Svart karbon fra flyeksos ødelegger ozon, smelter poler

Indian Institute of Science og ISROs Vikram Sarabhai Space Center finner bevis på svart karbon opptil 18 km inn i stratosfæren.

Videodetaljer

Selv om det er luftbårent, er BC kjent for å forsvinne og slå seg ned i løpet av noen få måneder under påvirkning av regn og vind, og det er usannsynlig å reise oppover 4 km. Imidlertid sier en gruppe forskere – inkludert fra Indian Institute of Science og ISROs Vikram Sarabhai Space Center – at de nå har bevis på at slike partikler eksisterer opptil 18 km inn i stratosfæren, og det er omtrent 10 000 av dem i hver kubikkcentimeter.Gitt formen og plasseringen av disse partiklene, hevder de, kan de bare stamme fra utslipp fra flydrivstoff, og de utgjør et problem fordi disse svarte karbonpartiklene kan henge lenge nok til å gi en grobunn for andre kjemiske reaksjoner som kan bryte ned ozonlaget. .

Mulige klimatiske implikasjoner av svarte karbonutslipp i stor høyde https://www.atmos-chem-phys.net/17/9623/2017/

http://www.thehindu.com/sci-tech/energy-and-environment/aeroplanes-may-be-affecting-ozone-monsoon/article19498497.ece

http://indiatoday.intoday.in/education/story/black-carbon-monsoons/1/1026980.html

ClimateViewer News (blogg) https://climateviewer.com/

ClimateViewer 3D (kart) http://climateviewer.org/

Værendringshistorikk (https://weathermodificationhistory.com/

Om https://climateviewer.com/about/

Hvis du setter pris på det harde arbeidet mitt, kjøp meg en kaffe: https://www.paypal.me/climateviewer

Med mindre noen som deg bryr seg veldig mye, kommer ingenting til å bli bedre. Det er ikke. ~ Dr. Seuss

VENNLIGST ABONNER https://www.youtube.com/c/JimLee-ClimateViewer

Ødelagte lenker

Hvis noen av koblingene ovenfor ikke fungerer, kopier URL-en og lim den inn i skjemaet nedenfor for å sjekke Wayback Machine for en arkivert versjon av den nettsiden.

DELING ER OMSORG

GJENBRUK LISENS

Black Carbon from Aircraft Exhaust is Destroying Ozone, Melting Poles av Jim Lee er lisensiert under en Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License . Basert på et arbeid på climateviewer.com/ . Tillatelser utenfor omfanget av denne lisensen kan være tilgjengelige på climateviewer.com/terms .

Du står fritt til å:

  • • Del — kopier og redistribuer materialet i et hvilket som helst medium eller format
  • • Tilpass — remiks, transformer og bygg videre på materialet

Under følgende vilkår:

  • • Attribusjon — Du må gi passende kreditt, oppgi en lenke til lisensen og angi om endringer ble gjort. Du kan gjøre det på en hvilken som helst rimelig måte, men ikke på noen måte som antyder at lisensgiveren støtter deg eller din bruk.
  • • Ikke-kommersiell — Du kan ikke bruke materialet til kommersielle formål.
  • • Del på samme måte — Hvis du remikser, transformerer eller bygger på materialet, må du distribuere bidragene dine under samme lisens som originalen.

KOMMENTARER

https://disqus.com/recommendations/?base=default&f=climateviewer&t_u=https%3A%2F%2Fclimateviewer.com%2F2017%2F10%2F25%2Fblack-carbon-from-aircraft-exhaust-destroying-ozone-melting-poles%2F%3Ffbclid%3DIwAR0FbTG_4lxxrcn2lKKLLmvTcQO6jpOyOh7t6KSzHJhKOSvoedZVXYRPTz8&t_d=Black%20Carbon%20from%20Aircraft%20Exhaust%20is%20Destroying%20Ozone%2C%20Melting%20Poles%20%C2%B7%20ClimateViewer%20News&t_t=Black%20Carbon%20from%20Aircraft%20Exhaust%20is%20Destroying%20Ozone%2C%20Melting%20Poles%20%C2%B7%20ClimateViewer%20News#version=7a082d4d9e6984f11865f847c931559a

Mulige klimatiske implikasjoner av svart karbonutslipp i stor høyde

Gaurav Govardhan 1 , Sreedharan Krishnakumari Satheesh 1,2 , Ravi Nanjundiah 1,2 , Krishnaswamy Krishna Moorthy 1 og  Surendran Suresh Babu 3

  • Center for Atmospheric and Oceanic Sciences, Indian Institute of Science, Bangalore, India
  • Divecha Center for , Indian Institute of Science, Bangalore, India
  • Space Physics Laboratory, Vikram Sarabhai Space Centre, Kerala, India

Mottatt: 01. februar 2017 – Diskusjon startet: 13. februar 2017 – Revidert: 10. juli 2017 – Godtatt: 11. juli 2017 – Publisert: 10. august 2017

Abstrakt.På grunn av sin sterke absorpsjon av sol- og terrestrisk stråling, er svart karbon (BC) aerosol kjent for å påvirke store systemer, som den asiatiske monsunen og Himalaya-breene, i tillegg til å påvirke den termiske strukturen til den nedre atmosfæren. Mens de fleste studier fokuserer på overflod nær overflaten og virkningene av BC, undersøker vår studie implikasjonene av skarpe og begrensede lag med høy BC-konsentrasjon (kalt forhøyede BC-lag) i høyder mer enn 4 km over den indiske regionen ved å bruke den elektroniske regionale kjemien transportmodell (WRF-Chem) simuleringer. Disse forhøyede BC-lagene ble avslørt i de nylige in situ-målingene med høyhøydeballonger utført 17. mars 2010, 8. januar 2011 og 25. april 2011. Vår studie viser at høytflyvende fly (med utslipp fra det regionalt finjusterte MACCity-inventaret) er den mest sannsynlige årsaken til disse forhøyede BC-lagene. Videre viser vi at slike fly-emitterte BC kan transporteres til øvre troposfæriske eller nedre stratosfæriske høyder (~17 km) hjulpet av den sterke monsunkonveksjonen som forekommer over regionen, som er kjent for å overskride den tropiske tropopausen, noe som fører til injeksjon av troposfærisk luftmasse (sammen med dens aerosoler) inn i stratosfæren. Vi viser observasjonsbevis for et slikt inntrenging av troposfærisk BC i stratosfæren over den indiske regionen ved å bruke data om ekstinksjonskoeffisient og partikkeldepolarisasjonsforhold fra CALIOP ombord på CALIPSO-satellitten.

Hvordan sitere. Govardhan, G., Satheesh, SK, Nanjundiah, R., Moorthy, KK og Babu, SS: Mulige klimatiske implikasjoner av utslipp av svart karbon i stor høyde, Atmos. Chem. Phys., 17, 9623–9644, https://doi.org/10.5194/acp-17-9623-2017, 2017.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.