Globalistenes omstart av verden og deres planer for oss.

Koronakrisen er utløseren for et globalt kupp av monumentale proporsjoner. Det er begynnelsen på en ny æra, med en ny internasjonal økonomisk orden som risikerer å ødelegge menneskers friheter fullstendig. Tyrannene har nå tatt over for å tvinge oss inn i en “klimasmart” og “sunn” verden gjennom World Economic Forums nye teknototalitære veikart – The Great . Det skriver Jacob Nordangård i Pharos Foundation.PUBLISERT 29. AUGUST 2020Foto: Remy Steinegger. Lisens: CC BY-SA 2.0, Wikimedia CommonsKlaus Schwab, grunnlegger og styreleder for

På den 13 juni 2019 , Klaus Schwab , president i World Economic Forum og FNs generalsekretær António Guterres, signert en partnerskaps mellom de to organisasjonene. Dette ble gjort uten direkte medieoppmerksomhet til tross for de enorme implikasjonene dette har for menneskeheten. I det store og hele betyr dette at makten over livene våre med blyantslag er overført til de globale selskapene og deres eiere.

Avtalen inkluderer seks fokusområder:

  1. Finansiering av FNs agenda 2030
  2. Klima forandringer
  3. Helse
  4. Digitalt samarbeid
  5. Likestilling og kvinnelig frigjøring
  6. Utdanning og kompetanseheving.

Målet med partnerskapet er å akselerere FNs bærekraftsagenda og de 17 globale målene.

Å møte bærekraftige utviklingsmål er viktig for menneskehetens fremtid. World Economic Forum er forpliktet til å støtte denne innsatsen, og samarbeide med FN for å bygge en mer velstående og rettferdig fremtid, ”- Klaus Schwab

Avtalen sier også at World Economic Forums fjerde industrielle revolusjon er en viktig komponent i gjennomføringen av agendaen. Digitalisering blir sett på som nøkkelen.

Noen få måneder senere, under Davos-møtet i januar 2020, ble dette veldig tydelig gjennom lanseringen av Unlocking Technology for the Global Goals report (utarbeidet av PWC og som jeg gjennomgikk i detalj i mitt innlegg World Economic Forums digitale panoptikon ). Dette betyr at verdens teknologigiganter (som er en del av World Economic Forums arbeidsgrupper) vil løse verdens problemer gjennom bruk av AI, satellitter, robotikk, droner og Internet of Things, og med syntetisk mat på menyen.

Corona Crisis - Covid 19-virus.  Foto: Gerd Altmann
Corona Crisis – Covid 19 Foto: Gerd Altmann. Lisens: Pixabay.com

Coronavirus som en triggerhendelse

Verdens helseorganisasjon erklærte Covid-19 som en pandemi 11. mars og åpnet et mulighetsvindu for World Economic Forum for raskt å implementere sin nye verdensorden. Alt var veldig nøye forberedt.

Allerede i 2006 hadde WEFs første rapport om globale risikoer diskutert hvilke tiltak som måtte iverksettes i tilfelle en pandemi (noen av anbefalingene ble testet i forbindelse med Svineinfluensa 2009). Etter det fortsatte arbeidsgruppene med å sy nettet sitt. I 2010 publiserte Rockefeller Foundation Scenarios for the Future of Technology and International Development der scenariet om en fremtidig nedleggelse ble beskrevet nesten profetisk.

“Først fikk forestillingen om en mer kontrollert verden bred aksept og godkjenning. Innbyggere ga villig opp noe av sin suverenitet – og deres privatliv – til mer paternalistiske stater i bytte for større sikkerhet og stabilitet. Innbyggerne var mer tolerante og til og med ivrige. , for retning opp og ned, og nasjonale ledere hadde større spillerom til å innføre orden på de måter de så passende. ” – Rockefeller Foundation

Ett år før viruset begynte å ramme verden, ga World Economic Forum deretter ut rapporten Outbreak Readiness and Business Impact – Protecting Lives and Livelihoods . De omfattende forberedelsene begynte å bli fullført. I oktober 2019 ble det holdt en generalprøve gjennom øvelsen 201 (hvor interessenter som World Economic Forum, Bill & Melinda Gates Foundation og Johns Hopkins University deltok).

