Frimureri: Et Avslørende Blikk På Den Åndelige Siden

3. Mai 2021

av Carl Teichrib

Er frimureriet bare et gunstig og godartet , et sted for selvforbedring og gode gjerninger? Eller overfører håndverket en religiøst orientert mening?

frimureri et avslørende blikk på den åndelige siden

To synspunkter er foran oss. På den ene siden sies logen å “gjøre gode menn bedre”, der medlemmet deltar i et stort moralstykke.

På den andre presenteres den som en universell skole for åndelig opplysning – en guddommelig reise, den mystiske søken etter perfeksjon.

Så sier Herren, Israels konge, og hans forløser, hærskarenes Herre; Jeg er den første, og jeg er den siste; og ved siden av meg er det ingen Gud … Er det en Gud ved siden av meg? ja, det er ingen Gud; Jeg kjenner ikke noen. (Jesaja 44: 6,8)

Jesus sa til ham: Jeg er veien, sannheten og livet; ingen kommer til Faderen uten ved meg. (Johannes 14: 6)

Jeg er Alpha og Omega, begynnelsen og slutten, den første og den siste. – Jesus (Åpenbaringen 22:13)

Advarselklokker hørtes i hodet mitt. Hva er du blitt beskyldt for? Innstillingen var enkel; en nesten tom restaurant i en søvnig prærieby med to respekterte medlemmer av samfunnet over bordet.

Jeg visste hva de ønsket: mitt engasjement i en lokal organisasjon, for jeg hadde blitt kontaktet flere ganger om å bli med. Som en energisk ung mann i midten av 20-årene og veldig involvert i samfunnet, var jeg en perfekt kandidat … så ble jeg fortalt.

I likhet med andre samtaler var det tydelig at middagsvertene prøvde å forklare noe uten å fortelle meg noe.

Nudge-nudge, wink-wink, men kommer aldri til poenget; det var en salgshøyde innhyllet i tvetydighet.

Det ville være gunstig for deg å bli med, ble jeg fortalt. Vi gjør gode menn bedre, ble jeg lovet.

De vokste på om en arv, å gjøre godt arbeid og ha en følelse av kameratskap, og viktigheten av regelmessige møter. Og alt fant sted i “bygningen uten vinduer.”

Flere møter? Mellom familie, kirke og en rekke aktiviteter knyttet til arbeidsplassen min var livet mitt travelt nok uten å legge til flere.

Likevel trodde disse mennene at det ville være viktig for meg å bli frimurer. Så jeg lyttet til gjentatte ikke-forklaringer og kastet inn hvor jeg kunne.

“Er gruppen din politisk?” Spurte jeg og visste svaret fra tidligere samtaler. Nei.

“Religiøs?” Nei.

“Ok, hva handler du da om?” Spørsmålet mitt var en åpen dør.

Stoler skiftet mens de så på hverandre og deretter tilbake til meg. Stillheten var til å ta og føle på. Og så falt hammeren.

“Vi er ikke satanister.” Det ble sagt så saklig, som om det var et normalt svar når det var tapt for noe å si. Men for meg var det som om det hadde blitt skutt en lynbolt gjennom en tett tåke.

Hvor kom dette fra?

Tanken hadde aldri kommet i tankene mine, og det var ingenting jeg kunne korrelere denne uttalelsen til. Jeg var lamslått.

Forsøkte kollegaene mine å fjerne ryktene eller lindre frykten – men hva? Hvorfor si noe så opprørende?

I ettertid handlet de sannsynligvis forebyggende. Året var 1991, før publikum hadde tilgang til , og TV-dokumentarer om emnet var uhørt.

Hvis for rykter eksisterte, stammet det ikke fra informasjonsslagmarken vi opplever i dag.

Snarere ville mine styremedlemmer sannsynligvis sett på det som et utgangspunkt fra en kirkelig sammenheng. Dette var det de sannsynligvis prøvde å fjerne.

Tvinget av Satan-bomben for å finne ut hva logen handlet om, men ikke ønsket å være med, bestemte jeg meg for å få tak i deres ritualer og filosofiske tekster.

Bøker som undersøkte og kritiserte Logen hadde allerede blitt utgitt, men jeg visste ikke dette på den tiden. Det jeg visste var at det eksisterte en mengde intern litteratur.

Dermed startet en søken etter å samle logene og materialene.

Underveis snakket jeg med nåværende murere, undersøkte meg i samfunnsarkiv og studerte emnet.

Tolkninger

Frimureri har lenge blitt kalt et hemmelig samfunn. Men dette er en feilaktig navn. Riktig definert er et hemmelig samfunn en organisasjon som med vilje forblir ukjent for alle utenfor den lukkede gruppen.

Ikke slik med hytta. Dens eksistens og plasseringen av bygningene er offentlig kjent.

Dessuten har håndverkets interne hemmeligheter om anerkjennelse – dets grep, tegn og symboler – lenge blitt sirkulert offentlig.

