Tysk Domstol Erklærer Låsing Er Ukonstitusjonell: ‘Katastrofalt Galt’

23. Januar 2021

En tysk tingrett har erklært en streng låsing pålagt av regjeringen i sentralstaten Thüringen i fjor vår forfatningsstridig, da den frikjente en person som er anklaget for brudd på den.

En triviell sak om en mann som bryter strenge tyske regler for låsing ved å feire bursdag med vennene sine, havnet i en avgjørelse tyske medier beskrev som “politisk eksplosive.”

Tysk domstol erklærer at låsing er grunnlovsstridig 'katastrofalt galt'

En tingrett i byen Weimar frikjente ikke bare tiltalte, men uttalte også at myndighetene selv brøt Tysklands grunnlov.

Thüringen låsingen av våren var en ”katastrofalt feil politisk avgjørelse med dramatiske for nesten alle områder av folks liv,” sa retten og begrunnet avgjørelsen.

Den fordømte spesielt en begrensning som begrenset private samlinger til medlemmene i en husstand og en person utenfor den.

Det var denne forskriften som en lokal mann brøt ved å være vertskap for et selskap som hans syv venner deltok på.

Likevel sa dommeren at den regionale regjeringen selv brøt den “ukrenkelig garanterte menneskelige verdighet” sikret ved artikkel 1 i den tyske ved å innføre slike begrensninger.

Ifølge retten manglet regjeringen tilstrekkelig juridisk grunnlag for å innføre begrensningene, siden det ikke var noen “epidemisituasjon av nasjonal betydning” på det tidspunktet, og helsevesenet ikke hadde noen risiko for å kollapse da Robert Koch Institute rapporterte at reproduksjonsnummeret hadde falt under 1.

Dommeren bestemte også at den regionale regjeringen ikke hadde rett til å innføre slike vidtrekkende tiltak i det hele tatt siden det var opp til lovgivere å gjøre det.

Låsen som ble pålagt i Thüringen representerte “de mest omfattende og vidtrekkende begrensningene av grunnleggende rettigheter i Forbundsrepublikken,” sa retten mens han kalte tiltakene et angrep på “grunnlaget for vårt ” som var “uforholdsmessig”.

Avgjørelsen har imidlertid bare en innvirkning på denne spesifikke saken, der den tiltalte ble frikjent og frigjort fra behovet for å betale en bot på € 200 ($ 243).

Når det gjelder bredere hensyn, er kjennelsen ikke juridisk bindende, selv om hver tysk domstol kan avsi en dom om konstitusjonaliteten til pålegg utstedt av annen myndighet enn Forbundsdagen eller en Landtag (et regionalt parlament).

Likevel har avgjørelsen utløst en del oppstyr blant noen tjenestemenn og lokale medier, for øyeblikket har Tyskland en ganske lignende streng låsing på plass som ble pålagt av den føderale regjeringen i november og gjentatte ganger utvidet og strammet inn siden.

Denne uken utvidet kansler Angela Merkels kabinett begrensningen til midten av februar.

Thüringen regionale statsadvokatembeter lagde allerede inn en klage over rettsavgjørelsen som ble utstedt onsdag, og krevde at den ble gjennomgått og muligens opphevet med saken overlevert til en annen dommer.

Beslutningen må “gjennomgås for å videreutvikle loven og sikre enhetlig jurisdiksjon” når det gjelder låsing og brudd på den, sa en talsmann for påtalemyndigheten, Hannes Gruenseisen, til lokale medier.

Lockdown har vært et omstridt tema i Tyskland da nasjonen gjentatte ganger så protester mot tiltaket i forskjellige byer gjennom høsten og vinteren 2020.

På et tidspunkt sammenlignet demonstrantene til og med sin kamp med den anti-nazistiske motstanden, og utløste en skarp irettesettelse fra den tyske utenriksministeren Heiko Maas.

Kilde: RT.comHjemmekjøring King Hank Aaron Dør Av ‘Undisclosed Cause' 18 Dager Etter Mottak Av Moderna-VaksineForrige InnleggBiden Signerer Ordre Om Å Begynne Å Teste COVID-19 VaksinepassNeste Innlegg

Relaterte Artikler

Spektakulære istidsmalerier funnet i colombiansk regnskog 03

DOKUMENTARERFORBUDT HISTORIENYHETER

Spektakulære Istidsmalerier Funnet I Colombiansk Regnskog

HAFHAF24. Januar 2021

Biden signerer ordre for å begynne å teste Covid 19 vaksinepass

KORONAVIRUSTYRANNIVAKSINER

Biden Signerer Ordre Om Å Begynne Å Teste COVID-19 Vaksinepass

HAFHAF24. Januar 2021

Hjemmekjøring King Hank Aaron dør av 'ukjent årsak' 18 dager etter mottak av Moderna-vaksine

KORONAVIRUSVAKSINER

Hjemmekjøring King Hank Aaron Dør Av ‘Undisclosed Cause' 18 Dager Etter Mottak Av Moderna-Vaksine

HAFHAF23. Januar 2021

Hvem endrer PCR-testkriterier for å dekke over falske positive

KORONAVIRUSFALSKE FLAGGWHO

WHO Endrer PCR-Testkriterier For Å Dekke Over Falske Positive

HAFHAF23. Januar 2021

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.