDR kan overstige dette ytelsesnivået noe. Et faktaark fra marinen fra januar 2019 sier at SPY-6(V)1-følsomheten vil være større enn den nåværende SPY-1 med en faktor på 16dB (16 dB = 40). [47]Samme måned uttalte Scott Spence, seniordirektør for Raytheon' Naval Radar Systems, at: “Den er 70 ganger mer følsom enn den nåværende radaren.” [48]

I juni 2016 ble en fullskala produksjonsrepresentativ AMDR-radar (single-face) levert til Pacific Missile Range Facility for landbasert testing mot en rekke mål. [49] Se figur 8. Denne radaren hadde sin første vellykkede mot et ballistisk missilmål i mars 2017. [50] Den 31. januar 2019 fullførte den sitt utviklingstestprogram med sin 15. vellykkede test mot et ballistisk missil. [51]

Den første Flight III Aegis destroyeren (DDG 125, USS Jack H. Louis) er under konstruksjon og er planlagt for en første operasjonell evne i 2023. I tillegg planlegger marinen for tiden å erstatte SPY-1 radarene på sine Flight IIA destroyere med en mindre versjon av AMDR SPY-6(V)1. Denne versjonen, betegnet SPY-6(V), vil ha 24 RMAer per 12 fots radarflate, og en følsomhet på SPY +11, eller omtrent 13 ganger den nåværende SPY-1. [52]   For tiden er 38 av marinens 66 Aegis-destroyere Flight IIA, med ni flere under konstruksjon. [53]

Enterprise Air Surveillance Radar (EASR) vil også bruke AMDR-teknologi, selv om den kanskje ikke har noen missilforsvarsrolle. [54]   EASR vil bruke 9 RMA-er og ha en følsomhet omtrent lik dagens SPY-1-radar. Det vil være to varianter av EASR. En ensidig roterende versjon kalt SPY-6(V)2 vil bli utplassert på fremtidige amfibiske angrepsskip, og starter med LHA-8 (USS Bougainville). En versjon med tre faste flater, betegnet SPY-6(V)3, vil bli utplassert på fremtidige hangarskip, og starter med CVN-79 (USS John F. Kennedy). EASR er planlagt å starte utviklingstesting i tredje kvartal av FY 2019.

NewSBand9

Figur 9. Fra høyre til venstre: (1) en enkelt RMA, (2) en ni RMA EASR-antenne (SPY +0), (3) en 37 RMA AMDR-antenne (SPY+15), og (4) en 69 RMA antenne (SPY+ 25). Det er uklart for meg om den største antennen tilsvarer et foreslått system. Bildekilde: Raytheon Company, “AMDR Infographic.” Online på: https://www.raytheon.com/sites/default/files/capabilities/rtnwcm/groups/public/documents/image/amdr-infographic-pdf.pdf .

——————————————————————————————

[1] Mike Gruss, “Lockheed Martin Lands Missile Defense Radar Contract,” Space News , 15. oktober 2015.

[2] Missile Defense Agency, Fiscal Year (FY) 2019 Budget Estimat: Overview, March 2018, s. 6. Online på: https://www.mda.mil/global/documents/pdf/budgetfy19.pdf .

[3] Lockheed Martin Corporation, «Lockheed Martin Reaches Technical Milestone for Long Range Discrimination Radar», nyhetsmelding, 16. oktober 2018. Online på:  https://news.lockheedmartin.com/2018-10-16-Lockheed-Martin -Når-teknisk-milepæl-for-langdistanse-diskriminering-radar

[4] Ibid.

[5] MDA, «Budsjettoversikt for 2019», s. 6.

[6] Sydney J. Freedberg, Jr., «New Missile Defence Radar Passes Key Stage», Breakingdefense.com , 10. april 2017; Jason Sherman, “MDA godkjenner foreløpig design, ‘Dual-Pol' Tech for Long Range Discrimination Radar,” Inside Defense SITREP , 21. april 2017.