På samme måte med sine rituelle tekster, konstitusjoner og skjermer, håndbøker og memoriseringshjelpemidler, kommentarer, oppslagsverk, historieverk og rettsvitenskap og skrifter fra forskere og filosofer.

Foster Bailey, som var frimurerlærer og nasjonalsekretær for Theosophical Society, sa denne uttalelsen:

Det er lite som ikke er kjent i dag om frimurerarbeidet, og ingenting som ikke kan oppdages av noen som flittig søker det. [1]

Andre har sagt lignende ting.

Imidlertid kan hint om en dypere virkelighet – en åndelig interesse – ikke overses. Bernard E. Jones ‘frimurerveiledning og kompendium peker på religiøse grunnlag. [2]

Og Baileys bok, The Spirit of Masonry, er viet til den åndelige innsatsen som pulserer i håndverket. Andre har hevdet lignende forbindelser mellom religiøs filosofi og frimureri.

Denne åndelige foreningen er et stridspunkt i selve logen. Er det egentlig religiøst og åndelig, eller er det noe annet?

På forhånd må det bemerkes at murverk ikke har en autoritativ tekst som gir klarhet i måten mange religioner og noen ideologier gjør.

Ved å bruke religion som en sammenligning, har kristendommen det gamle og det nye testamentet, jødedommen Torah og Talmud, islam Koranen og hinduismen bygger på vedaene. Men en frimurerisk skriftlig autoritet eksisterer ikke.

Grand Lodge-konstitusjoner og monitorer gir et offisielt innblikk i logens arbeid, inkludert plikter og prinsipper og forklaringer – med referanser til “Universets store arkitekt” og Bibelen – men de mangler dypere analyse.

Hvor får mureren kunnskap om håndverkets betydning? Primært fra tre kilder: Grand Lodge-konstitusjoner og monitorer, frimurerfilosofenes skrifter og individets erfaringer innen logen. Personlig hentet fra sine egne observasjoner og studier, hevder mureren legitimt at hver mann tolker frimureriet på sin egen måte.

Her har vi et dilemma: Påstandene fra frimureriet er mange og forskjellige fra selve brorskapet.

Når det gjelder åndelighet, er det ofte to motstridende posisjoner:

A. Håndverket er bare et gunstig og godartet samfunn, et sted for gode gjerninger og selvforbedring. Det er et moralsk samfunn.

B. Gode gjerninger og moralske leksjoner er en del av opplevelsen, men håndverket har en dypere åndelig og religiøst orientert betydning.

Hvordan vil vi vite hva håndverket handler om hvis vi etter å ha hørt motsatte sider fra broderskapet, oppdager at alt er subjektivt?

Dette fører til en observasjon jeg har gjort når jeg diskuterer dette religiøs-åndelige identitetsproblemet med frimurere: Lokale murere og den synlige stemmen til logen, offentlige kunngjøringer og åpent distribuert litteratur, forkynner uunngåelig den første posisjonen – det er et moralsk og velvillig organ uten religiøs eller åndelig mening.

Motsatt er menn som har oppnådd betydelig vekst i organisasjonen, for eksempel en suveræn overkommanderende for det øverste råd, eller som er anerkjent som kjent filosofer eller historikere innen håndverket, raskere med å innrømme den andre posisjonen.

Da jeg kom tilbake til den subjektive karakteren av tolkningen, at den hviler på individuelle observasjoner og studier, ble jeg tvunget til å akseptere denne kjennelsen.

Jeg valgte derfor å tolke håndverket gjennom den andre gruppen og ikke den lokale mureren hvis erfaring har vært smalere.

Selv om erfaring spiller en viktig rolle i å forme vedkommendes forståelse av logen som individ, har den liten betydning for å tyde den bredere betydningen og hensikten med håndverket.

Manly P. Hall, uten tvil en av de viktigste frimurerteknerne i forrige århundre, anerkjente skillet innenfor frimureriet:

Faktisk er det faktisk blokker blant brødrene som vil skille murverk fra både filosofi og religion for enhver pris.

Hvis vi imidlertid søker i fremtredende murere, finner vi enstemmighet i synspunktet, nemlig at mur er et religiøst og filosofisk organ. [3]

For å oppdage det filosofiske og åndelige stoffet til frimureriet, må vi vende oss til stemmene som har formet det og som har investert sine liv i dets anvendelse.

– Med egne ord –

Religiøs Universalisme

Henry C. Clausen, Clausens kommentarer til moral og dogme (Supreme Council, 33 °, Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, Southern Jurisdiction, USA, 1974) –

[Den] den høyeste Gud har vært kjent med mange navn for mange menneskeraser. Sumererne, egypterne, mederne og perserne, de hebraiske kabalistene, druidene og nordmennene, brahmanerne, muslimene, buddhistene og de nordamerikanske indianerne trodde alle på Gud som den høyeste hersker og skaper av universet.

