Kunstige skyer / Værendring

John GreenewaldAV JOHN GREENEWALD10. JULI 2016OPPDATERT:9. JUNI 2020

Bakgrunn

Værmodding er handlingen med å med vilje manipulere eller endre været. Den vanligste formen for værmodifisering er skysåing for å øke regn eller snø, vanligvis med det formål å øke den lokale vannforsyningen.

Værmodifikasjoner kan også ha som mål å forhindre at skadelig vær, som hagl eller , oppstår; eller å provosere skadelig vær mot fienden, som en taktikk for militær eller økonomisk krigføring.

Værendringer i krigføring er forbudt av FN.

Avklassifiserte dokumenter

 Operativt forsvar gjennom værkontroll i 2030, april 2009 [44 sider, 1.0MB] – USA må innlemme mot rettet med samme intensitet som brukes til å utvikle anti-ballistiske missilforsvar. En av de største ulempene med optiske eller rettet energisystemer er manglende evne til å trenge gjennom skyer eller tett tåke. Fremskritt innen begynner å bringe værfenomener under vår kontroll. Sterkt økt datakraft og mikroniserte leveringssystemer vil tillate oss å skape spesifikke forstyrrelser under lokale atmosfæriske forhold. Disse forstyrrelsene gir mulighet for umiddelbar og varig evne til å skape lokaliserte tåke- eller stratusskyformasjoner som beskytter kritiske eiendeler mot angrep fra energibaserte våpen. Fremtiden til nanoteknologi vil gjøre det mulig å lage stratus-skyformasjoner for å beseire DEW og optisk målrettede angrep på USAs eiendeler. Løsningen på værkontrollproblemet involverer nettverksbaserte miniatyrballonger som mater og mottar data fra en firedimensjonal variasjon (4d-Var) datamodell gjennom et sensor- og aktørnettverk. Et nettverk av diamantveggede ballonger kommer inn i området som skal endres og både måler og påvirker lokalisert temperatur og dampinnhold. Dette systemet forkorter effektivt kontrollsløyfen til et atmosfærisk system til det punktet det kan administreres. Mulighetene i de diamantveggede ballongene er basert på fremtiden til nanoteknologi Løsningen på værkontrollproblemet involverer nettverksbaserte miniatyrballonger som mater og mottar data fra en firedimensjonal variasjon (4d-Var) datamodell gjennom et sensor- og aktørnettverk. Et nettverk av diamantveggede ballonger kommer inn i området som skal endres og både måler og påvirker lokalisert temperatur og dampinnhold. Dette systemet forkorter effektivt kontrollsløyfen til et atmosfærisk system til det punktet det kan administreres. Mulighetene i de diamantveggede ballongene er basert på fremtiden til nanoteknologi Løsningen på værkontrollproblemet involverer nettverksbaserte miniatyrballonger som mater og mottar data fra en firedimensjonal variasjon (4d-Var) datamodell gjennom et sensor- og aktørnettverk. Et nettverk av diamantveggede ballonger kommer inn i området som skal endres og både måler og påvirker lokalisert temperatur og dampinnhold. Dette systemet forkorter effektivt kontrollsløyfen til et atmosfærisk system til det punktet det kan administreres. Mulighetene i de diamantveggede ballongene er basert på fremtiden til nanoteknologi

 Benign Weather Modification, av BARRY B. COBLE, MAJOR, USAF, mai 1997  [43 sider, 1,90MB] – Værmodifikasjoner er en teknologi som en gang ble omfavnet av USAs (USA) militære som et verktøy for å hjelpe både krigstids- og fredstidsoppdrag. Imidlertid har interessen for muligheten til å endre været avtatt de siste årene og er nå nesten ikke-eksisterende. Denne studien undersøker ett aspekt ved værmodifikasjon, godartet værmodifikasjon (BWM), for mulig bruk for å hjelpe militære operasjoner.

 Regngenererende og haglforebyggende raketter, 1996  [6 sider, 1,18MB]

 SPACECAST 2020. Bind II, juni 1994  [31 sider, 3,5 MB] – Denne artikkelen foreslår et værkontrollsystem (med både rom- og bakkebaserte segmenter) og identifiserer forutsetningene som er nødvendige for at et slikt system skal være gjennomførbart. Atmosfæriske forskere har forfulgt terrestriske værmodifikasjoner i
seriøst siden 1940-tallet, men har gjort liten fremgang på grunn av vitenskapelig kompleksitet, juridiske kamper, sosiale bekymringer og vanskelighetene med kontroll på lokalt, nasjonalt og internasjonalt myndighetsnivå. Utvikling av et rombasert værkontrollsystem for militære applikasjoner forverrer dette allerede vanskelige problemet enormt. Kostnadene og risikoene er ekstremt høye. Imidlertid er de potensielle fordelene for militærmaktene enda høyere; deretter vil militære makter med jevne mellomrom bli inspirert til å undersøke gjennomførbarheten av et værkontrollsystem. (Merk: Dette dokumentet ble fullstendig klassifisert i mange år, og i januar 2014 ble det bedt om utgivelse på nytt. I juni 2016 ga Maxwell Air Force Base det endelig ut. Selv om det ble redigert i deler, er det nå tilgjengelig.)

