Rainer Prang 07.06 2023…Vi lever i en rar verden:

MØKKA VIL DE HA, MEN IKKE PROMPINGEN.

I 2022 ble det levert ca 107 000 tonn husdyrgjødsel til biogassanlegg i . Bare i løpet av siste året har mengden husdyrgjødsel til biogassanlegg økt med 14 prosent.

“Reduserte utslipp inngår i klimagassregnskapet til jordbruket”, heter det fra Landbruksdirektoratet.

Ja, du leste riktig:

Landbruksdirektoratet utbetaler tilskudd for møkka, og dette skal stimulere til at husdyrgjødsel brukes til produksjon av biogass, enten på egen gård eller gjennom leveranse til eksternt biogassanlegg.

Dette altså samtidig, som at antatt oppegående personer snakker om at kuers promping er et miljøproblem. Kloke hoder i FNs organisasjon for mat og landbruk hevder ku-promp bidrar til en større miljøtrussel enn utslipp fra biler og fly.

Klima- og miljøminister i Jonas Gahr Støres regjering, , kunne for få dager siden dessuten fortelle at det å spise mindre rødt kjøtt er med på at Norge når sine klimamål, og prisene på slikt kjøtt skal opp.

Fasit: Møkk ja. Kjøtt nei. Promping nei.

DEN DÅRLIGE BEREDSKAPEN

Mens Støre-regjeringen “gir med den ene hånda og tar med den andre” i kumøkk, ku-promp og ku-kjøtt spørsmålet, snakker man globalt om CO2-utslipp og storfe, som et digert problem tilsynelatende helt uavhengig av beredskapsspørsmål i en krisesituasjon.

Da “Totalberedskapskommisjonen” i går la frem sin rapport var det rimelig klart, at Norge ikke er på banen hva angår mat. Kommisjonen ber nordmenn være forberedt på å klare seg selv i lengre tid uten forsyninger utenfra.

Det betyr i klartekst at det statlige apparatet ligger bakpå og har sviktet i spørsmålet om matforsyninger, og at du og jeg må ha vannkanner i beredskap, hermetikk etc.

Etter at rapporten fra “Totalberedskapskommisjonen” ble presentert kom organisasjonen “Naturviterne” på banen, og repeterte sitt budskap:

“Det haster med etableringen av et beredskapslager for korn, men regjeringen somler”, het det fra “Naturviterne”.

Kommisjonen advarer mot at og konflikt utfordrer global matproduksjon og forsyningssikkerhet. Det samme slo Klima- og miljødepartementet fast i en rapport om det norske matssystemet og klimaendringer i fjor.

“Totalberedskapskommisjonen” anbefaler at lagerholdet av matkorn bør styrkes betydelig utover ambisjonen om 2 – 3 måneders forbruk, men i statsbudsjettet fra Støre-regjeringen er det kun midler til et lager for noen dagers forbruk, påpeker “Naturviterne”.

Norge importerer store mengder vegetabilske produkter, og redusert matvareproduksjon, som følge av tørke og vannmangel andre steder i verden kan ramme norske forbrukere.

Da passer det kanskje ekstra dårlig om vi også skulle få kutt i storfeproduksjonen og eller nedleggelser i landbruket, som følge av ku-promp og økte kjøttpriser knyttet til CO2-utslipp?

FLY MINDRE ELLER DREPE KUER?

Når klimahysterikere som Bart Eide, Gunhild Stordalen, Al Gore, Greta Thunberg, Jonas Gahr Støre eller forflytter seg rundt på kloden, da benytter man fly. Flytrafikk er den største kilden til CO2-utslipp fra transport.

Men kloke hoder i miljø- og klimabevegelsen har funnet ut at det er metodisk vanskelig å skaffe fullstendige data for utslipp for reiser som krysser landegrenser og avgjøre hvilket land det skulle knyttes til.

Derfor er denne type flyturer ingen grunn til å ha “flyskam” for, fordi de er unntatt reglene. Unntaket ble etablert allerede med Kyotoprotokollen i 1997.

Disse som er redde for ku-promp og CO2-utslipp i den sammenheng ser heller at kuer slaktes og at man dropper kjøtt. Fly derimot, det ser ut til å være helt OK.

Ser vi ut i den syke, klimahysteriske verden – utover Bart Eide og Gunhild Stordalens kjøtthysteri – finner vi lignende fanatisme knyttet til kjøtt.

I et forsøk på å redusere klimagassutslipp fra landbruk ser Irland på muligheten for å redusere den totale storfe-bestanden med 200.000 kyr, melder The Telegraph.

Irene har latt seg inspirere av nederlenderne, der ku-promp er tatt til et høyere nivå. Politikerne i Nederland vil nemlig nedlegge store deler av eget landbruk ved å kjøpe ut husdyrbønder.

Og mens de – i norske medier lite påaktede gatekampene pågår i Nederland mellom rasende bønder og politi, sitter altså vi her oppe i Norge og forbereder oss på “å svelge unna” ytterligere to år med en regjering bestående delvis av klimahysterikere fra og svikere mot norsk landbruk fra Senterpartiet.

I 2025 kan dagens Støre-regjering bli avløst av en minst like klimahysterisk regjering, der Erna Solberg atter en gang ser ut til å skulle trone, dersom man kan stole på meningsmålingene.

Parisavtalen og alt som kommer fra FNs klimapanel er som bibelen for Støre og Solberg.

Solberg er virkelig en som ivrer for en enda mer vanvittig satsing på vindkraft, del-subsidiering av et fond på 100 milliarder dollar i året for klimaendringer i utviklingsland, kutt i norske utslipp (men ikke med fratrekk i CO2-regnskapet for norsk skog) osv osv.

I det hele tatt:

Den som ikke ser, at det er noe som skurrer her med hensyn til hva vi skal og må kutte i, for å etterleve klimaregnskapet norske leverer til FNs klimakonvensjon, må ta en kikk på hva som sies og gjøres i klimahysteriets navn.

Derfra og ut må du revurdere å stemme på slike klimahysteriske partier både ved høstens valg og i 2025.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.