Denne troen, holdt av de tidligste klanene til operativ murverk for nesten seks tusen år siden, er den samme troen som moderne frimureri har i dag. (s.161)

Melvin M. Johnson, Universality of Freemasonry (The Masonic Service Association, 1957) –

Mur er ikke kristen; det er heller ikke mohammedansk eller jødisk eller å bli klassifisert etter navnet på noen annen sekt.

Kraften som har holdt den sammen, kjemikaliet som har forårsaket dens vekst, den sentrale læren som gjør den unik, er muligheten den gir menn i enhver tro, gjerne å knele sammen ved samme alter, hver i tilbedelse av den Gud han ærbødig, under det universelle navnet Great Architect of the Universe. (Framover)

[Når det gjelder religiøs universalisme] Således, og dermed ikke, kan vi gi verden generelt en felles base som hele sivilisert menneskehet kan forene seg på. (s.10)

Joseph Fort Newton, The Builders: A Story and Study of Masonry (The Torch Press, 1914/1916) –

Det er sant at mur ikke er en religion, men det er religion, en tilbedelse der alle gode menn kan forene seg, slik at hver kan dele alles tro. (s. 250-251)

Albert G. Mackey, A Text Book of Masonic Jurisprudence (Redding and Company, 1859) –

Murverk krever bare tro på universets høyeste arkitekt … Det forventes at murere bare er av den religionen der alle mennesker er enige, og overlater deres spesielle meninger til seg selv … den kristne og jøden, mohammedaneren og brahminen, har lov til å forenes rundt vårt felles alter, og mur blir i praksis så vel som i teorien universelt.

Sannheten er at murverk utvilsomt er en religiøs institusjon – dens religion er av den universelle typen som alle mennesker er enige om, og som, overlevert gjennom en lang rekke av tider, fra det gamle prestedømmet som først lærte det, omfavnet de store prinsippene av Guds eksistens og sjelens udødelighet. (s. 95-96)

Allen E. Roberts, The Craft and Its Symbols: Opening the Door to Masonic Symbolism (Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1974) –

Frimureriet kaller Gud “Universets store arkitekt.” Dette er frimurerens spesielle navn for Gud, fordi han er universell. Han tilhører alle menn uavhengig av deres religiøse overtalelse. Alle vise menn anerkjenner hans autoritet.

I sine private hengivenheter vil en murere be til Jehova, Mohammed, Allah, Jesus eller den guddommen han selv velger.

I en frimurerloge vil imidlertid mureren finne navnet på sin guddom innenfor den store arkitekten i universet. (s.6)

Albert Pike, Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry (The Supreme Council of the Southern Jurisdiction, AASR USA, 1871/1944) –

Den hellige bibelen, firkanten og kompassene er ikke bare utformet som murens store lys, men de kalles også teknisk logens møbler …

Bibelen er en uunnværlig del av møblene til en kristen lodge, bare fordi den er den hellige boken i den kristne religionen.

Den hebraiske pentateuken i en hebraisk hytte, og koranen i en mohammedansk, hører hjemme på alteret; og en av disse, og torget og kompasset, riktig forstått, er de store lysene som en murere må gå og jobbe med. (s.11)

Murverk, som har kristne, hebreere, muslimer, brahminer, tilhengerne av Confucius og Zoroaster, som har alter, kan samles som brødre og forene seg i bønn til den ene Gud som er over alle Baalimene. (s. 226)

[Murverk] ærbødiggjør alle de store reformatorene.

Den ser i Moses, jødens lovgiver, i Confucius og Zoroaster, i Jesus fra Nasaret og i den arabiske ikonoklasten, store lærere i moral og fremtredende reformatorer, om ikke mer: og lar enhver bror i ordenen tildele hver slik høyere og til og med guddommelige karakter som hans trosbekjennelse og sannhet krever.

Dermed mister mur ingen sannhet og lærer vantro i ingen trosbekjennelse, bortsett fra så langt slik trosbekjennelse kan senke sitt høye estimat av guddommen. (s. 525)

Manly P. Hall, The Lost Keys of Freemasonry (Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1923/1954). Merk: Hall skrev dette før han ble murer. Etter at han begynte, steg Hall opp for å bli en anerkjent autoritet innen håndverket –

Ingen sann Mason er trosbekjent. Han innser med sin guddommelige belysning at hans religion som murere må være universell: Kristus, Buddha eller Mohammed, navnet betyr lite, for han anerkjenner bare lyset og ikke bæreren.

Han tilber ved hvert helligdom, bukker seg for hvert alter, enten det er i tempel, moske eller katedral, og innser med sin sannere forståelse av enheten til all åndelig sannhet … Ingen sann murere kan være smal, for hans hytte er det guddommelige uttrykket for all bredhet. (s.65)

Foster Bailey, The Spirit of Freemasonry (Lucis Trust, 1957/1996) –

“Er det ikke mulig fra en kontemplasjon av denne siden av frimurerens lære at den kan gi alt som er nødvendig for formuleringen av en universell religion?