En detaljert gjennomgang er gjort i innlegget mitt The Corona Crisis and the Technocratic Agenda så vel som i Rockefeller og Bill Gates – monopolkapitalister med pandemier som forretningskonsept .

The Great Reset

Etter noen måneder med ekstreme tiltak der samfunn ble lagt ned og autoritære kontrollregler ble introdusert samtidig over hele verden, dukket Klaus Schwab og António Guterres (sammen med blant andre prins Charles) opp den tredje juni og tilbød en løsning på alle problemer – The Great Reset . Schwab erklærte at:

“COVID-19-krisen har vist oss at våre gamle systemer ikke er tilpasset det 21. århundre. Den har avslørt en grunnleggende mangel på sosial samhørighet, rettferdighet, inkludering og likhet. Nå har det historiske øyeblikket kommet, ikke bare i kampen mot det. ekte virus, uten også å omforme systemet i henhold til behovene som oppstod i Coronans arv. Vi har et valg å være passiv, noe som vil føre til at mange av trendene vi ser i dag blir styrket. Polarisering, nasjonalisme, rasisme og til slutt en økende sosial uro med konflikter. Men vi har et annet valg, vi kan bygge en ny sosial kontrakt, som spesielt integrerer neste generasjon, vi kan endre atferd for å være i harmoni med naturen igjen, og vi kan sikre at teknologien til den fjerde industrielle revolusjonen på den beste måten pleide å gi oss et bedre liv. “

Covid-19 The Great Reset
Covid-19 The Great Reset

9. juli 2020 ga World Economic Forum ut boka COVID-19: The Great Reset der tanker ble utviklet av Schwab og medforfatter Thierry Malleret (leder av World Economic Forums Global Risk Network). Hensikten med boka er å skape en forståelse av fremtiden som venter og er delt inn i tre hovedkapitler.

  • Macro Reset – som analyserer innvirkningen på økonomi, samfunn, geopolitikk, miljø og teknologi.
  • Micro Reset – som analyserer for bransjer og selskaper.
  • Individuell tilbakestilling – som diskuterer konsekvenser på individnivå.

I følge forfatterne står vi overfor et valg av vei: Én vei vil ta oss til en bedre verden: mer inkluderende, mer likeverdig og respektfull av Moder Jord. Den andre veien tar oss til en verden som minner om den vi har igjen – men verre og med stadig tilbakevendende ubehagelige overraskelser. De truer dermed med å trakassere oss til vi gir etter og aksepterer deres tekno-utopiske visjon for verden.

Geopolitisk tilbakestilling

Covid-19 har minnet verden om at de største problemene er globale i naturen (klima, pandemier, terrorisme, internasjonal handel). Globale organisasjoner har imidlertid ikke vært tilstrekkelig utstyrt og mangler effektivt lederskap. Ifølge forfatterne har det nåværende systemet ikke vært i stand til å takle koronakrisen, men har i stedet vært preget av ukoordinerte nasjonale tiltak. Ifølge forfatterne viser dette behovet for mer effektiv og koordinert ledelse og at nasjonalisme bare fører oss på villspor.

“Derfor er bekymringen at vi, uten passende global styring, vil bli lammet i våre forsøk på å takle og svare på globale utfordringer.”

Dette har vært spesielt tydelig i Afrika, Latin-Amerika og Asia, der nasjoner til og med risikerer å kollapse fra presset fra krisen.

“Enhver låsing eller helsekrise forårsaket av coronavirus kan raskt skape utbredt desperasjon og uorden, potensielt utløse massiv uro med globale knock-out-effekter.”

Vold, sult, arbeidsledighet og kaos kommer på plass. Hungersnød med bibelske proporsjoner kan forekomme. Dette risikerer å skape en ny bølge av massemigrasjon som ligner den som fant sted i 2015-2016.

Verden vil bli et farligere og fattigere sted hvis vi ikke oppretter globale institusjoner, ifølge Schwab og Malleret. Uten disse kan ikke verdensøkonomien startes på nytt. Det er ikke så vanskelig å anta at World Economic Forum gjerne bidrar med dette lederskapet, akkurat som deres partnerskap med FN indikerer. I de kommende årene ser det imidlertid ut til å bli veldig tøff. Det er kaoset som må gå foran ordren.

