Indias fremgang,,,,vaksinasjon pr. 24.02 2023

GatesNotes
Indias fremgang i 5 bemerkelsesverdige diagrammer
Av Bill Gates | 24. februar 2023

Jeg skal tilbake til India neste uke. Selv om jeg har tilbrakt mye tid der i løpet av årene, har jeg ikke vært tilbake siden før pandemien startet – og jeg gleder meg til å se hvor mye fremskritt som har blitt gjort på den tiden.
Du kan lese mer på bloggen min om hva jeg skal snakke om på turen. I dette nyhetsbrevet ønsker jeg i stedet å fokusere på flere tall som beviser hvorfor India spiller en så avgjørende rolle i verdens kamp for å forbedre helse, redusere fattigdom, unngå en klimakatastrofe og mer.
1. Indias innsats for å vaksinere flere barn redder liv.
85 % av Indias barn vaksineres igjen difteri, stivkrampe og kikhoste. Dette førte til en reduksjon på nesten 75 % i dødsfall fra disse sykdommene i India.
Barnevaksinasjon er en magisk ting. Hvis du leser dette, er sjansen stor for at du sannsynligvis har hatt vaksinen som beskytter deg mot difteri, stivkrampe og kikhoste – det er en av de grunnleggende vaksinene som de fleste mennesker over hele verden får. Disse to diagrammene viser tydelig hvordan Indias innsats for å vaksinere flere barn har reddet liv.
2. Resultatene av Indias engasjement for å stoppe meslinger er slående.
Over 80 % av barna i India har fått begge doser av meslingevaksinen. Som et resultat falt dødsfall fra meslinger med 96 % i India.
Meslinger er en forferdelig sykdom. Ikke bare dreper det barn, men det svekker også de som overlever. India forpliktet seg til å øke tilgangen til vaksiner mot meslinger, og Gates Foundation var stolte av å samarbeide med dem om deres innsats. Resultatene har vært intet mindre enn mirakuløse.
3. India gjorde store fremskritt med å stoppe en av de viktigste dødsårsakene for barn.
I India har dødsfall under 5 år som følge av diarésykdommer gått ned nesten 80 %.
Dette diagrammet er kjernen i hvorfor Melinda og jeg opprettet Gates Foundation for mer enn to tiår siden. Barn i India og rundt om i verden døde av diaré, og halvparten av disse dødsfallene var forårsaket av et virus verden hadde en vaksine mot. Mye av denne nedgangen i dødsfall skyldes at vaksinen – rotavirusvaksinen – når flere barn. Nå er nye vaksiner på vei mot andre sykdommer som kolera og tyfus.
4. Verden har mye å lære av India om hvordan man gjør dette.
Kjønnsgapet i tilgang til finansielle tjenester er fullstendig lukket i India.
Mange tar det å kunne ha en bankkonto for gitt. Men i 2011 hadde bare litt mer enn en tredjedel av befolkningen i India et trygt og sikkert sted å spare penger. Nå, takket være stort statlig arbeid og samarbeid med vår stiftelse og andre, har mer enn tre fjerdedeler av landet hatt en bankkonto.
5. India gjorde fødsel tryggere for mødre.
9 av 10 fødsler er nå til stede. Mødredødeligheten gikk ned med 59 %.
Hvis du ønsker å øke sjansene for at en mor overlever fødsel, er nøkkelen å ha en dyktig fødselshjelper. India har mer enn doblet antallet mødre som føder under tilsyn av medisinsk personell, og samtidig har vi sett antallet som dør under fødselen falle med over halvparten. Det er ganske fenomenalt, og vi har fått nye verktøy for å få ned dette enda mer.
http://links.gatesnotes.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
Jeg gleder meg til å se førstehåndsarbeidet som gjøres av innovatører og gründere for å muliggjøre all denne fremgangen neste uke. Det blir en flott tur. Følg med for flere oppdateringer om mitt besøk til India!
Takk for at du er en insider.

Regningssignatur

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.