”Måtte det ikke være sant, som sagt, at hvis alle religioner og Skrifter ble utslettet og bare murverk var igjen i verden, kunne vi fortsatt gjenopprette den store frelsesplanen? Seriøst bør alle sanne murere vurdere poenget …

“Studien av denne stillingen vil avsløre for enhver oppriktig murere at hvis murverk noen gang skal oppnå dette idealet, vil det være umulig for ham å være mot noen mann eller noen religion. Han vil være for alle sanne søkere og lys, uansett hva deres rase eller trosretning er. ” (s.109)

Åndelige Applikasjoner

Allen E. Roberts, The Craft and Its Symbols: Opening the Door to Masonic Symbolism (Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1974)

[Når det gjelder inngått lærlinggrad] Du har gått inn i en ny verden. Symbolsk og åndelig har du blitt gjenfødt. Dette startet i det øyeblikket du var forberedt på å bli frimurer. (s.3)

WL Wilmshurst, Betydningen av murverk (Gramercy Books, 1980) –

Seremonien i vår første grad er da en rask og omfattende skildring av inngangen til alle mennesker i det første fysiske livet og for det andre i det åndelige livet; og når vi gratulerer når et barn blir født til verden, så mottar vi også med akklamasjon kandidaten til murverk som symbolsk søker sin åndelige gjenfødelse. (s.35)

Henry C. Clausen, Emergence of the Mystical (Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, 1981) –

[S] vitenskap og religion vil bli sveiset inn i en samlet eksponent for en overordnet åndelig kraft … Temaet er i det vesentlige at åpenbaringene av østlig mystikk og oppdagelsene av moderne vitenskap støtter frimurerens og den skotske ritualens tro og lære. (s. xi)

Vitenskap og filosofi, spesielt når de er koblet gjennom mystikk, har ennå ikke erobret uvitenhet og overtro. Seier dukker imidlertid opp i horisonten.

Laboratorium og bibliotek, vitenskap og filosofi … fremragende teknikere og teologer forenes nå som talsmenn for menneskets unike kvalitet, hans udødelige sjel og stadig voksende sjel. ” (s.92)

Manly P. Hall, The Lost Keys of Freemasonry (Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1923/1954) –

Likevel, hvis de såkalte hemmelighetene til frimureriet ble ropt fra hustakene, ville broderskap være helt trygt; for visse åndelige kvaliteter er nødvendige før de virkelige frimurerhemmelighetene kan forstås av brødrene selv. (s.69)

Foster Bailey, The Spirit of Freemasonry (Lucis Trust, 1957/1996) –

Mur er et oppdrag. Ikke en materiell søken, men en åndelig søken, en mystisk søken. Ikke bare en individuell søken, selv om vi som enkeltpersoner prøver å lære og oppnå, men i utgangspunktet en gruppeoppdrag. (s. 122)

George H. Steinmetz, The Royal Arch: Its Hidden Meaning (Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1946) –

“Her er HOVEDHemmeligheten til Royal Arch Masonry, eller for den materien, ALT MUR. Det høyeste faktum angående menneskets vesen.

At det fysiske og mentale bare er fasene i hans evolusjon mot perfeksjon, at han i utgangspunktet og iboende er iboende og NØDVENDIG, hvis han faktisk er i skaperens bilde og likhet, NØYSTEN EN ÅNDELIG VÆRE! ” (s. 73, store bokstaver i original)

Hemmeligheten Til Menneskelig Oppstigning

WL Wilmshurst, Betydningen av murverk (Gramercy Books, 1980) –

[I] t er derfor tydelig at kandidaten fra klasse til klasse blir ledet fra en gammel til en helt ny livskvalitet.

Han begynner sin frimurerekarriere som det naturlige mennesket; han avslutter den med å bli gjennom dens disiplin, en regenerert, fullkommen mann.

For å oppnå denne transmutasjonen, denne metamorfosen av seg selv, læres han først å rense og undertrykke sin sensuelle natur; deretter å rense og utvikle sin mentale natur; og til slutt, ved full overgivelse av sitt gamle liv og å miste sjelen for å redde det, reiser han en mester, en rettferdig mann fullkommen, fra de . (s.46)

Dette – menneskets utvikling til supermann – var alltid formålet med de gamle mysteriene, og det virkelige formålet bak moderne murverk er ikke det sosiale og veldedige formålet som det blir så mye oppmerksomhet mot, men fremskyndelsen av den åndelige evolusjonen til dem. som ønsker å perfeksjonere sin egen natur og forvandle den til en mer gudlignende kvalitet.

Og dette er en klar vitenskap, en kongelig kunst. (s.47)

George H. Steinmetz, The Royal Arch: Its Hidden Meaning (Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1946) –

[W] når losjemesteren har fullført sin embedsperiode, blir plassen, symbolsk for den HELE MANN tatt fra ham, og han blir presentert juvelen til en tidligere mester, et kompass åpent for seksti grader, symbol på det PERFEKTE MANN.

