Moderne militær – trygt hjemland….NYTT UTSTYR FOR DET POLSKE FORSVARET.

Polen – Gov.pl – Departementet for nasjonalt forsvar

01.03.2023

Å sikre sikkerheten til både Polen og polakkene er det viktigste målet og prioriteringen til . De polske væpnede styrkene er i ferd med å bli en av de sterkeste og best utstyrte hærene i . Vårt nasjonale forsvarspotensial, kombinert med -medlemskap og utmerkede forhold til USA, garanterer den høyeste grad av . Vi styrker Polens forsvarspotensial og gir sikkerhet for innbyggerne ved å øke størrelsen på de polske væpnede styrker, anskaffe moderne våpen og styrke forholdet til våre allierte.

De polske væpnede styrker gjennomgår en transformasjon både i kvalitet og kvantitet – vi utvider, styrker og forbedrer våre evner til å operere under alle forhold og domener på den moderne slagmarken. Intensiv modernisering er i gang. Når det er mulig bestiller vi det mest moderne utstyret fra polsk produksjon.

NYTT UTSTYR FOR DET POLSKE

• Patriots – et luftvernsystem. De vil møte Polens luftforsvarsbehov i mellomklassen. Polen har kjøpt to Patriot-batterier og ønsker å kjøpe seks til. Integreringen av de første bærerakettene er allerede i gang på polsk jord.

• Narew – eller lavere lag luftvern. De første enhetene av et kortdistanse luftvernmissilsystem basert på Camm-missiler er allerede introdusert for de polske væpnede styrker.

• Når det gjelder laget med svært kort rekkevidde, er vårt forsynt med komponenter fra polsk produksjon, inkludert Piorun- settene , velprøvde Poprad- systemer i kampforhold og Pilica- artillerisett.

• Himars – svært effektivt langdistanseartilleri. Leveransene av disse flerdrevne rakettoppskytningene vil begynne i år.

• F-35 – en kontrakt om kjøp av 32 femte generasjons F-35 multi-rolle fly for det polske er inngått. Dette er de mest moderne militærflyene i verden. De første jagerflyene vil gå i tjeneste i Polen allerede i 2024.

• Abrams – vi har anskaffet 250 amerikanske Abrams-tanker i den toppmoderne M1A2 SEPv3-konfigurasjonen og 116 Abrams-tanker av en eldre versjon. De første utstyrsdelene tjener allerede i polske væpnede styrker.

• De polske væpnede styrker styrker også konsekvent kapasiteter med moderne koreansk forsvarsteknologi. Vi har inngått kontrakter for 1000 K2- stridsvogner, 672 K9- haubitser, 48 FA-50- kampfly og 288 K239 Chunmoo -rakettkastere.

• Vi kjøper de beste polske kampkjøretøyene – Krab- kanonhaubitser og Rak selvgående mortere. Snart vil det være Ottokar Brzoza tank destroyere i den polske hærens utstyr.

• Luftforsvaret har allerede mottatt moderne s-70i Black Hawk- helikoptre i en versjon beregnet på spesialstyrker. AW101 og AW149 multi-rolle helikoptrene vil snart bli levert til det polske forsvaret.

• Vi inngikk en av de største kontraktene i historien til den polske forsvarsindustrien – vi bestilte mer enn tusen nye ” Borsuk ” infanterikampkjøretøyer.

• Vi styrker den polske marinen – vi har inngått en av de største kontraktene for bygging av 3 missilfregatter under ” Miecznik “-programmet. Patruljekorvetten Ślązak og de første mineødeleggerne i ” Kormoran “-programmet, samt B860- slepebåtene er allerede til sjøs.

• Bayraktar – det første settet med moderne rekognoserings- og kampdroner er allerede i bruk av de polske væpnede styrkene. Kontrakten omfatter totalt 24 droner. Vi har også et ubemannet ” Gladius “-system, MQ-9A Reaper og kampprøvede FlyEye- droner, samt Warmate sirkulerende ammunisjon. Snart vil soldater motta dronesett fra et program med kodenavnet ” Wizjer” .

• Grot – vi har økt bestillingene betydelig på utsøkte polske modulære rifler. Mengden kampprøvde grots i de polske væpnede styrker, takket være inngåtte kontrakter og vedlegg, vil nå totalt nesten 184 000. De vil også være utstyrt med nye, selvrepeterende velgerrifler fra den polske våpenindustrien som vil muliggjøre effektiv målskyting på avstander over 800 meter.

• Satellitter – nye bildebehandlingsrekognoseringsmuligheter. Vi har signert en kontrakt for proprietære satellitter, og vi kan allerede bruke eksisterende franske løsninger.

Tallene taler for seg selv

Ved siden av intensiv modernisering øker størrelsen på de polske væpnede styrkene kontinuerlig – på slutten av 2022 nådde vi nivået på 164 000 soldater . 2022 var et rekordår også når det gjelder verving til profesjonell militærtjeneste – 13 742 soldater, det høyeste antallet siden avskaffelsen av den obligatoriske vernepliktige tjenesten. Det langsiktige målet om minst 300 000 soldater, inkludert 50 000 territorielle forsvarssoldater og 250 000 profesjonelle soldater, er realistisk og vil bli forfulgt konsekvent.