Tilbakestilling av miljø

Ifølge forfatterne viser både pandemier og / økosystemkollaps det komplekse samspillet mellom menneske og natur. De hevder at Covid-19 har gitt verden en smak av hva en fullverdig klimakrise og økosystemkollaps betyr for økonomien, geopolitikken, samfunnsspørsmål og teknologisk utvikling. Krisene deler også vanlige attributter som å være globale i omfang og kan bare løses gjennom global koordinering.

“Ved første øyekast ser pandemien og miljøet ut til å være fjernt beslektede fettere, men de er mye nærmere og mer sammenflettet enn vi tror.”

En forskjell er at pandemier krever umiddelbar handling der resultatene viser seg raskt mens klimaendringene ikke føles like signifikante og derfor ikke blir sett på som viktig å ta tak i. Under en pandemi samtykker flertallet i tvangsmidler mens de motsetter seg restriksjoner i deres livsvalg når det gjelder klimaendringer der vitenskapelig bevis kan settes i tvil.

Boken vedrører studier der pandemier som Covid-19 anses å være relatert til menneskets innvirkning på miljøet. Som vanlig er det vi mennesker som bærer skylden, og det er skuffende at utslipp av karbondioksid bare har redusert med 8% under nedleggelsen.

Konklusjonen er at det kreves en radikal endring i energisystemene og strukturelle endringer i våre forbruksvaner. Det er imidlertid tvilsomt at disse begrensningene gjelder for Schwab og hans venner i “Politburo”.

“Hvis vi i post-pandemien bestemmer oss for å gjenoppta livene våre som før (ved å kjøre de samme bilene, ved å varme opp hjemmene på samme måte og så videre), vil COVID-19-krisen ha gått til spille så langt når det gjelder klimapolitikk. “

Pandemien antas å dominere politikken i flere år og risikerer dermed å gjøre klimaarbeidet mindre viktig – COP26 ble for eksempel avlyst. Schwab (sammen med sine allierte) ønsker å unngå dette og ser i stedet hvordan Covid-19-krisen kan åpne for muligheter for å gjennomføre deres “bærekraftige” miljøpolitikk. I dette scenariet vil regjeringer og selskaper bli oppfordret til å “ta det riktige valget” ved at store deler av befolkningen utvikler en ny sosial samvittighet om at en annen livsstil er mulig. Dette er drevet av en vellykket designet aktivisme.

Prins Charles.  Overhead: World Economy Forum
Prins Charles. Overhead: World Economy Forum

Siden regjeringer kan være fristet til å gå tilbake til den gamle ordenen, vil fire nøkkelområder brukes til å styre utviklingen i “riktig” retning.

  1. Opplyst ledelse – Ledere som er i forkant av kampen mot klimaendringer (boken påpeker blant annet prins Charles).
  2. Risikobevissthet – Bevisstheten som COVID-19 har gitt oss om gjensidig avhengighet og konsekvensene av å ikke lytte til vitenskapelig ekspertise har økt bevisstheten.
  3. Atferdsmessige endringer – Pandemien har tvunget oss til å endre våre reise- og forbruksmønstre og dermed tatt i bruk en “grønnere” livsstil.
  4. Aktivisme – Coronaviruset har inspirert til endring og skapt nye strategier for sosial aktivisme. Klimaforskere som har sett luftforurensning avta under nedleggelsen, vil doble presset på selskaper og investorer.

EU-kommisjonens massive Green Deal , med sin plan om å investere 1 billion euro som er rettet mot å redusere utslipp og innføre en sirkulær økonomi, regnes som det mest åpenbare eksemplet på hvordan myndighetene ikke lar Corona-krisen gå til spille.

Teknologisk tilbakestilling

“… Pandemien vil øke innovasjonen enda mer, og katalysere teknologiske endringer som allerede er i gang og” turboladere “enhver digital virksomhet eller den digitale dimensjonen til enhver bedrift.”

Ifølge forfatterne har Corona-krisen betydd at digital utvikling på en måned har tatt et skritt som ellers ville tatt opptil to år . Alt har stort sett blitt flyttet på nettet. Teknologiselskapene er vinnerne, og overskuddet har vært enormt under krisen, mens alle forretningsideer basert på personlige møter (som kultursektoren og restauranter) er taperne. Dette er noe som ifølge Schwab og Malleret i stor grad vil forbli. Koronakrisen har hatt en varig innvirkning på arbeid, utdanning, handel, medisin og underholdning. I tillegg har det betydd en stor invasjon av personvernet vårt.

