Minst 500 barn døde på indianske internatskoler, viser innenriksdepartementets rapport

Minst 500 indianerbarn og ble gravlagt på “internatskoler” etablert eller støttet av den amerikanske regjeringen – et tall som bare skraper overflaten til de potensielt titusenvis av barn som faktisk omkom – ifølge en rapport utgitt onsdag av Det amerikanske innenriksdepartementet.Av Climate Nexus16

Linken er kopiert

innfødte amerikanske barn funksjon

Chiricahua Apaches ved Carlisle Indian School, Penna., 188-?: slik de så ut ved ankomst til skolen (1885 eller 1886). Bildekreditt: Library of Congress Prints and Photographs Division , DC

Savner en dag, savner mye. Abonner på The Defender's Top News of the Day . Det er gratis.

Minst 500 indianerbarn døde og ble gravlagt på “internatskoler” etablert eller støttet av den amerikanske regjeringen – et tall som bare skraper i overflaten til de potensielt titusenvis av barn som faktisk omkom – en rapport fra det amerikanske departementet for Interiør utgitt onsdag avslørt.

Skolene var verktøy for etnisk rensing, der barn ble tatt fra hjemmene sine, tvunget til å assimilere seg i det hvite samfunnet og utestengt fra å bevare eller praktisere sitt eget språk og kultur.

“Hvis du vil endre kulturen,” sa Dakota Sioux -historiker Jeanne Eder Rhodes til Arizona Republic, “det første du gjør er å ta bort barna deres og sette dem der de ikke har tilgang til kulturen deres.”

Indianersamfunn har og blir fortsatt uforholdsmessig skadet av utvinningsindustri og virkningene av klimaendringer .

“Barna våre hadde navn,” sa Deborah Parker, administrerende direktør for National Native American Boarding School Healing Coalition, til journalister. «Barna våre hadde hjem. De hadde familier. De hadde sine språk, sine regalier, sine bønner og religioner.»

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.