Dette er plassert på en kvadrant for å understreke de tretti grader som han har gått fra den nitti graders rette vinkelen på firkanten til den seksti graders vinkelen til den likesidige trekanten, som kompassene bare er en erstatning for.

Det er symbolsk for hans ‘FØDELSE' på det åndelige planet. (s. 54-55, store bokstaver i original)

MANNEN ER BANNET TIL PERFEKSJON! Det er det i mennesket – hans innerste guddommelighet – som informerer ham om muligheten for å oppnå fullstendighet av å være og oppfordrer ham til å strebe etter den oppnåelsen. (s. 84, store bokstaver i original)

[Når det gjelder Royal Arch-symbolikken] Konstant, gjentatt påminnelse om at mennesket er guddommelig og at stedet å søke den guddommeligheten er INNEN SELV! (s. 123, store bokstaver i original)

Foster Bailey, The Spirit of Masonry (Lucis Trust, 1957/1996) –

Murverk er derfor ikke bare et moralsk system som innprenter den høyeste etikken gjennom hvilket resultat, hvis fulgt, den bevisste utfoldelsen av guddommelighet, men det er også en stor dramatisk presentasjon av fornyelse.

Den skildrer gjenopprettingen av menneskets skjulte guddommelighet og den bringer frem i lyset; det skildrer oppveksten av mennesket fra sitt fallne gods til himmelen, og det viser, gjennom hvilket det er lovfestet i logens arbeid, makten til å oppnå fullkommenhet skjult i hvert menneske. (s.105)

JD Buck, Mystic Masonry and the Greater Mysteries of Antiquity (Regan Publishing, 1925) –

Det er langt viktigere at menn skal streve for å bli kristne enn at de skal tro at Jesus var Kristus.

Hvis Kristus-staten kan oppnås av bare ett menneske under hele løpet av løpet, så er menneskets utvikling en farse og menneskelig perfeksjon en umulighet … Jesus er ikke mindre guddommelig fordi alle mennesker kan oppnå den samme guddommelige fullkommenhet. (s.62)

Manly P. Hall, The Lost Keys of Freemasonry (Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1923/1954) –

Mennesket er en gud i ferd, og som i de mystiske mytene om Egypt, blir han støpt på pottemakerhjulet.

Når hans lys skinner ut for å løfte og bevare alle ting, mottar han godhetens tredobbelte krone og slutter seg til den mengden av mesterens murere som i sine kapper av blått og gull søker å fjerne nattens mørke med det tredobbelte frimurerlogen. (s.92)

Bryting med spørsmålet om murverk, religion og åndelighet avslører to viktige punkter:

1] Den demonstrerer at hytta og dens lære representerer mye mer enn bare “å gjøre gode menn bedre”, og at denne uttalelsen er en type vindusdekning som skjuler det større åndelige bildet.

2] Det kristne mennesket, det vil si den personen som holder fast ved Jesus Kristus eksklusivitet og hans nåde og barmhjertighet – frelsesgaven ved tro og ikke ved gjerninger, “for at ethvert menneske skal skryte” – befinner seg i motsetning til hemmelighetsfull-åndelig lære av håndverket; at mennesket kan oppnå perfeksjon og oppnå guddommelighet gjennom logene (ritualer og grader).

Perfeksjon I Hytta

Bruken av ordet “perfeksjon” finnes i hele frimureriet. For eksempel, i den skotske ritualen, kalles de kombinerte gradene 4 til 14 “Lodge of Perfection”, og grad 5 er merket “Perfect Master.”

Henry C. Clausen, den tidligere suverene storsjefen for øverste råd (1969-1985), sørlig jurisdiksjon for den skotske riten, gir kommentarer til den femte graden.

Legg merke til sammenhengen mellom det vi skaper – hendene våre og det vi gjør – og den påfølgende oppnåelsen av udødelighet og vår høyeste åndelige opplysning:

“Innstillingen og den symbolske fargen for denne graden minner oss om at mens vi dør i synd, kan vi gjenopplive i dyd. Vi bør derfor alltid handle med hensyn til rettferdighet, rettferdighet, ærlighet og integritet og bekrefte vår faste tro på sjelens udødelighet.

“Dermed løfter vi symbolsk de avdøde fra kisten og plasserer ham ved det hellige alteret som en perfekt mester … Universet skapes kontinuerlig. Når vi deltar i prosessen, tar vi del av Skaperen – Guds guddommelige.

“Denne deltakelsen som medskaper er i seg selv en form for menneskets udødelighet uavhengig av om, som vi tror, ​​hans ånd overlever kroppen. Vi eksisterer og skaper. Å være større enn seg selv er menneskets skjebne, verdighet og storhet.

“Menneskets vilje til å tro på noe som er større enn meg selv er springbrettet som vi kan berøre det guddommelige fra. Snakk med troende menn. Les bøkene som forteller om åndelige prestasjoner.

