Nye tiltak søndag.

Helsedirektoratet anbefaler nye restriksjoner for nabokommunene til det nedstengte Oslo-området. Legger fram tiltak på pressekonferanse søndag kveld.

https://www.dagbladet.no/nyheter/nye-tiltak-sondag/73322651

Derfor er det ikke hytteforbudVolume 90%LOV Å VÆRE PÅ HYTTA: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet forteller til Dagbladet TV at det er flere grunner til at det ikke er innført hytteforbud. Reporter: Maja Walberg KlevMina Ridder-Nielsen JanssenAudun HageskalPublisert søndag 24. januar 2021 – 05:01
Sist oppdatert søndag 24. januar 2021 – 12:55

SISTE: Regjeringen innkaller til pressekonferanse om nye corona-tiltak søndag klokka 21. Helseminister Bent Høie vil møte sammen med helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg. Temaet vil være tiltak for kommunene utenfor Oslo-området.

De siste dagene har Nordre Follo og ni nærliggende kommuner, blant dem Oslo, stengt ned.

I etterkant av nedstengingen ba også nabokommunene til Oslo om at det innføres felles tiltak for dem, og søndag blir de nye tiltakene presentert.– Hold dere hjemme

Det bekreftet Helsedirektoratet lørdag kveld.

Søndag kveld blir det presentert tiltak for kommunene rundt Oslo, som Lillestrøm, Asker og Bærum.

CORONAVIRUSET: Helsedirektoratet bekrefter at det vil bli presentert nye tiltak for kommunene rundt Oslo søndag. Her helse- og omsorgsminister Bent Høie under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB.
CORONAVIRUSET: Helsedirektoratet bekrefter at det vil bli presentert nye tiltak for kommunene rundt Oslo søndag. Her helse- og omsorgsminister Bent Høie under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB.

En rekke av disse kommunene hadde lørdag digitale møter med ledelsen i Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, som gir faglige råd til nasjonale myndigheter.

Søndagens pressekonferanse holdes sammen med regjeringen, og den ser du på Dagbladet TV.Dette er regjeringens nye tiltak

Nest strengeste nivå

NTB får opplyst fra kilder i regjeringen at planen opprinnelig var å innføre nye tiltak for Oslos nabokommuner lørdag, men at dette ikke vil skje før tidligst søndag.

NRK melder søndag formiddag at Helsedirektoratet har bedt regjeringen vedta statlige tiltak rundt Nordre Follo.Dette er tiltakeneVolume 90%STRENGE TILTAK: For å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo, har regjeringen besluttet at det fra lørdag 23. januar kl. 12.00 skal innføres svært strenge tiltak i totalt ti østlandskommuner.

Det regjeringen vurderer å innføre for de øvrige kommunene rundt Oslo er tiltak fra risikonivå 4, får NTB opplyst. Det er det nest strengeste nivået.

Nordre Follo og ni kommuner, blant dem Oslo, ble plassert i risikonivå 5 lørdag, som er det strengeste nivået.– Spredning av villsmitte

Dagbladet var lørdag kveld i kontakt med Helse- og omsorgsdepartementet, som sa det vil komme ny informasjon søndag.

– Advart lenge

Den engelske virusmutasjonen ble først påvist hos sykehjemsbeboere på et sykehjem i Nordre Follo, med mulig spredning til en barnehage.LOV Å VÆRE PÅ HYTTA: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet forteller til Dagbladet TV at det er flere grunner til at det ikke er innført hytteforbud. Reporter: Maja Walberg Klev

I løpet av fredag 22. januar ble det påvist 17 nye positive tilfeller med den engelske mutasjonen. Fem av disse har tilknytning til sykehjemmet i Nordre Follo.

– Faren for at muterte varianter av viruset skulle komme til Norge, har vi advart om lenge. At man ikke har funnet smitteveien betyr at vi for første gang har spredning av villsmitte i Norge, sa byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, på en pressekonferanse lørdag.

Følg søndagens pressekonferanse direkte på Dagbladet TV.Norsk støtte til svensk sjokkgrep

Legg igjen en kommentar