5. mai 2023 Virtuell pressekonferanse

Nedenfor finner du lenker fra den virtuelle pressekonferansen som ble holdt i dag, 5. mai 2023 hos WHO.

Uttalelse om det femtende møtet i det internasjonale helseforskriften (2005) beredskapskomité angående pandemien med koronavirussykdommen ()

LINK: Uttalelse om det femtende møtet i International Health Regulations (2005) Emergency Committee angående pandemien med koronavirussykdommen (COVID-19) (who.int)

BILDER AV Møtet: https://photos.hq.who.int/galleries/1281/15th-meeting-of-the-ihr-emergency-committee-for-cowe

WHOs generaldirektørs åpningskommentarer på mediebriefingen – 5. mai 2023

LINK: WHO-generaldirektørens åpningskommentarer på mediebriefingen – 5. mai 2023

Lydfiler fra i dag: Lengde 1 time 17 minutter

https://who.canto.global/b/U7N6T

Nettlenke: https://terrance.who.int/mediacentre/presser/WHO-AUDIO_Emergencies_Press_Conference_05MAY2023.mp3

LINK til videoer:

Full fil og nyhetsredigering fra pressen holdt i Genève i dag etter det femtende møtet i den internasjonale helseforskriftens (2005) beredskapskomité angående pandemien med koronavirussykdommen (COVID-19).

Full fil: Varighet: 1 time 17 minutter

Link: https://who.canto.global/b/N3DVE

Nyhetsredigering: Varighet : 7 minutter 18 sek

Link https://who.canto.global/b/TG5LG

ekstra broll:

04. mai 2023 IHR Emergency Committee BROLL:
https://who.canto.global/b/VONS3

alle: Kilde: WHO

Viser: (omtrentlig transkripsjon, vennligst sjekk mot levering)

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør…..denne kriminelle banditten skal bestemme over kroppen til ALLE mennesker på jorden. OG DET går norske med på??? Politikerne burde bli kastet i fensel ….og ALDRI sluppet løs igjen.

For ett tusen to hundre og en og tjue dager siden fikk WHO vite om en gruppe tilfeller av lungebetennelse av ukjent årsak i Wuhan, .

Den 30. januar 2020 erklærte jeg, etter råd fra en beredskapskomité sammenkalt i henhold til internasjonale helseforskrifter, en folkehelsenødsituasjon av internasjonal bekymring over det globale utbruddet av COVID-19 – det høyeste alarmnivået under internasjonal lov.

På den tiden utenfor Kina var det færre enn 100 rapporterte tilfeller, og ingen rapporterte .

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør

I løpet av de tre årene siden da har COVID-19 snudd opp ned på verden.

Nesten 7 millioner dødsfall er rapportert til WHO, men vi vet at tallet er flere ganger høyere – minst 20 millioner. Helsesystemer har blitt alvorlig forstyrret, med millioner av mennesker som går glipp av viktige helsetjenester, inkludert livreddende vaksinasjoner for barn.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør

I mer enn ett år har pandemien vært i en nedadgående trend, med befolkningsimmunitet økende mot vaksinasjon og infeksjon, dødeligheten synker og presset på helsesystemene har lettet. Denne trenden har gjort det mulig for de fleste land å vende tilbake til livet slik vi kjente det før COVID-19.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør

I går møttes beredskapskomiteen for 15. gang og anbefalte meg å erklære slutt på folkehelsekrisen av internasjonal bekymring. Jeg har godtatt det rådet.

Det er derfor med stort håp jeg erklærer COVID-19 for overstått som en global helsekrise.

