Et avtaleforslag som faller på sin egen urimelighet. Og dette skal Aremarks politikere ta stilling til? Dette er ikke verdt papiret det er skrevet på.

Nei til vindkraft i Halden og Aremark

Offentlig gruppe ·492 medlemmer 02. juni 2012

Aremark kommunefår rett til å kjøpe seg inn med opptil 20 prosent i selskapet. Dessuten forplikter selskapet seg til, om ønskelig, å forskuttere inntil halvannet års eiendomsskatt til Aremark. Skulle eiendomsskatten på verker og bruk falle bort, slik blant andre NHO har tatt til orde for, er Kjølen Vindpark AS innstilt på å inngå en bindende avtale med kommunen om å skyte inn et tilsvarende beløp. Forutsatt at kommunens inntektstap ikke blir kompensert gjennom særskatter/-avgifter eller statlige/kommunale overføringer eller ordninger.I erklæringen skriver selskapet at man forventer mellom 6-8 arbeidsplasser i Aremark knyttet direkte til driften av vindparken, og de ønsker å bidra til å bygge opp et kompetansemiljø rundt driften.

Det er naturlig og ønskelig at dette legges til Aremark, og prosjektselskapet Kjølen Vindpark AS vil også få adresse i Aremark kommune.

Kommentar: Det har tidligere vært sagt at det IKKE vil bli etablert arbeidsplasser i Aremark i forbindelse med Vindmølleparken. Styringen vil foregå fra en styringssentral med beliggenhet utenfor Aremark.(Dette er det kjøper som bestemmer og ikke Kjølen Vindpark).

Hva slags kompetansesenter er det her snakk om? Dette er jo bare tøv. Hvem er interessert i å etablere et kompetansesenter relatert til vindkraft utenfor allfarvei? Utopi! 

Kan  Kjølen Vindpark inngå avtaler siden de skal selge prosjektet? Hva om kjøper går konkurs eller ikke kan levere den produksjon som er antatt? Her er mange uavklarte momenter som man pr idag ikke kan gi garantier for. Hele avtalen er hypotetisk. Hvem er det som sitter igjen med regninga og et totalt ødelagt naturområde? Tilslutt er det vi skattebetaler som må betale “galskapen” som våre politikere har begitt seg utpå. Denne avtalen har ikke kommunens politikere evnen til å behandle og å komme helskinnet fra. Noen må ta tak å få stoppet dette! 

Nei til vindkraft i Halden og Aremark

Offentlig gruppe ·492 medlemmer

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.