Hvordan WhatsApp hjelper amerikanske myndigheter med å spionere på deg

22. januar 2022

Rapporter om WhatsApp som ble laget for å spionere på brukere har dukket opp i det siste. Operasjonen ble satt i gang av et amerikansk statlig byrå for å spionere på aktiviteter knyttet til import av opioider fra Kina.

Hvordan WhatsApp hjelper amerikanske myndigheter med å spionere på deg

Det amerikanske myndighetsorganet beordret WhatsApp til å spionere på flere utenlandske statsborgere, selv når det ikke var bevis for at brukerne hadde begått en forbrytelse eller til og med kjente navnene deres.

Nylig ulukket ransakingsordre fra november 2021 viser at syv brukere som angivelig befinner seg i Kina og Macau, ble overvåket av Facebook-eid kommunikasjonstjeneste – WhatsApp, som bestilt av US Drug Enforcement Administration (DEA).

“Derroren avslører at DEA ikke visste identiteten til noen av målene, men ba WhatsApp overvåke IP-adressene og numrene som de målrettede brukerne kommuniserte med, samt når og hvordan de brukte appen,” sikkerhet og personvernreporter Thomas Brewster skrev for Forbes.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=greatgameindia&dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1483122638994169859&lang=no&origin=https%3A%2F%2Fgreatgameindia.com%2Fwhatsapp-spy-users%2F&sessionId=c1ae33e45ac1a77e47827fb04eda96a87974072b&siteScreenName=greatgameindia&theme=light&widgetsVersion=75b3351%3A1642573356397&width=550px

Som en del av en operasjon som undersøkte import av opioider fra Kina, ble overvåkingen gjennomført. For å bestille overvåkingen trengte den amerikanske regjeringen bare å si at “informasjonen som sannsynligvis vil bli innhentet er relevant for en pågående kriminell etterforskning som blir utført av det byrået.” Ransakingsordren krevde ingen bevis for at en forbrytelse var begått.

ABONNER PÅ GREATGAMEINDIA

Skriv inn e-postadressen din for å abonnere på GGI og motta varsler om nye innlegg på e-post.

Epostadresse

Abonnere

Myndighetene kan dra nytte av en 35 år gammel lov, som ble vedtatt gjennom lov om personvern for elektronisk kommunikasjon i 1986, penneregisterloven. Penneregisterloven tillater rettshåndhevelse å omgå beskyttelsen fra fjerde endring mot urimelige beslag og ransakinger fra myndighetene, og betyr at ingen sannsynlig årsak må oppgis for at ransakingen skal finne sted.

En annen hendelse viser igjen at den amerikanske regjeringens Big Tech-overvåkingsoperasjoner går langt utenfor landets grenser, og det var da Forbes også oppdaget at WhatsApp tidligere hadde fått ordre om å overvåke fire brukere i Mexico.

“WhatsApp setter pris på arbeidet rettshåndhevende byråer gjør for å holde folk trygge rundt om i verden,” uttaler selskapet i sine vanlige spørsmål , og legger til at det er “forberedt på å nøye gjennomgå, validere og svare på forespørsler fra rettshåndhevelse basert på gjeldende lov og retningslinjer.”

WhatsApp var en av de mest villige messenger-tjenestene til å gi data til amerikanske myndigheter, ifølge et lekket dokument fra Federal Bureau of Investigation (FBI) i fjor.

Denne måneden ble WhatsApp, sammen med konkurrerende tjenester Signal og Telegram, forbudt av det sveitsiske militæret, med henvisning til bekymringer om databeskyttelse.Vi trenger din støtte for å fortsette vår uavhengige og undersøkende forskningsbaserte journalistikk om Deep State-truslene menneskeheten står overfor. Bidraget ditt uansett hvor lite det er, hjelper oss å holde oss flytende. Vurder å støtte GreatGameIndia.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.