[7] Marcus Weisgerber, “Pentagon Eyes Missile-Defense Sensors in Space,” Defense One , 30. august 2016.

[8] David B. Larter, “Her er det siste om Lockheeds massive langdistanse anti-ballistiske missilradar,” Space News , 9. desember 2019.

[9] For antenneåpninger, se: ” Vedlegg 10: Sensorer” av Laura Grego, George N. Lewis og David Wright, Shielded from Oversight: The Disastrous US Approach to Strategic Missile Defense , Union of Concerned Scientists, juli 2016. Online på: https://www.ucsusa.org/sites/default/files/attach/2016/07/Shielded-from-Oversight-appendix-10.pdf .

[10] Weisgerber, “Pentagon Eyes.”

[11] “Lockheed Martin når teknisk milepæl for langdistansediskrimineringsradar,” Space Daily , 22. oktober 2018.

[12] Jason Sherman, “MDA godkjenner langdistansediskrimineringsradar for fullhastighetsproduksjon,” Inside Defense SITREP , 17. oktober 2018.

[13] Ibid.

[14] Lockheed Martin, “Lockheed Martin Demonstrates Next Generation Aegis Ashore Solution,” Nyhetsmelding, 11. januar 2018. Online på: https://news.lockheedmartin.com/2018-01-11-Lockheed-Martin-Demonstrates- Neste-generasjons-Aegis-Ashore-løsning .

[15] Lartner, “Her er det siste.”

[16] Se for eksempel sitater 22, 34 og 36 i George Lewis, «Updated List of Claims about GMD Effectiveness», mostlymissiledefense- bloggen, 31. mai 2018. Online på: https://mostlymissiledefense.com/2018/05 /31/updated-list-of-claims-about-gmd-effectiveness-may-31-2018/ .

[17] Jen Judson, “MDA: Selv uten havbasert radar kan vi fortsatt oppdage missiler i Stillehavet,” http://www.defensenews.com , 9. juni 2017.

[18] Direktør, operativ test og evaluering, FY 2017 årsrapport , januar 2018, s. 285. Online på: http://www.dote.osd.mil/pub/reports/FY2017/ .

[19] Generalløytnant Samuel A. Greaves, Skriftlig erklæring, Strategic Forces Subcommittee, House Armed Services Committee, 17. april 2018, s. 10. Online på: https://www.mda.mil/global/documents/pdf/FY19_Written_Statement_HASC_SFS.pdf .

[20] Jason Sherman, “DOD Advances Plan for New $747 Million Hawaii Missile Defence Radar,” Inside Defense SITREP , 7. juni 2017.

[21] Ibid.

[22] MDA, «Budsjettoversikt for 2019», s. 6.

[23] Jason Sherma, “Kildevalg for $1 milliard Hawaii ballistisk missilradar forventet denne måneden,” Inside Defense SITREP , 12. desember 2018.

[24] Lockheed Martin Corporation, “Missile Defense Agency Awards Lockheed Martin Contract to Design, Manufacture and Construct Homeland Defence Radar – Hawaii,” Pressemelding, 18. desember 2018. Online på: https://news.lockheedmartin.com/2018 -12-18-Missile Defence-Agency-Awards-Lockheed-Martin-Contract-to-Design-Produksjon-og-konstruksjon-Homeland-Defense-Radar-Hawaii

[25] MDA, budsjettoversikt for 2019, s. 6.

[26] Lockheed Martin Corporation, “Missile Defense Agency Awards.”

[27] Jason Sherman, “MDA lanserer nye stillehavsradarstudier i forkant av planlagt $1 milliard-prosjekt,” Inside Defense SITREP , 24. januar 2019.

[28] Ibid.

[29] Missile Defense Agency, “FY 2019 Budget Overview,” s. 6-7.

[30] Jiji News Agency, “US Plans to Deploy New Homeland Defense Radar System in Japan from 2023,” The Japan Times , 24. desember 2018.

[31] “US Eyes Anti-ICBM Radar on Japan Soil,” The Japan News , 29. januar 2019.

