Matinflasjonen i USA slår 42-årsrekord … og det er ingen ende i sikte05/12/2022 / Av Ethan Huff / KommentarerOmgå sensur ved å dele denne lenken:

Kopier URL

Matinflasjonen i USA slår 42-årsrekord ... og det er ingen ende i sikte

Konsumprisindeksen (KPI) overgikk forventningene, og steg med 8,3 prosent i april da matvareveksten brøt en rekord på 42 år .

Alt fra kjøtt til meieriprodukter til babyprodukter og utover er nå opp om lag 10,8 prosent i gjennomsnitt i dagligvarebutikker. Og dessverre vil situasjonen sannsynligvis bli enda verre i løpet av de kommende ukene og månedene.

Følgende inndeling viser prosentandelen matvareprisene stiger med basert på kategori:

• Hakkekjøtt: opp 14,8 prosent
• Biff: opp 11,8 prosent
• Bacon: opp 17,7 prosent
• Svinekoteletter: opp 14,0 prosent
• Kylling: opp 16,4 prosent
• Fersk fisk: opp 13,0 prosent
• Fersk helmelk: opp 15,5 prosent
• Kaffe: opp 13,5 prosent
• Frisk frukt: opp 8,3 prosent
• Salat: opp 12,7 prosent
• Salatdressing: opp 13,1 prosent
• Suppe: opp 13,1 prosent
• Babymat: opp 13 prosent
• Frokostblanding: opp 12,1 prosent
• Brød: opp 9,1 prosent
• Kjeks og muffins: opp 10,1 prosent
• Lunsjkjøtt: opp 14,4 prosent

Siden april i fjor gikk den reelle gjennomsnittlige timefortjenesten ned med 2,6 prosent

Å spise ute eller ta takeaway er neppe noe bedre. Hurtigmatprisene er opp rundt syv prosent i gjennomsnitt, mens prisene på fullservicerestauranter er opp forbløffende 87 prosent. Selv salgsautomatprisene har steget med om lag 7,1 prosent.

De offisielle tallene tyder på at inflasjonen fortsatt øker måned for måned, men nå med en lavere økning sammenlignet med tidligere måneder. Dette forutsetter at regjeringen forteller oss sannheten om inflasjonstall.

Sammenlignet med mars steg prisene ytterligere 0,3 prosent i april, noe som gjør det til den 11. måneden på rad at inflasjonen har vært over 5 prosent.

I mars steg prisene med en årlig rate på 8,5 prosent. Siden september 2021 er april den første måneden der inflasjonstallene fra år til år ikke var høyere enn måneden tidligere, selv om de fortsatt overgikk forventningene.

“Økonomer hadde spådd at KPI ville stige med 0,2 prosent for måneden og 8,1 prosent sammenlignet med et år siden,” rapporterte Breitbart News .

“Kjerne-KPI, som ekskluderer mat og energi, steg 0,6 prosent, godt over anslaget på 0,4 prosent. Sammenlignet med for ett år siden var kjerneprisene opp 6,2 prosent, over 6,0 prosent forventet.

I mellomtiden falt gjennomsnittlig timelønn for alle ansatte faktisk 0,1 prosent fra mars til april, ifølge US Bureau of Labor Statistics. Fra april 2021 til april 2022 gikk reell gjennomsnittlig timefortjeneste, sesongjustert, ned med 2,6 prosent.

Både aksjemarkedet og kryptovalutamarkedene fortsetter å falle midt i alt kaoset. Disse høye inflasjonstallene antyder at Federal Reserve må heve renten i et mye raskere tempo fremover hvis det er noen sjanse for at prisene stabiliserer seg.

“Ikke glem at inflasjonen er kumulativ,” skrev noen på Breitbart . «8,3 % i dag er PÅ TOPPEN AV hva det var for ett år siden. Den årlige % kan synke litt, men den totale % synker aldri.»

«Og dessuten er 8,3 % årlig et falskt tall. Det er omtrent det dobbelte, kanskje mer, som alle vet.»

“Mye er skjult av måten statistikken lages på,” forklarte en annen. “For eksempel den sanne boligkostnaden: Hvis du har et fastrentelån, øker ikke boliglånsbetalingen din, og når det er inkludert i blandingen av andre utgifter, senker det tilsynelatende din personlige inflasjon.”

«I tillegg vil folk som vanligvis ville kjøpe hus rett og slett ikke kjøpe, fordi de ikke har råd til det. Så det meste av boligkostnadsveksten (som må inkludere virkningen av skyhøye boliglånsrenter) treffer ikke den nasjonaliserte inflasjonsraten.»

“Det samme gjelder for bilkostnader, og det er mange andre eksempler. I noen tilfeller er det kanskje ikke en bevisst rigging av statistikken, men i andre er det sannsynligvis det, la den samme kommentatoren til om hvordan publikum blir lurt.

Flere relaterte nyheter om stigende matvarepriser finner du på FoodInflation.news .

Kilder inkluderer:

Breitbart.com

Breitbart.com

NaturalNews.com

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.