Vi gjenskaper enhetene oppløst av våre forgjengere og etablerer nye formasjoner – 18. mekaniserte divisjon, 1. legion infanteridivisjon – hvorav den første allerede er operativ, og den andre er under dannelse. Sistnevntes enheter vil bli lokalisert i blant annet Białystok, Kolno og Grajewo.

Siden 2017 har vi utviklet den femte typen væpnede styrker i Polen – Territorial Defense Forces. Territorialene, som opererer i henhold til mottoet “Alltid klar, alltid nær”, forsvarer og støtter lokalsamfunn, noe som var spesielt merkbart under pandemien, flom eller andre kriser, inkludert situasjonen på den polsk-hviterussiske grensen.

I 2022 ble Cyberspace Defence Forces Component Command etablert, som ble grunnlaget for Cyberspace Defense Forces – formasjonen som er ansvarlig for å sikre sikkerhet i det femte operative domenet, som definert på NATO-toppmøtet i Warszawa i 2016.

Tjeneste i det polske forsvaret – det lønner seg

Forsvaret er en attraktiv arbeidsgiver som garanterer klare og prospektive ansettelsesforhold – en transparent karrierevei og stadig økende inntekt. I 2022 ble den laveste grunnlønnen til en profesjonell soldat satt til 4 560 PLN, en økning på 2 060 PLN, eller 82,4 %, sammenlignet med 2015. Gjennomsnittslønnen er derimot ganske mye høyere, og overstiger PLN 6000. Dette er supplert med en rekke insentiver og godtgjørelser for blant annet kvalifikasjoner (opptil PLN 5 250), oppnådd også gjennom hjelp fra Forsvaret. Vi har innført en annen insentivfordel for å oppmuntre soldater til å bli i tjenesten – etter 15 års tjeneste, tjenestemenn og kvinner vil motta ytterligere 5 % av lønnen og deretter 1 % ekstra for hvert påfølgende år (opptil maksimalt 15 % etter 25 års tjeneste). De som fullfører 25 års militærtjeneste, men ikke mer enn 28 år og 6 måneder, vil motta enda en godtgjørelse på PLN 1500 per måned, og de som overstiger 28 år og 6 måneders militærtjeneste – PLN 2500 per måned.

Et sterkt Polen er et trygt Polen – også på den internasjonale arenaen

Vi styrker Polens posisjon på den internasjonale arenaen – et eksempel på anerkjennelse av denne innsatsen var organiseringen av NATO-toppmøtet i Warszawa i 2016. Beslutningene som ble tatt der og deretter la grunnlaget for økt alliert engasjement i vår region – på grunn av det initiativet tatt under toppmøtet i dag er det mer enn 10 000 soldater fra allierte styrker i Polen, som sammen med våre tropper våker over vår felles sikkerhet .

Polen har blitt en viktig aktør på den internasjonale arenaen og bidrar aktivt til å bygge det globale sikkerhetssystemet – vi bidrar med våre landkontingenter til Latvia (som en del av NATOs eFP-program), Romania (NATO tFP) og det sentralafrikanske Republic (som en del av EUTM RCA-oppdraget), luftkontingenter til de baltiske statene (Baltic Air Policing) og maritime kontingenter med skip som tjenestegjør ved NATOs responsstyrker.

Vår holdning, politikk og diplomatiske handlinger resulterer i konkrete beslutninger – det var i Polen at kommandoen til V Corps of US Ground Forces ble etablert. Siden høsten 2020 har en fremadrettet kommandopost for denne enheten operert fra Poznań, og koordinert aktivitetene til amerikanske bakkestyrker i Europa. En rekke betydelige investeringer som følge av den undertegnede EDCA (Enhanced Defense Cooperation Agreement) i 2020, mellom regjeringen i republikken Polen og regjeringen i USA om styrket forsvarssamarbeid, blir implementert.

til

Polen er en av lederne og største givere av bistand til det stridende Ukraina, både humanitært og militært. Ukrainerne bruker allerede flere hundre stridsvogner donert av Polen, samt andre typer utstyr, inkludert Grot-rifler, Piorun-luftvernsett og Krab-kanonhaubitser – hvert stykke donert utstyr brukes til å forsvare seg mot Russlands brutale og uberettigede aggresjon. Vi trener også ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner. Takket være vår innsats vil Patriot-batterier og Leopard-tanks, som først tilbys av landet vårt, gå til Ukraina. Vi er kontinuerlig engasjert i treningsassistanse, blant annet som en del av EUs militære bistandsmisjon (EUMAM) til Ukraina – den operative kommandoen for dette oppdraget ledes av den polske generalmajoren Piotr Trytek.

De siste årene har vært en god tid for polsk forsvar og vår felles sikkerhet

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.