Det betyr imidlertid ikke at COVID-19 er over som en global helsetrussel.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør

Forrige uke krevde COVID-19 et liv hvert tredje minutt – og det er bare dødsfallene vi vet om. Mens vi snakker, kjemper tusenvis av mennesker over hele verden for livet på intensivavdelinger. Og flere millioner fortsetter å leve med de ødeleggende effektene av tilstanden etter COVID-19.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør

Dette viruset er kommet for å bli. Det dreper fortsatt, og det er fortsatt i endring. Det er fortsatt risiko for at nye varianter dukker opp som forårsaker nye økninger i tilfeller og dødsfall. Det verste et land kan gjøre nå er å bruke disse nyhetene som en grunn til å svikte sin vakt, å demontere systemene de har bygget, eller å sende beskjeden til folket om at COVID-19 ikke er noe å bekymre seg for. Hva denne nyheten betyr er at det er på tide for land å gå over fra nødmodus til å håndtere COVID-19 sammen med andre smittsomme sykdommer.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør

Jeg understreker at dette ikke er en rask avgjørelse. Det er en avgjørelse som har blitt vurdert nøye over lengre tid, planlagt og tatt på grunnlag av en nøye analyse av dataene. Hvis det er nødvendig, vil jeg ikke nøle med å innkalle en ny nødkomité dersom COVID-19 igjen skulle sette verden vår i fare.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør

Vi må love oss selv og våre barn og barnebarn at vi aldri vil gjøre de feilene igjen. Det er hva pandemiavtalen og endringene i det internasjonale helseforskriften som landene nå forhandler om handler om – en forpliktelse overfor fremtidige generasjoner om at vi ikke vil gå tilbake til den gamle syklusen av panikk og omsorgssvikt som gjorde vår verden sårbar, men gå videre med en delt forpliktelse til å møte delte med en delt respons.

Professor Didier Houssin, leder, nødutvalg for internasjonale helseforskrifter for covid-19

Hvorfor nå? For det første fordi hovedkriteriene for en slik overgang nå er oppfylt. Det er sant at viruset fortsetter å sirkulere i alle land og at pandemien ikke er over. Det er sant at det er mange usikkerhetsmomenter, spesielt når det gjelder utviklingen av viruset. Det er også sant at det er store hull i overvåking, rapportering og helsetjenester, spesielt i de mest sårbare landene. Situasjonen har imidlertid forbedret seg markant med mindre og økt immunitet mot viruset. Immunitet som er vaksineindusert eller naturlig indusert og bedre tilgang til diagnostikk, og behandling.

Dr Michael Ryan, administrerende direktør, WHO Health Emergencies Program

Kampen er ikke over, vi har fortsatt svakheter, og de svakhetene vi fortsatt har i systemet vårt vil bli eksponert av dette viruset eller et annet , og det må fikses. Vår evne til å forberede seg, rettferdigheten i systemene våre, vår evne til innovasjon, styrken til helsesystemene våre er ikke bare styrken til våre offentlige beredskapssystemer, men den iboende styrken til våre helsesystemer. Dr Tedros nevnte at EPI- og immuniseringsprogrammene våre har blitt svekket, tilgangen til kreftbehandling har blitt svekket, mange andre deler av helsesystemet vårt har vært, har blitt truet og blitt gjort sårbare, enda mer sårbare av COVID.

Dr Michael Ryan, administrerende direktør, WHO Health Emergencies Program

COVID har endt som en nødsituasjon fra et globalt perspektiv, men COVID er fortsatt en nødsituasjon for en familie som har en kjær som får COVID i dag og trenger å gå til sykehus, det er fortsatt en nødsituasjon, det er en nødsituasjon for en familie, det er en nødsituasjon for et .

Dr Maria Van Kerkhove, teknisk ledende COVID-19, WHO Health Emergencies Program

Epidemiologisk vil dette viruset fortsette å forårsake bølger. Det vi håper på er at vi har verktøyene på plass for å sikre at fremtidige bølger ikke resulterer i mer alvorlig sykdom, ikke resulterer i bølger av død, og vi kan gjøre det med verktøyene vi har for hånden. Vi må bare sørge for at vi sporer viruset fordi det vil fortsette å utvikle seg.

Dr Maria Van Kerkhove, teknisk ledende COVID-19, WHO Health Emergencies Program

Krisefasen, krisefasen er over, men COVID er det ikke.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.