“Meditér mens du ser på stjernene i første størrelsesorden. Da kan du også oppnå den avgjørende åndelige åpenbaringen som er den høyeste menneskelige utvikling. ” [4]

Når mureren går inn på det 14. nivået av Scottish Rite, Southern Jurisdiction, har han oppnådd graden Perfect Elu, eller Grand Elect Perfect og Sublime Mason i den kanadiske divisjonen. I denne grad forteller Clausen oss:

Vi presser videre mot den uoppnåelige, men likevel nærmer seg perfekte sannhet … Vår fremtidige velvære avhenger av hvordan vi presterer i dette livet. [5]

Albert Pike, som var suveræn overkommanderende for den sørlige jurisdiksjonen i 32 år, startende i 1859 og hadde en hånd med å skrive de skotske ritualritualene, gir litt filosofisk bakgrunn til den 14. graden:

[Murverk] er den universelle, evige, uforanderlige religionen, slik som Gud plantet den i hjertet av den universelle menneskeheten. Ingen trosbekjennelse har noen gang vært langvarig som ikke ble bygget på dette fundamentet.

Det er basen, og de er overbygningen … Ministrene til denne religionen er alle murere som forstår den og er viet til den; dens ofre til Gud er gode gjerninger, ofrene for de grunnleggende og urolige lidenskapene, ofringen av egeninteresse på menneskehetens alter og evig innsats for å oppnå all den moralske fullkommenhet som mennesket er i stand til. [6]

Mange andre tilfeller av perfeksjon dukker opp i familien til frimureresamfunn. I den egyptiske ritualen finner vi Rite of Perfect Initiates, i den irske grenen oppdager vi den perfekte irske mesteren, og i Noachites orden finner vi den perfekte preussiske.

I Rennes, Frankrike, eksisterte det en Lodge of Perfect Union, og i 1754 ble det opprettet en frimurerorientert lodge i College of Jesuits of Clermont, i Paris, kjent som Rite of Perfection.

I Tyskland var graden av perfeksjon den siste i den nå nedlagte Riten av Fessler.

Dessuten, da Adam Weishaupt dannet sin uavhengige kropp – kjent som Ordenen til Illuminati i Bayern – ble den først kalt perfeksjonistene. [7]

I dag har en rekke frimurerloger “perfeksjon” i navnet sitt. I Calgary, Alberta, finner du Perfection Lodge # 9.

Perfection Lodge # 75 ligger i New Westminster, Britisk Columbia. Perfeksjon Lodge nr. 11 i Jacksonville, Florida, og Perfection Lodge finner du i Framingham, Massachusetts.

Utover navnet på logene, snakker frimureresymbolikken til noe mer allestedsnærværende innen håndverket.

Her finnes symboler som er ment for å formidle perfeksjon og fullstendighet over hele frimurerlandskapet.

Et eksempel er den grove og perfekte Ashlar, en steinblokk som først er uferdig, og deretter, gjennom arbeidet med frimureriet, fremstår perfekt og klar til bruk.

Historikeren Albert Mackey beskriver det slik:

The Rough Ashlar, eller steinen i sin uhøflige og upolerte tilstand, som symbol for mennesket i sin naturlige tilstand – uvitende, ukultivert og ondskapsfull.

Men når utdannelsen har utøvd sin sunne innflytelse i å utvide hans intellekt, begrense hans lidenskaper og rense livet hans, blir han da representert av den perfekte Ashlar, som under arbeidernes dyktige hender har blitt glattet, kvadratert og montert for sin plass i bygningen. [8]

Den som ikke er frimurer er Rough Ashlar, men når han først kommer inn i logen og er formet av ritualene og utdannet i frimurerfilosofien, blir denne personen gjort ny og fullkommen i oppgaven med det som kalles det ”store arbeidet”.

Noen ganger er askeren avbildet som en enkelt stein som blir hugget eller meislet, men oftere er det to steiner side om side: det grove og det perfekte.

Masonic Trestle Board er også et symbol på perfeksjon. Allen E. Roberts forteller oss i The Craft and Its Symbols:

Trestle Board, brukt av mesterarbeideren til å tegne designene sine, er et symbol på perfeksjon.

Det er symbolsk et åndelig brett som en mann skal legge planene sine for å bygge sine ‘levende steiner' i et tempel til den store arkitekten i universet. [9]

Andre symboler som brukes i frimureriet har en betydning av perfeksjon, inkludert firkanten og kompasset, juvelen til York Rites fortidens mester, den likesidige trekanten, nivået og loddet, linjalen med 24 divisjoner og lamskinnsforkle brukt av alle menn av hytta. George H. Steinmetz minner frimurerens reisende:

All symbologi i frimureriet skildrer menneskets reise tilbake til sin tapte perfeksjon, er ment å hjelpe ham til å akselerere fremgangen ved å lære ham hvordan han raskere kan oppnå sitt formål. [10]

Så hva er denne “perfeksjonen” som Craft snakker så mye om? Det er forsøket gjennom gode gjerninger, ritualer og forpliktelser, og frimurerutdanning å bli åndelig perfeksjonert gjennom sitt eget arbeid.

