Tidligste snøfall på 22 år. Snakkes det om å skyte kjemikalier inn i skyene i dag? Gjør du det er du konspirasjonsteoretiker!

Etter en langvarig tørkeperiode bestemte kinesiske myndigheter at det skulle skytes kjemikalier inn i skyene over Beijing. Det førte raskt til nedbør, men i stedet for regn kom det et kraftig snøfall.

Bilde
Foto: Reuters

Jon Dagsland HolgersenSist oppdatert: 2. november 2009 (21:42)

Lørdag kveld ble store mengder av kjemikaliet sølvjodid skutt inn i skyene over Beijing, skriver Aftenposten.no.

Formålet var å ende den langvarige tørkeperioden, hovedsakelig for å redde hvete-avlingene i området.

Bruk av kjemikalier er ikke et uvanlig tiltak i , men denne gang førte en uventet kaldfront fra nord til at nedbøren kom som snø i stedet for regn.

Bilde
Snøfallet skapte forsinkelser i flytrafikken til og fra Beijing. FOTO:REUTERS. Foto: Reuters

Det uventede snøfallet er det tidligste på 22 år, og skapte søndag og mandag store problemer på veiene, jernbanene og i luftfarten, skriver BBC.

Fornøyd med snøfallet

Bilde
Lave temperaturer og kraftig snøfall kom overraskende på innbyggerne i Beijing. Her ved Den himmelske freds plass i Beijing. FOTO: REUTERS Foto: Reuters

— På grunn av kald vind fra nord, kom årets første snøfall en måned tidligere enn normalt, sier Duan Li ved Beijings meteorologiske institutt til den statlige TV-kanalen CCTV.

På tross av komplikasjonene er direktør Zhang Qiang ved Beijing Weather Modification Office fornøyd med snøfallet.

— Vi er faktisk heldige som får det første snøfallet så tidlig. Vannet i snøen vil rengjøre luften og øke fuktigheten, sier han ifølge CCTV.

— Det har ikke regnet i Beijing på lang tid, og snøen vil helt klart minske tørken, legger Qiang til.

Bilde
Mens snøen skapte problemer for noen, var andre glad for det rekordtidlige snøfallet. FOTO: REUTERS Foto: Reuters

Mangler vanningsanlegg I Anhui-provinsen har det ikke regnet siden september, men i løpet av helgen falt det 40 millimeter regn som følge av de statlige tiltakene.Mens de nordlige delene av Kina ofte sliter med tørke, er de sørlige delene plaget av oversvømmelser.

Ettersom store deler av Kinas jordbruk fortsatt mangler vanningsanlegg, er de i stor grad avhengig av regn for å sikre avlingene sine.Publisert: mandag 2. november 2009 kl. 21:42Sist oppdatert: 2. november 2009 (21:42)

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.