 Under beskyttelse av kunstig tåke, 1993  [11 sider, 5,77 MB]

 Værmodifikasjon: Det ultimate våpenet? april 1993 [30 sider, 1,70 MB] – Værendring. Selve ordene fremmaner et bilde av kvakksalveri, sjarlatanisme og lureri. Forsøk på å kontrollere eller endre været er nesten like gamle som selve , alt fra besvergelser av eldgamle prester, gjennom de berømte regndansene til nordamerikanske indianere, til moderne datamaskinstøttet eksperimentering og modellering. Likevel, til tross for denne lange historien, har troverdigheten til disse teknikkene alltid vært ganske lav, hovedsakelig på grunn av det iboende problemet med å verifisere resultater. Men mens mange hindringer gjenstår å overvinne, har det blitt gjort betydelige teknologiske og vitenskapelige fremskritt innen værmodifikasjoner siden andre verdenskrig, til det punktet hvor det fortjener alvorlig vurdering, spesielt i lys av de potensielt katastrofale konsekvensene av bruken.

 De kunstige skyene i jordens atmosfære, 5. februar 1988  [11 sider, 1,92 MB]

 Proceedings of International Workshop on Atmospheric Icing of Structures (1st) holdt i Hanover, New Hampshire 1.-3. juni 1982 [361 sider, 23,2 MB] – Akkumulering av is i dens ulike former på strukturer har lenge vært anerkjent som et betydelig og kostbart problem for både industri og myndigheter over hele verden. Formålet med denne første internasjonale workshopen om atmosfærisk ising av strukturer var å bringe sammen forskere, ingeniører og ledere fra industrielle og militære organisasjoner fra hele verden som har en interesse i akkresjon av is på strukturer. Forutsetningen som ligger til grunn for bruken av “Først” i tittelen på workshopen er at dette møtet vil demonstrere behovet for fortsatt utveksling av ideer, rapporter om utført arbeid og fremtidige planer, og ytterligere identifisering av forskningsområder som krever spesiell oppmerksomhet. De 39 papirene fra 10 land presentert på workshopen ble organisert i fire tekniske sesjoner som representerte de ulike aspektene ved strukturelle isdannelsesstudier som pågår. Emner inkludert: Grunnforskning; Fysikk for isdannelse; Simulering og modellering; Designorientert forskning; Meteorologiske målinger og skadeobservasjoner; og islastmålinger og designpraksis.

 Storskalaeffekter av skysåing. 1970-71 sesong og fire års sammendrag, oktober 1971  [166 sider, 6,1 MB]

 The Project Skyfire Cloud-Seeding Generator, 1957 [19 sider, 1,01 MB]

Project Foggy Cloud

Foggy Cloud I var en serie eksperimenter i observasjon, modifikasjon og behandling av tåke og stratusskyer utført på eller i nærheten av Arcata-Eureka flyplass, Humboldt County, California, fra slutten av mars til midten av november 1968. Et bredt spekter av prospektive såmidler, inkludert røyk, væsker og pulver, som ble antatt å gi løfte om stabilisering eller fjerning av tåke, ble systematisk skjermet ved bakkebasert og luftbåren spredning. Hovedvekten ble lagt på eliminering av tåke i stedet for bare å forbedre sikten. De midlene som viser nok identifiserbare effekter til å indikere løfte ble undersøkt i detalj og forbedret. Det ble gjort observasjoner av tåkeegenskaper, visuelle effekter, endringer i skyfysikkparametere og nedfallet fra tåken. Hygroskopisk røyk ble funnet nyttig for å intensivere, stabilisere og danne tåke og lag. Hygroskopiske pulvere, inkludert natriumklorid, urea og kalsiumklorid, ble prøvd. Av disse var kalsiumklorid mest lovende, men testingen ble ikke fullført. Hygroskopiske væsker viste de mest umiddelbare resultatene, og vellykkede tester ble gjort med ammoniumnitrat i løsning. I oktober ble det utviklet en løsning bestående av ammoniumnitrat, urea og vann som ble brukt i flere svært vellykkede feltforsøk. og vellykkede tester ble gjort med ammoniumnitrat i løsning. I oktober ble det utviklet en løsning bestående av ammoniumnitrat, urea og vann som ble brukt i flere svært vellykkede feltforsøk. og vellykkede tester ble gjort med ammoniumnitrat i løsning. I oktober ble det utviklet en løsning bestående av ammoniumnitrat, urea og vann som ble brukt i flere svært vellykkede feltforsøk.

 Project Foggy Cloud [89 sider, 4,77 MB]

Prosjekt Gulf Q

Prosjekt Gulf Q ble gjennomført 11. til 28. mai 1969 i Brownsville, Tex. Målet var å studere modifikasjonen av varme tropiske cumulusskyer ved å så dem med hygroskopiske løsninger som hadde utvist et betydelig modifikasjonspotensial for varme skyer. Disse løsningene ble sprayet fra fly på alle de 16 testene som ble gjennomført i løpet av prosjektperioden. Effekter som kan tilskrives denne behandlingen ble observert i alle tester. Når skyvekst skjedde etter såing, var det ofte markerte økninger i flytende vanninnhold og turbulens, spesielt i den øvre halvdelen av målskyen. På fem tester forsvant de sådde skyene fullstendig innen 5 til 10 minutter etter behandling.

 Project Gulf Q a Study of Maritime Cumulus Modification [30 sider, 1mb]

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.