Dette er åndelig alkymi: forsøket på å transformere ens åndelige ufullkommenhet gjennom vitenskapen om mystikk og dermed bli smidd som et nytt og fullkommen vesen.

Henry C. Clausen forklarer:

Hvis du følger den sanne stien til skotsk Rite-perfeksjon, med en urokkelig tro på en høyeste makt, vil du gå fra slaveriets mørke inn i det blendende, hellige lyset av frihet. [11]

Clausen fortsetter:

“The Scottish Rite lærer sine medlemmer hvordan de skal stave“ Gud ”med de rette blokkene. Det er virkelig den store relevansen av Scottish Rite Masonry i den moderne verden. Vi lærer våre innviede at det er tilgjengelig for menneskets sinn store åndelige krefter, vitale åndelige krefter.

“På samme måte kan vi i det skotske ritualet i vårt indre finne et tilflukt fra ytre distraksjoner og ondskap, akkurat som fred og ro blir funnet i øyet av en orkan. Der skinner solen og fugler flyr. Sett din lit til dine egne iboende evner.

“Buddha oppnådde sin egen opplysning og sa til sine etterfølgere:“ Vær en lampe for dine egne føtter; ikke søk utenfor deg selv. ” [12]

Chalmers I. Paton, i sin bok Freemasonry: Its Symbolism, Religious Nature and Law of Perfection, forteller oss at:

Frimureriet i seg selv er symbolsk for menneskehetens høyest mulige fullkommenhet, og til dette er dets store mål å bidra; med tanke på dette objektet er all læresetning innrammet. [1. 3]

JD Buck sa det slik:

Det er langt viktigere at menn skal streve for å bli kristne enn at de skal tro at Jesus var Kristus … Jesus er ikke mindre guddommelig fordi alle mennesker kan oppnå den samme guddommelige fullkommenhet. [14]

For den kristne vet vi gjennom Guds ord at vi ikke er i stand til å frelse eller fullføre oss selv:

“For alle har syndet og mangler Guds herlighet” (Romerne 3:23).

Videre forteller Salme 14 oss at det ikke er noen som gjør godt, at hele menneskeheten er sammen fordervet, og at alle har vendt seg bort fra Gud.

Forkynneren 7:20 forteller oss: “For det er ikke en rettferdig mann på jorden som gjør godt og ikke synder.”

Skriften informerer oss om at vi må være perfekte, men likevel at vi ikke er i stand til et så høyt mål.

I Matteus 5 finner vi standarden for fullkommenhet, Jesus Kristus, og forteller oss at vi også må være perfekte, “slik som din far, som er i himmelen, er fullkommen” (Matteus 5:48). Hvordan er dette mulig?

Hebreerne 10 informerer oss om at Jesus Kristus, som både yppersteprest og offerlam, fullførte denne oppgaven med å fullføre på våre vegne – å gjøre oss hellige for Gud:

“For ved et offer fullbyrdet han for alltid de hellige” (Hebreerne 10:14).

Tenk på de fantastiske ordene i Efeserne 2: 4-10:

Men Gud, som er rik på barmhjertighet, for sin store kjærlighet som han elsket oss, selv når vi var døde i synder, har vi levet opp sammen med Kristus, (av nåde er dere frelst;) og har oppreist oss sammen og gjort vi sitter sammen på himmelske steder i Kristus Jesus: for at han i tidene framover skulle vise sin nådes overordnede rikdom i sin godhet mot oss gjennom Kristus Jesus. For av nåde blir dere frelst ved tro; og det ikke av dere selv: det er Guds gave: ikke av gjerninger, for at ingen skal rose seg.

For vi er hans utførelse, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud før har bestemt at vi skal vandre i dem.

Tenk også over hvordan apostelen Paulus relaterer fullkommenhet og Jesus Kristus i sitt brev til filipperne.

Her erkjenner Paulus at hans frelser er den som fullfører, og at Paulus selv må fortsette løpet som en troende, vel vitende om at Kristus Jesus er han som fullfører alt.

Ikke som om jeg allerede hadde oppnådd, begge var allerede perfekte: men jeg følger etter, hvis jeg kan gripe det som jeg også blir grepet av Kristus Jesus for.

Brødre, jeg regner ikke meg selv for å ha grepet; men denne ene tingen gjør jeg, glemmer det som ligger bak, og strekker meg ut til det som er før, jeg presser mot merket for prisen for Guds høye kall i Kristus Jesus. (Filipperne 3: 12-14)

Når vi undersøker logen og utforsker dens mystiske søken etter å oppnå fullkommenhet, og kontrast til Jesu Kristi frelsende nåde, innser vi at en gaffel i veien ligger foran oss: Enten stoler du på Jesus Kristus som den som fullfører og fullfører, eller forsøk på å oppnå det umulige – perfeksjonere oss selv. For mureren må han perfeksjonere seg selv.

