CIA ønsker å kontrollere været gjennom ‘Geoengineering’

Kyle Russell 23. juli 2013, 16:30

CIA vil delvis finansiere en studie på 630 000 dollar fra National Academy of Sciences som skal undersøke hvordan mennesker kan påvirke jordens klima ved hjelp av ‘geoengineering’.

I følge Mother Jones ‘Dana Liebelson og Chris Mooney , vil prosjektet se på flere teknikker for å endre miljøet for å forhindre klimaendringer.

Den første, kjent som “styring av solstråling”, virker ved å pumpe kjemikalier inn i atmosfæren som reflekterer noen av solstrålene tilbake til verdensrommet for å redusere mengden varme som beholdes på grunn av klimagasser. 

Den andre metoden er avhengig av å fjerne klimagasser som karbonmonoksid fra atmosfæren for å motvirke utslipp fra kraftverk og biler.

Denne teknikken har allerede blitt forsøkt i liten skala. I fjor forsøkte en amerikansk gründer ved navn Russ George å lage en algeblomst som teoretisk sett ville suge CO2 ut av atmosfæren ved å dumpe jernfyllinger i Stillehavet. I likhet med gjødsel for planter, ga filene viktige næringsstoffer til alger og førte til dannelsen av en stor blomstring.

Effektiviteten av denne metoden er fremdeles uklar. Hvis algen dør og synker til havbunnen, blir CO2 de absorberer effektivt fjernet. Men hvis fisk spiser algene før de kan synke, vil stoffskiftet slippe ut gassene tilbake til atmosfæren, og dermed oppheve eventuelle miljøgevinster. Mange forskere antar at sistnevnte er det mer sannsynlige resultatet, og derfor har det vitenskapelige samfunnet for det meste fordømt Georges eksperiment.

Når det gjelder hvorfor CIA er involvert i prosjekter som prøver å endre klimaet på jorden, sa en talsperson til Mother Jones,  “Det er naturlig at Byrået ville arbeide med forskere for å bedre forstå fenomenet og dets implikasjoner for nasjonal sikkerhet. “

https://ufdc.ufl.edu/AA00025909/00001?fbclid=IwAR34gU5blX2kl58W0MxCoYIoYABetixxdRNDOfi7hiAm3R2JdOgVoNlH81U

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.