Stor nordlysaktivitet over hele Norge

Kom deg ut, helst til et sted hvor det er bekmørkt, for mandag kveld har du en kjempemulighet til å se

.

DET ER HELT UTROLIG AT FOLK KAN FÅ SEG TIL Å SKRIVE SLIKE LØGNER UTEN Å BLI STRAFFET OG I TILEGG FÅ BETALT FOR DET. DETTE HAR IKKE NOE MED NORDLYSET Å GJØRE. NORDLYSET VAR OPPRINNELIG HVITT…SÅ HVA HAR GJORT SITT TIL AT DET NÅ ER BLA GRØNT…NEI DET SKRIVES IKKE NOE OM!

Publisert:

Oppdatert for mindre enn 10 minutter siden

Mandag kveld og natt til tirsdag er det ventet stor nordlysaktivitet over hele , men noen steder er det større sannsynlighet for å se fenomenet enn andre.

– Aktiviteten er over hele Norge, men du må ha lite skyer for å se nordlyset. Sør for Stad og Dovre er det lite skyer og store områder hvor det nesten er skyfritt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Bente Wahl, til VG.Tips oss

Wahl forteller at det er størst sjanse for å se nordlys rundt midnatt og noen timer utover.

De som har de beste forutsetningene for å se nordlyset befinner seg sør for Nordfjord på Vestlandet, og på Sør- og Østlandet, forteller Wahl.

Har du sett nordlys mandag? Send dine bilder og videoer til VG her!

1 / 6

forrigenesteHaglebu i BuskerudFoto: VG-leser

– Hva bør man gjøre for å øke sjansen sin for å se nordlys?

– Da bør du komme deg til et sted hvor det ikke er så mye lys. Jo mørkere jo bedre, så det er ikke ideelt å være i en by. På fjellet er det større sjanse. Selv om der ikke er så mye gatelys, er vi fortsatt påvirket i tettbebygde områder, svarer Wahl.

– Det er mye

Meteorologen forteller at KP indeksen, som sier hvor kraftig nordlysaktiviteten er, er veldig høy i Sør-Norge mandag kveld.

– KP indeksen, som går fra null til ni, er visst oppe på mellom seks og syv i Sør-Norge – det er mye i Sør-Norge. Den må være over fem for at man skal kunne se nordlys, sier Wahl.

Foto: NOSWE

Hun forteller imidlertid om mye kraftigere nordlysaktivitet i nord, men at lyset kan bli vanskelig å se på grunn av skyer.

Spesielt i Nord-Troms og Finnmark har det vært et voldsomt vær mandag, og flere kjøretøy har blåst av veien.

Lite skyer og mye sol

Når det kommer til været ellers denne uken er det ventet store kontraster mellom Sør- og Nord-Norge.

I Nord-Norge blir det regn, sludd og snø frem til onsdag, før det på torsdag kommer nedbør i form av sludd og snø, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

https://www.finn.no/distribution-front/703027/external?channel=vg.no&pos=netboard_article&rec=false&limit=100&distribution=JOB,REALESTATE,REALESTATE_LEISURE,CAR&requireImage=true&theme=light&userCId=vg.no-qzmx8hocwb-1644310678022&pageloadEventId=4edccbfa-21d0-4bde-a111-9c6bcbb43bb6

Sør-Norge derimot har ifølge meteorologene en strålende uke i vente.

– Trøndelag og Møre og Romsdal trakk det korteste strået denne gang og får ikke en like fin uke som de andre. Der blir det regn frem til torsdag. Resten av Sør-Norge kan kose seg med lite skyer og mye sol, skriver Meteorologisk institutt på .

SE VIDEO – PILOTEN MÅTTE TA FREM KAMERA

Piloten: – Vi flyr jo i et postkort

Nyheter · 18. januar0:45

Publisert:

Publisert: 27.02.23 kl. 20:47

Oppdatert: 27.02.23 kl. 21:46

  • Kopier lenke
  • Del på Facebook
  • Del med e-post

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.