“Vi vil se hvordan kontaktsporing har en uovertruffen kapasitet og et nærmest essensielt sted i rustningen som trengs for å bekjempe COVID-19, samtidig som vi blir posisjonert for å bli en muliggjørende for masseovervåking.”

Dette har også fått regjeringer over hele verden til å forlate prosessen med lange undersøkelser for å regulere ny teknologi. I stedet er alle hemninger frigitt.

Les mer i NewsVoice om 5G

Ifølge forfatterne kan midlertidige regler som er lagt til under krisen også fortsette. Det handler også om sosial distansering. Samfunn vil legge vekt på omstilling av arbeidsplasser for å minimere menneskelig kontakt. For ansatte i hotell-, restaurant- og utdanningssektoren ser fremtiden dermed dyster ut. Forfatterne ser for seg massiv automatisering for å håndtere hygiene og renslighet, som igjen vil akselerere den digitale transformasjonen. Imidlertid forventes den innenlandske produksjonen å øke på grunn av robotisering.

“Fra begynnelsen av lockdowns ble det tydelig at roboter og AI var et naturlig alternativ når menneskelig arbeid ikke var tilgjengelig.”

Men dette har en pris . Dette gjør folk overflødige, og det er klart at enklere jobber er i fare. Det hele gir en kald og dypt anti-menneskelig ettersmak, men det blir verre. I følge forfatterne har nedstengningene en høy økonomisk pris, noe som betyr at det er behov for andre metoder.

Dette åpner for permanente teknologiske løsninger som kontaktsporing der alle bevegelsene våre må kunne spores (spores) og analyseres (spores) for å kunne karantene de smittede.

“En sporingsapp får innsikt i sanntid ved for eksempel å bestemme en persons nåværende plassering gjennom geodata via GPS-koordinater eller radiosignaler.”

Social Distancing-apper
Social Distancing-apper

Det handler om å holde oss atskilt for enhver pris, men også om å studere alle aktivitetene våre tilbake i tid . Flere land, som Sør-Korea, og Hong Kong, brukte påtrengende og overbevisende sporingsmetoder i sanntid under pandemien. I Hong Kong ble elektroniske armbånd brukt, mens andre land brukte mobilapper for å holde rede på infiserte mennesker som ikke sluttet. Singapores TraceTogether-app, som advarer smittede om de kommer innen en radius på to meter og deretter sender data til Helsedepartementet, blir sett på som en mulig midtvei av forfatterne. Forfatterne peker også på problemene som oppstår hvis disse overvåkingssystemene er basert på frivillighet:

“Ingen frivillig app for sporing av kontrakter vil fungere hvis folk ikke er villige til å gi sine egne personlige data til det statlige organet som overvåker systemet, hvis noen enkeltpersoner nekter å laste ned appen (og derfor holder informasjon om en mulig infeksjon, bevegelser og kontakter ), vil alle bli påvirket. “

Felles standarder for kontaktsporing kan vedtas i lys av de forskjellige systemene (spesielt EU er utpekt).

Schwab og Malleret skriver at kontaktsporing muliggjør “tidlig intervensjon” mot “super-spredte miljøer” som familiesammenkomster. Det er ikke vanskelig å se at sporing lett kan brukes mot alle som er imot dette djevelske systemet. Vi mennesker er smitte i øynene til disse tyrannene.

De beskriver hvordan selskaper over hele verden (i forbindelse med at land begynner å åpne opp) har begynt å innføre digital overvåking av sine ansatte for ikke å risikere at nye infeksjoner dukker opp. Dette strider selvfølgelig mot alle etiske regler og menneskerettigheter. Forfatterne påpeker også at når systemene er på plass, er det heller ikke veldig sannsynlig at de blir fjernet (selv om infeksjonsfaren ville forsvinne).

Ansiktsgjenkjenning.  Lisens: Shutterstock.com
Ansiktsgjenkjenning. Lisens: Shutterstock.com

Forfatterne skriver at en rekke analytikere, beslutningstakere og sikkerhetstjenestemenn spår at dette vil gi opphav til en dystopisk fremtid. Boken gir en klar advarsel om at en global teknototalitær overvåkingsstat bygges med Coronan som en unnskyldning.