[32] Elizabeth Shim, “Japan sier nei til THAAD-batteri når kunngjør øvelser,” UPI.com, 23. juni 2017.

[33] Mari Yamaguchi, “Japan godkjenner missilforsvarssystem midt i NKorea-trusselen,” Associated Press International, 19. desember 2017.

[34] Lockheed Martin, “Lockheed Martin demonstrerer.”

[35] Nobuhiro Kubo, “Japan velger Lockheed Martin Radar for Missile Defense System: Ministry Official,” Reuters, 2. juli 2018.

[36] “Regjeringen skal installere nytt radarsystem i Aegis,” The Japan News , 4. juli 2018; Kubo, “Japan Picks.”

[37] “Regjeringen skal installeres.”

[38] Franz-Stefan Gady, “Japan velger Lockheed Martin Solid State Radar for nye ballistiske missilforsvarssystemer,” The Diplomat , 31. juli 2018.

[39] “Japan skal bruke 4,2 milliarder dollar på Lockheed-radarer for Aegis Ashore Missile Defense,” Defense Monitor Worldwide , 1. august 2018.

[40] Shinichi Fujiwara, “Costs Balloon, Delays Expected for Aegis Ashore System,” The Asahi Shimbun , 31. juli 2018.

[41] Jason Sherman, “State Dept. Approves Potensial $2.1B Aegis Ashore Sale to Japan,” Inside the Navy , 4. februar 2019.

[42] Grego, et. al., “Vedlegg 10: Sensorer,” s. 5.

[43] Grego, et. al., «Vedlegg 10: Sensorer», s. 6-7.

[44] Raytheon Company, “AN/SPY-6 Air and Missile Defence Radar,” faktaark. Online på: https://www.raytheon.com/capabilities/products/amdr .

[45] Grego, et. al., “Vedlegg 10: Sensorer,” s. 5.

[46] Government Accountability Office, “Arleigh Burke Destroyers: Ytterligere analyse og tilsyn som kreves for å støtte marinens fremtidige overflatekombattantplaner,” GAO-12-113, januar 2012, s. 41-43.

[47] US Navy, “Air and Missile Defence Radar (AMDR), Fact Sheet, 10. januar 2019. Online på: https://www.navy.mil/navydata/fact_display.asp?cid=2100&tid=306&ct=2 .

[48] ​​Mallory Shelbourne, “Sjøforsvarets offisiell: AMDR ‘suksessfullt utført' i 14 ballistiske missiltester,” Inside Defense SITREP , 17. januar 2019.

[49] Justin Doubleday, “Air and Missile Defence Radar Arrives in Hawaii for Testing,” Inside Defense SITREP , 22. juni 2016; Jason Sherman, “Pentagon klarerer marinens luft- og missilforsvarsradar for første produksjon,” Inside Defense SITREP , 4. mai 2017.

[50] US Navy, “US Navy gjennomfører vellykket AN/SPY-(6) luft- og missilforsvarsradar ballistisk missiltest, nyhetsmelding, 2. februar 2019.

[51] Ibid.

[52] US Navy, “Air and Missile Defence Radar (AMDR).”

[53] US Navy, «Destroyers – DDG», faktaark, 23. januar 2019. Online på: https://www.navy.mil/navydata/fact_display.asp?cid=4200&tid=900&ct=4 .

[54] Raytheon Company, «Enterprise Air Surveillance Radar», faktaark, 2019. Online på: https://www.raytheon.com/capabilities/products/easr ; Geoff Fein, “Surface Navy 2019: USN Set to Receive First Raytheon EASR for Testing,” delartikkel, Jane's 360. Online på: https://www.janes.com/article/85719/surface-navy-2019-usn- satt til å motta-første-stråletheon-easr-for-testing .

LEGG IGJEN EN KOMMENTARav 

MOSTLYMISSILEDEFENSE 12. 

FEBRUAR 2019  •  

PERMALINKSkrevet i 

UKATEGORISERT

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.