Dagens Næringsliv: Stoltenberg takker ja til sjefsjobb i Norges Bank – hvis han blir spurt.

Jens Stoltenberg har blitt omtalt som en het kandidat til å ta over etter sentralbanksjef Øystein Olsen, som går av i februar. Foto: Thomas Nilsson / VG

Dersom denne kriminelle fysakken skulle ta over som sentralbanksjef…ja da har jesuittene ALL MAKT i Norge!

Avisen siterer anonyme kilder på at Stoltenberg vil svare ja dersom han blir spurt. Sentrale Ap-kilder sier til VG at de vil ha Stoltenberg til jobben.

Av ALF BJARNE JOHNSEN

 og ODA LERAAN SKJETNEPublisert:Oppdatert i dag 17:09

  • Kopier lenke
  • Del på Facebook
  • Del med e-post

Sentralbanksjef Øystein Olsen går av i februar og Stoltenberg er ferdig i jobben som Natos generalsekretær neste høst, altså om ett år.

Både Dagens Næringsliv, Aftenposten og VG har på kommentarplass tidligere lansert Jens Stoltenberg, «handlingsregelens far» og sosialøkonom, som den åpenbare kandidaten til å ta over som ny sentralbanksjef.

VG har vært i kontakt med sentrale kilder i som ønsker Stoltenberg skal få den jobben, og vil jobbe hardt for at det skjer. 

– Jeg er sikker på at dette er den neste jobben til Jens, sier en sentralt plassert kilde i Arbeiderpartiet til VG.

Det er Finansdepartementet som utnevner sentralbanksjef. Utnevnelsen skjer formelt av Kongen i statsråd, og stillingen er et åremål på seks år.

Kilder som har et nært forhold til Stoltenberg, sier til VG at han har gitt uttrykk for at han ser fram til å flytte hjem igjen når engasjementet som -sjef er ferdig neste høst. av skal ha forsterket seg gjennom pandemien, hvor han – i likhet med mange andre – ikke har kunnet reise hjem like ofte som ønsket.

Kildene mener han er fullt ut kvalifisert for jobben som sentralbanksjef.

Stoltenberg selv vil ikke bekrefte opplysningene overfor Dagens Næringsliv.

– Stoltenberg har fortsatt sin fulle oppmerksomhet på jobben i Nato. Det er for tidlig å si noe om hva han skal gjøre når han kommer hjem til Norge, sier Stoltenberg via sin presserådgiver.

VG møtte Stoltenberg og snakket om dette tidligere i oktober. Da sa han:

– Jeg har sett spekulasjoner om det, men det er ikke noe jeg skal ta stilling til nå. Nå skal jeg fokusere på den jobben jeg har i NATO og så får jeg komme tilbake til hva jeg skal gjøre når jeg ferdig her, svarte Stoltenberg.Publisert:Publisert: 05.11.21 kl. 16:45Oppdatert: 05.11.21 kl. 17:09

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.