Det er imidlertid ingen tvil om at forfatterne anser fordelene for å oppveie ulempene (noe som også er tydelig i Schwabs to bøker om den fjerde industrielle revolusjonen).

“Det er sant at personlig helse i den post-pandemiske tiden vil bli en mye større prioritet for samfunnet, og det er grunnen til at geniet med teknisk overvåking ikke vil bli satt i flasken.”

Schwab og Malleret avslutter kapitlet med å påpeke at “herskerne og vi selv kan kontrollere og utnytte fordelene med teknologi uten å ofre våre individuelle og kollektive verdier og friheter”. Schwab, som har en sentral rolle i å skape og fremme det tyranniske overvåkingssystemet, overlater dermed ansvaret til resten av oss.

Micro Reset

Ifølge forfatterne gjelder det gründere at det nå ikke er noe tilbake til systemet som eksisterte før. Covid-19 har endret alt.

“Når de blir konfrontert med det, kan noen bransjeledere og toppledere være fristet til å likestille tilbakestilling med omstart, håper å gå tilbake til det gamle og gjenopprette det som fungerte tidligere: tradisjoner, testede prosedyrer og kjente måter å gjøre ting på – kort sagt. , en retur til virksomheten som vanlig. Dette vil ikke skje fordi det ikke kan skje. For det meste virksomheten som vanlig fra (eller i det minste ble smittet av) COVID-19. “

Det som ifølge Schwab og Malleret nå gjelder, er:

  1. Fjernarbeid
  2. Virtuelle møter
  3. Mer effektive beslutningsprosesser
  4. Akselerasjon av digitalisering og digitale løsninger

Bedriftene som ikke følger tyrannernes anbefalinger for en total digital transformasjon, vil finne det vanskelig å overleve. Vinnerne er store e-handelsselskaper og streamingtjenester som Alibaba, Amazon, Netflix og Zoom. For eksempel skal Amazon-sjef Jeff Bezos ‘allerede astronomiske formue ha økt med 60% under krisen. Handelen har på kort tid blitt overtatt av noen få monopolistiske parasitter. Det samme gjelder videokonferanseselskapet Zoom. Stigningen våren 2020 er eksepsjonell. Stort sett alt er spådd å flytte til cyberspace. I 2019 fant 1 prosent av konsultasjonene med leger online i England. Under Corona-krisen har den vært på 100%. E-handel forventes også å vokse når kunder blir tvunget på nettet. Big Tech og helseindustrien er vinnerne.

“Spesielt tre bransjer vil blomstre (samlet) i tiden etter pandemien: big tech, helse og velvære.”

I post-corona-tiden forventes regjeringer også å få større kontroll over entreprenørskap. Stimuleringspakker har betingelser for hvordan virksomheten drives. I følge forfatterne kommer interessentkapitalisme med miljø, sosial og eierstyring (ESG). Dette betyr at bedrifter må ta sitt samfunnsansvar og investere “bærekraftig”. Gjennom aktivisme fra frivillige organisasjoner som Greenpeace, må selskaper presses til å ta det riktige valget. Dette minner veldig om Pieter Winsemius ‘ formel for bærekraft for store virksomheter som er beskrevet i boken A Thousand Shades of Green: bærekraftige strategier for konkurransefortrinn og Trilateral Commission's rapport Beyond Interdependence (som jeg refererer til i min avhandling) .

Bekymringer for Trump

Individuell tilbakestilling og mental tortur

I det siste kapittelet går forfatterne gjennom de individuelle konsekvensene av pandemien . De skriver at i motsetning til andre katastrofer som jordskjelv og flom, som skaper sympati og bringer mennesker nærmere hverandre, har pandemien hatt motsatt effekt. Det har vært ødeleggende for oss mennesker. Pandemien er en langvarig prosess som kombinerer en sterk for å dø med en usikkerhet om når faren er over. Pandemien kan komme tilbake hele tiden. Det har også blitt ledsaget av autoritære og uberegnelige handlinger fra myndighetene. Dette resulterer i angst.

Pandemien gir også opphav til egoistiske handlinger fordi alle rundt blir oppfattet som en potensiell bærer. Vi hjelper ikke andre på grunn av frykten for døden. Det skaper også skyld og skam.

Det er umulig å handle “riktig”. Dette gjenspeiles også i makroskalaen gjennom land som lukket sine grenser og sterkt begrenset reise. Disse tiltakene har også gitt opphav til rasisme og utløser patriotisme og nasjonalisme. Forfatterne ser på dette som en “giftig blanding”.

