Helse- og omsorgsministerens åpningstale. Enda et bevis på at norske politikere IKKE følger Grunnloven! Dette MÅ stoppes og det umiddelbart!

Tale/innlegg | Dato: 23.05.2022

Av: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Verdens helseforsamling 2022)

President,
Generaldirektør
Excellenser
Kolleger.

Siden dette er min første helsesamling, er jeg takknemlig for at vi nå kan møtes personlig. Jeg skulle bare ønske vi kunne møtes under lykkeligere omstendigheter. Temaet for denne generelle debatten er mer relevant enn noen gang. I løpet av de siste månedene har millioner av ukrainere for alltid vært preget av krigens redsler. Ord kan knapt beskrive lidelsen forårsaket av Russlands uprovoserte, uberettigede invasjon av . La meg være helt klar:

  • Ukraina og dets folk har Norges fulle og urokkelige
  • Vi fordømmer Russlands aggresjon på det sterkeste, inkludert bevisste angrep på sivile, helseinstitusjoner og helsearbeidere. Dette er åpenbare brudd på folkeretten.
  • Vi krever respekt for, og beskyttelse av, sivile og sivil infrastruktur, inkludert helsepersonell og helseinstitusjoner.

Damer og herrer,

Selv før Russlands invasjon av Ukraina var vi inne i en periode med lidelse, og en kritisk tid for global helse og for WHO.  har nå holdt verden i sitt grep i over to år. Vi er på vei for å nå bærekraftsmålene. Gapet mellom humanitær finansiering og behov vokser. I Den demokratiske republikken Kongo har WHO-ansatte utnyttet menneskene de var ment å beskytte.

Kriser tester vår forpliktelse til våre verdier, våre prinsipper og vår enhet.

Personene vi representerer har god grunn til å kreve at vi øker tempoet. Men jeg er oppmuntret over at vi har blitt enige om at vi skal forhandle frem en pandemiavtale, styrke det internasjonale helseregelverket og bringe WHOs finansiering på en vei mot bærekraft. Jeg er også oppmuntret av WHOs kapasitet til å håndtere humanitære helsekriser.  vil fortsette vår støtte til disse avgjørende aspektene ved WHO-mandatet.

Vi har nå muligheten til å sikre at helse ivaretas av mer effektive systemer, sterkere ansvarlighet og tillit, og av rettferdighet, solidaritet og menneskerettigheter. Vi forventer at generaldirektøren også vil gripe dette øyeblikket og sørge for ansvarlighet for WHO som holder de høyeste etiske standardene. Vi må konsolidere WHO som vår effektive, ansvarlige og dyktige leder innen multilateralisme, og et byrå som har nulltoleranse for feil oppførsel. WHO har en viktig rolle å spille for å sikre helse for fred, og fred for helse.

Når denne og fremtidige helseforsamlinger vurderer krigen i Ukraina, pandemiavtalen og WHO-reformene; la oss huske at når vi står sammen, forent av verdier og prinsipper, er vi sterke. Det er det denne tiden krever.

Takk skal du ha.Helse- og omsorgsdepartementet

TEMA

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.