Risikoen ved AI er reell, men håndterbar

Risikoen ved AI er reell, men håndterbar
Av Bill Gates | 23. juli 2023
For mindre enn ett år siden føltes som noe ut av en science fiction-roman for mange mennesker. I dag blir AI-modeller som ChatGPT, DALL·E og flere en del av hverdagen. Og teknologien som lar maskiner se, lese, tenke, skrive og skape (eller i det minste virke som de kan), blir bedre for hver dag som går.
Naturligvis, etter hvert som AI-evnen fortsetter å forbedres, vokser bekymringene også. Med hvert fremskritt som gjøres, føles det som om det er en annen risiko å bekymre seg for. For hver positiv overskrift om en AI-relatert historie, er det lett å forestille seg en potensiell negativ – selv om undergang og dysterhet fortsatt er hypotetisk – fra dype forfalskninger som kan undergrave demokratiet, til økte nettangrep, til mer juks (og mindre læring) på skolen, til av feilinformasjon, til jobber som tas av maskiner.
Jeg har tenkt mye på disse risikoene og spørsmålene de stiller samfunnet. De må tas på alvor. Men det er god grunn til å tro at vi kan håndtere dem: Vi har gjort det før.
Som jeg forklarer i mitt nylige Gates Notes-innlegg, ” Risikoene ved AI er reelle, men håndterbare ,” kan dagens og morgendagens AI-er være enestående – men nesten alle store innovasjoner i fortiden har også introdusert nye som måtte vurderes og kontrolleres. Hvis vi beveger oss raskt, kan vi gjøre det igjen. Hvis vi håndterer risikoen ved AI, kan vi bidra til at de blir oppveid av belønningene (som jeg tror det er mange av ).
Du kan lese mer om min tenkning om AI på bloggen min nå.
Takk for at du er en insider.

Regningssignatur

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.