“Mennesker er iboende sosiale vesener. Ledsager og sosiale interaksjoner er en viktig komponent i vår menneskelighet. Hvis vi blir fratatt dem, finner vi våre liv opp ned. Sosiale relasjoner er i betydelig grad utslettet av inneslutningstiltak og fysisk og sosial distansering, og i tilfelle COVID-19-sperrer, skjedde dette i en tid med økt angst når vi trengte dem mest. “

Forfatterne viser hvilken bevissthet katastrofemakerne har om de psykologiske effektene som sosial isolasjon betyr for mennesker. Vi har ikke vært i stand til å søke støtte fra venner og familie på samme måte. Vi har blitt fratatt nærheten vi trenger for å fungere. Det blir som en langvarig tortur der vi sakte brytes ned.

Dette betyr at psykiske lidelser har økt dramatisk i løpet av året. De påpeker at:

  1. Personer med tidligere psykiske problemer vil få verre angstanfall.
  2. Sosial distansering vil øke de psykiske problemene selv etter at tiltakene er trukket tilbake.
  3. Tap av inntekt og arbeidsplasser vil øke antall gjennom selvmord, overdoser og alkoholisme, etc.
  4. Vold i hjemmet vil øke under pandemien.
  5. “Sårbare” mennesker og barn, mottakere av omsorg, sosialt vanskeligstilte og funksjonshemmede, vil ha økt psykisk sykdom.

Forfatterne påpeker at dette vil gjenspeiles i behovet for psykisk helsevern i årene som kommer for å takle traumet . Området vil således bli prioritert høyt for beslutningstakere i etterkant av koronakrisen.

Dette viser hvor kalde og hensynsløse disse tyrannene er. De vet godt hva de har forårsaket. Dette er effekten de ser etter, og som får oss til å ta det “riktige” valget. Som en saueflokk må vi drives inn i deres teknologiske diktatur.

Kapittelet om entreprenørskap presenterer hvordan fremtidig omsorg vil ta form:

“Som for alle andre bransjer, vil digital spille en viktig rolle i å forme fremtiden for velvære. Kombinasjonen av AI, IoT og sensorer og bærbar teknologi vil gi ny innsikt i personlig velvære. De vil overvåke hvordan vi er og føler , og vil gradvis utvide grensene mellom offentlige helsesystemer og personaliserte helseskapingssystemer … “

Teknologi må også kunne måle karbonavtrykket vårt, vår innvirkning på biologisk mangfold og toksisiteten til alt vi legger i oss! Teknokratenes behov for kontroll virker umettelig.

Ifølge forfatterne har pandemien også gitt oss tid til å reflektere over hva vi verdsetter i livet, tiden isolert gir innsikt i vår tidligere uholdbare livsstil som har neglisjert . I følge Schwab kan dette nå korrigeres:

“Pandemien gir oss denne sjansen:” det representerer et sjeldent, men smalt mulighetsvindu for å reflektere, tenke om og tilbakestille verden vår. “”

Konklusjonene diskuterer den noe overraskende dødstallet av pandemien. Det påpekes at innen utgangen av juni hadde Covid-19 bare drept 0,006% av verdens befolkning.

Det bør være relatert til svartedauden (30-40% av befolkningen) og den spanske influensa (2,7%) av befolkningen. Coronas dødstall er dermed ikke direkte noe som rettferdiggjør en total nedleggelse av verden.

Vi har betalt og må betale en høy pris for noe som er overdrevet utover alle proporsjoner, og som har blitt brukt som en utløser for å innføre en ny teknototalitær orden.

Tyrannene har operert i henhold til prinsippet “kriser åpner forretningsmuligheter” og har vært i stand til å effektivt utnytte lidelsen de har forårsaket oss mennesker.

De truer oss også med å komme tilbake med deres terror hvis vi ikke aksepterer planene deres om å kontrollere og regulere livene våre i detalj. Dette er rent mafiaorienterte metoder. Ingen av oss har valgt Schwab og hans venner i milliardærklubben for å diktere våre liv. Det er på høy tid å deponere tyrannene. Deres rettmessige sted er bak stolpene.

Tekst: Jacob Nordangård | Pharos.org


I slekt


Relaterte artikler:

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.