Mannen, som slutter seg til frimureriet under påskuddet om at ”vi gjør gode menn bedre”, plasserer seg selv i en vanskeligste posisjon der mennesket tilskrives å være Gud og derved i stand til å perfeksjonere seg selv gjennom sin egen innsats.

Vi har i virkeligheten et annet evangelium som utelukker korset og etterlater mennesket å søke etter sine egne enheter. Derfor kan sjelene til alle involverte bli ødelagt av en menneskelig metode som ikke kan redde.

Konklusjon

Selv om dette essayet bare er en introduksjon til det indre åndelige arbeidet med frimureriet, tror jeg det gir nok informasjon til å vise at Skriften strider mot ideene til logen og frimureriet, som søker mystisk perfeksjon gjennom egne verk, noe som gjør det til en aveny som leverer motsatsen til evangeliets budskap om Jesus Kristus.

Kilde: ForcingChange.org / sluttnoter:

1. Foster Bailey, The Spirit of Masonry (London, Storbritannia: Lucis Press, 1957/1996), s. 77.
2. Bernard E. Jones, frimurerens guide og kompendium (Cumberland House), s. 282.
3. Manly P. Hall, Lectures on Ancient Philosophy (Philosophical Research Society, 1929/1984), s. 434.
4. Henry C. Clausen, Clausens kommentarer til moral og dogme (Supreme Council, 33, Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, Southern Jurisdiction, USA, 1974), s. 24-26. Merk: side 25 er et fullsidesfargebilde, slik at teksten flyter fra side 24 til 26.
5. Ibid., S. 71.
6. Albert Pike, Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry (The Supreme Council, 33, Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, Southern Jurisdiction, USA, 1871/1944), s. 219.
7. For listen over “perfekte” ritualer og loger, se Albert G. Mackey, En Encyclopedia of Freemasonry, Volume II (The Masonic History Company, 1925), s. 554-555.
8. Albert Mackey, En Encyclopedia of Freemasonry, bind I, s. 81.
9. Allen E. Roberts, The Craft and Its Symbols: Opening the Door to Masonic Symbols (Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1974), s. 35.
10. George H. Steinmetz, The Royal Arch: Its Hidden Meaning (Macoy Publishing and Masonic Supply Company, 1946), s. 53.
11. Henry C. Clausen, Emergence of the Mystical (The Supreme Council, 33, Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, Southern Jurisdiction, USA, 1981), s. 82.
12. Ibid., S. 76-77.
13. Chalmers I. Paton, frimureri: dets symbolikk, religiøs natur og lov om perfeksjon (Reeves og Turner, 1873), s. 1.
14. JD Buck, Mystic Masonry and the Greater Mysteries of Antiquity (Regan Publishing, 1925), s. 62.

Game of Gods: The Temple of Man in the Age of Re-Enchantment , av Carl Teichrib, er en omfattende undersøkelse av den skiftende naturen i den vestlige , erstatningen av det jødisk-kristne rammeverket med et nytt, men likevel gammelt paradigme. Det er en reise inn i sprekker og sprekker i den store historien; en ekspedisjon i det ekspanderende riket av transformasjonsbevegelser og innflytelsesrike ideer – endringskrefter som skifter hvordan vi tenker, oppfører oss og forholder oss.

“Rettidig sannhet med feilfri dokumentert forskning, enestående omfang og innsikt.” – Debra Rae, forfatter av ABCs of Globalism.Den Ene ‘Konspirasjonen' Etter Den Andre Beviste Sant: UFO ‘Crash Retrievals' Treffer Den Vanlige Diskusjonen – Men Hvorfor?Forrige Innlegg

Relaterte Artikler

FNs store tilbakestilling

STOR TILBAKESTILLINGHEMMELIGE SAMFUNNWHO

De Forente Nasjoner Og Opprinnelsen Til ‘The Great Reset'

HAFHAF2. Januar 2021

Den tyske presten sier at ny pavelig leksikon har 'frimurertone'

FRIMURERIVATIKANET

Den Tyske Presten Sier At Ny Pavelig Leksikon Har En ‘Frimurerisk' Tone

HAFHAF21. Oktober 2020

Google Play = The Sigil Of Lucifer

FRIMURERIOKKULT KUNNSKAPSATANISMEHEMMELIGE SAMFUNN

Vi Er Omgitt Av Frimureriske Og Sataniske Symboler (Moderne Logoer Er Knyttet Til Hemmelige Samfunn)

HAFHAF4. Oktober 2020

Komiteen på 300

ILLUMINATIROTHSCHILDHEMMELIGE SAMFUNN

‘Komiteen På 300': Komplett Liste Over Medlemmer

HAFHAF30. September 2020

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.