1. Klær er oppskrytt 2. «Gjedder i sivet»

Jeg har mange følgere på Facebook. Dette er fordi jeg har et kritisk blikk på ting som skjer i samfunnet og har et budskap som jeg ønsker spredt. Jeg er ikke typen som legger ut blomsterbilder, hundebilder eller ønsker folk god natt, god morgen osv.

Jeg har sikkert gjort mange urett ved å ikke akseptere venneforespørsler på FB. Dette skyldes ofte at de som ønsker FB-vennskap ikke har lagt ut noe mer enn et profilbilde og en fødselsdato. Det har hendt noen ganger at jeg ble så begeistret for innlegg at jeg selv har sendt en forespørsel før jeg har oppdaget deres falske følgere. Da har jeg gjerne trukket forespørselen.

Jeg ser at det finnes en hel mengde falske profiler på Facebook. Jeg synes det er interessant at Facebook slår ned på helt uskyldige bilder hvor den jevne bruker ikke klarer å se noe seksuelt eller støtende (se eksempler lengre nede i innleggene) mens det ligger et enormt antall bilder og filmer tilgjengelige hvor budskapet ikke levner noen som helst tvil om at dette er tradisjonell po rno. Jeg har gått inn på noen følgerlister og ser jo at de fleste følgerne har artige navn, de fleste har veldig korte profiler, de fleste har nettopp laget en profil, har få venner, ingen felles venner etc. Antakelig kan de velge og vrake i bosteder, kjønn, utdannelse, nasjonalitet for det er mye som ikke henger på greip. Det viktigste er åpenbart å få lagt ut en adresse du skal inn på.

Det er åpenbart at mange av de falske profilene har det som inntektskilde å promotere slikt innhold. Jeg er overhodet ikke prippen og mener det får være opp til hver enkelt hva man legger ut og hvilke venner man har, men jeg har opplevd at når jeg har akseptert en venneforespørsel fordi vedkommende deler mitt verdigrunnlag og har interessante innlegg men har tvilsomme følgere, så har jeg like etterpå mottatt en mengde meldinger på Messenger av lettkledde med en whatsapp-konto som de vil at jeg skal gå inn på. Mange av disse profilene er falske og har sin opprinnelse i Indonesia, Malaysia eller Filippinene.

Det er overraskende mange som ikke er klar over hvilke følgere de har. Hvem som helst kan velge å følge deg (altså uten venneforespørsel) hvis du ikke har endret innstillingene fra “Offentlig” til “Venner”.

Alle som sender en venneforespørsel, blir automatisk lagt til som følger. Selv om du avviser et vennskap, blir de fortsatt liggende i «følgerlisten». Du må fjerne dem der også ved blokkering eller du kan endre innstillingene slik at ingen følgerliste vises, men jeg vet ikke om de da fortsatt blir liggende der. Hvem kan se vennelisten din?: «Kun meg» Hvem kan sende deg venneforespørsler? «Venners venner»

Det er også mange følgere som jeg oppfatter som «gjedder i sivet». De er kun i følgerlisten fordi de ønsker å rapportere deg. Jeg ser ikke poenget med å ha slike følgere for det er ingen premie til den som har flest følgere.

Hvis jeg går inn på noen profiler, dukker det ofte opp innlegg på fremmed språk som overhodet ikke stemmer med det profilen gir seg ut for. Selv de som selger nakenbilder etc. viser ikke bilder av samme kvinne. Det er kun humbug.

Jeg har satt som innstilling at kun venner av venner kan sende en forespørsel. Da ble jeg kvitt nesten alle direkte forespørsler av den mer tvilsomme sorten, dvs. de som tilbyr sine tjenester. Mange av disse kan ikke engang skrive engelsk: nuagthy i stedet for naughty gjør at jeg blir litt mistenksom. De bør i alle fall kunne skrive rett hvis de skal inn på min eksklusive liste. I tillegg synes jeg det er litt fornøyelig at profilbildene til følgerne er av kvinner mens valgt kjønn er «mann». I dag er jo dette med kjønn litt flytende og avhengig av dagsformen, men jeg tror at dette er en tabbe.

Jeg har skrevet det mange steder, men åpenbart har jeg for liten påvirkning. Mange har flere tusen følgere. Det kan se imponerende ut og man føler kanskje at man da betyr noe for mange. Men jeg vil da bringe oppmerksomheten på denne listen av følgere hvor jeg ser at mange har «venner» som er mildt sagt ganske lettkledde og som deler sine eller andres videoer som innbyr til anatomiske studier.

Jeg har gjort noen oppmerksomme på dette og flere har tatt det veldig fint. Men jeg har også oppdaget at noen nordmenn tjener på å promotere slike sider og blir forbanna når jeg påpeker det.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.